Leto je okoli - dopust

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.138
113
Najdražja me je zadolžila, da najdem plac za letošnji dopust.
Lokacija: Cres, Lošinj, mogoče še Rab. Dlje na hrvaško pa res ne.
Lahko je hotel ali pa privat hotelček ali apartman, le da nekdo drug skuha kosilo.
Med bolj zahtevanimi lastnostmi je še bližina čistega morja.
Za dva odrasla in 2 majhna otroka.

Ima kdo kakšen predlog?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Notranji zaliv na Pagu (Kustiæi, Zuboviæi al nekaj tazga). Imaš tudi varinate ko lastnik kaj speče ali skuha. Več se pa pozimaj malo, mogoče ti bo kdo kle gor kaj več podrobnosti natrosil.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Pa zakaj Slovenci najraje rinete v Istro?? A se je ne naveličate, malo bolj na jugu je tudi čisto cool, tudi za majhne otroke. Sedaj je tukaj avtocesta, tako, da si lahko na cilju, ki si si ga izbral že v pičlih 4 urah, toliko po mojih izkušnjah vsi otroci zdržijo v avtu.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Pa zakaj Slovenci najraje rinete v Istro?? A se je ne naveličate, malo bolj na jugu je tudi čisto cool, tudi za majhne otroke. Sedaj je tukaj avtocesta, tako, da si lahko na cilju, ki si si ga izbral že v pičlih 4 urah, toliko po mojih izkušnjah vsi otroci zdržijo v avtu.
Ko ravno meni odgovarjaš ...pa ti veš kje je Pag?
bonk.gif

Pravzaprav, kdo sploh omenja Istro?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Lokacija: Cres, Lošinj, mogoče še Rab. Dlje na hrvaško pa res ne.

Samo v razmislek ena okrog teh relacij. Ko sva se midva prvič s tamalim spravljala na morje, sem si isto rekel, gremo do Lošinja, dlje res ne bi rinil. No, od Ljubljane do cilja v Čikatu smo se vozili (ok, plus čakanje na trajekt, plus kolona iz trajekta) 5 ur in pol. Kar je - roko na srce - res kar precej. V štirih urah in pol si v Šibeniku, v petih in pol v Splitu (ali recimo na zahodni obali Italije). Odkar so naredili avtocesto (ki je res dobra in predvsem prazna), je Dalmacija kar naenkrat postala zelo blizu.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
In to ugotovite šele ko prispete na cilj? Baje da obstajajo routeplanerji, kjer zveš med drugim tudi to kakšna je razdalja in koliko časa in $$$ ti bo pot vzela.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:Ko ravno meni odgovarjaš ...pa ti veš kje je Pag?
bonk.gif

Pravzaprav, kdo sploh omenja Istro?

Ravno tebi sem odgovorila, big deal!
bonk.gif

Točno vem kje je Pag in da so Krk, Cres, Lošin in tudi pogojno Rab Kvarnerski otoki, ampak Istra in Kvarner, eno in isto sranje.
evil.gif

Pag, pa kot Pag, sicer je v severni Dalmaciji oz. srednji Jadran. Tako, da ne ti meni, če vem kje je Pag?? Mater misliš, da so vse ženske tukaj nerazgledane ali kaj....
13.gif

Aja saj res, za Pag, pa avtor teme tudi ne sprašuje, heh,....
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Sam pa nikoli ne pogledam na kakšne viamichelin ali kaj podobnega glede stroška, vožnje itd... Se vsedem v vozilo in grem, ali je to 4 ure 10 ur...ni pomembno...strošek transporta..koliko stane stane..vozim bolj ekonomično to je pa tudi vse
smile-1.gif

Je pa res da sedaj ko je autoput do Neretve si hitro v dalamciji
smile-1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Rab, PAg, to je še Kvarner. Dlamacija se začne pri Zadru in tam tudi morje . Istra je
uf-1.gif

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Mah, saj je čisto vseeno, naj gre vsak kamor mu odgovarja in mu je všeč, naj bo to Istra, Kvarner, Dalmacija ali pa Indija Koromandija.
Ravno iz tega razloga grem vsako leto kam drugam...
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Istrijani so dosti bolj normalen folk kot pa dalmatinci. V istri ne vidiš ustaških grafitov in plakatov z gotovino, medtem ko južneje jih maš pa na vsakem nadvozu celo kolekcijo.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Raje trpim šahovnico pa gledam lepo morje kot pa celo leto gledat in poslušat naše blesave politike

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Citat:
Uporabnik Pravovernik pravi:
Istrijani so dosti bolj normalen folk kot pa dalmatinci.

