Letos nas obišče nov komet...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
... in sicer C/2012 S1, imenovan tudi ISON: Wiki .
Jasno, da so se takoj pojavile teorije katastrofe in konca sveta:

in related.

Jaz mislim, da bo spet en zanimiv nebesni pojav, ki se ga bo dalo videti tudi s prostimi očmi.
cheer.gif

Za teorije zarot in katastrof mi pa itak dol maha.
cool-1.gif

Pa tut če res kaj pride... so what? 1x morš itak umret.

Nazadnje urejeno:

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Jaz to nič ne zastopim, a lahko prevedeš, kaj nas čaka?
Sem se naročila k vedeževalki za vsak slučaj
shocked-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Kdo pa je prvi dal to novico ven?
Ne bi vedel. Nekaj sem brskal po astro novicah in to zasledil. In se mi zdi zanimivo tudi za širše občestvo.
smile-1.gif

@mamca: kaj te čaka? Nekaj šrota, tokrat vesoljskega, ne zemeljskega
grims-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Če je to že sedaj javno, potem ne bo nič. Če bi bilo resno, bi bilo skrito javnosti zaradi preprečitve panike.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
samo 4 mesece zamujaš, tema je že odprta... KLIK

Nič se ne bo zgodilo, komet je po vsej verjetnosti večinoma leden in se bo v bližini Sonca stopil (šel bo zelo blizu Sonca).

V kolikor se ne bo stopil in razpadel na manjše kose bo za sabo pustil lep rep. Nato bo komet letel blizu Zemlje ampak bo verjetno zelo zelo majhen. Če bo sploh prišel mimo Sonca v enem kosu bomo imeli zeloooo veliko sreče, ker bo zelo lep pogled.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Nisem videl in se oproščam. Pač nimam glih preveč časa preletavat celega Alterja, sedaj sem sploh prvič videl, da obstaja astronomski kotiček
smile-1.gif

Anyway, tudi sam sem v uvodnem postu pripomnil, da gre le za zanimiv nebesni pojav, kaj več sem pa prebral potem v linku na wikipedio, kjer je res dobro razloženo.
Če modi mislijo, da je tema brezvezne in se podvaja, naj jo zbrišejo.
Čeprav so take zanimivosti bolje opažene v čveku, kot pa v specializiranih podforumih, kamor večina laikov pač ne zahaja. IMHO.
smile-1.gif