Sodeč po ostalih tvojih postih sklepam, da si "verodostojen". Če pa vseeno misliš resno, pa sklepam, da v Dalmaciji še nisi bil.
Veš, kdaj pride Istra prav? Za prvi maj ....
Pa za tiste, ki vam je Hrvaška trn v peti. A to zaradi prepričanja, da je njihovo morje "slabo" ali zato, ker hrvatov ne marate?
Resda še nisem bil na Karibih, niti na Cookovih otokih, tudi na Maldivih (še) ne, sem bil pa že v tujini in vem, da imajo hrvatje srečo, kar se morja tiče ... kot narod pa ... na morje grem zaradi sprostitve in uživanja, ne grem se dol pogovarjat o politiki ....
In še enkrat, z dalmatinci (dalmatinkami
srce-1.gif
) imam na splošno odlične izkušnje ...

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Raje trpim šahovnico pa gledam lepo morje kot pa celo leto gledat in poslušat naše blesave politike

Šahovnice ti ni treba trpeti .... o ostalem se pa strinjam.

Nazadnje urejeno:

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Citat:
Uporabnik jure_jankovich pravi:
Sodeč po ostalih tvojih postih sklepam, da si "verodostojen". Če pa vseeno misliš resno, pa sklepam, da v Dalmaciji še nisi bil.
Veš, kdaj pride Istra prav? Za prvi maj ....
Pa za tiste, ki vam je Hrvaška trn v peti. A to zaradi prepričanja, da je njihovo morje "slabo" ali zato, ker hrvatov ne marate?
Resda še nisem bil na Karibih, niti na Cookovih otokih, tudi na Maldivih (še) ne, sem bil pa že v tujini in vem, da imajo hrvatje srečo, kar se morja tiče ... kot narod pa ... na morje grem zaradi sprostitve in uživanja, ne grem se dol pogovarjat o politiki ....
In še enkrat, z dalmatinci (dalmatinkami
srce-1.gif
) imam na splošno odlične izkušnje ...

Oprosti, vendar se v vseh točkah motiš. Očitno v svojih obiskih dalmacije nisi nikoli zapeljal z avtoceste na regionalko ali pa v kak ne povsem turistični del. Kajti, takoj ko se zapelješ po dalmatinskih cestah, se začno pojavljati sami grafiti z U-ji, pa plakati z gotovino, pa bannerji z gotovino, pa še marsikaj, kar ni za javnost. Tako kot so pri nas bannerji za veselice, so pri hrvatih razna politično-ustaška sranja. V istri tega praktično ne najdeš, sploh v zadnjih letih. Ker so istrijani dosti bolj kulturni od dalmatincev.
Je pa popolna neumnost govoriti, da je dalmacija kakorkoli superiornejša od istre. Saj jo je kot prvič 10x več, če šteješ otoke pa 100x več. Istra ima čisto svoj stil, z lepimi kamnitimi plažami, prelepo pokrajino in meni je dosti ljubša od dalmacije. Ima pa dalmacija bolj razgibano obalo, na jugu pa je morje čistejše in malo bolj zanimivo. Je pa vse še vedno dosti cigansko, saj denarja za infrastrukturo (razen najnujnejše) pač ni, ker gre skoraj vse v privat žepe tajkunov in politikov.
S hrvaško nimam dobrih izkušenj, predvsem zaradi zaplankanosti in totalne korupcije. Pa nekateri pravijo, da je pri nas kriza? :D Sicer pa je punca tudi po rodu s hrvaške, je živela dol, in deli moje mnenje o dalmatincih. Je sicer razumljivo, da so zaradi vojne še toliko večja goveda, ampak to ni in ne sme biti izgovor, da se je nacizem tako razpasel.
Ko boš pa ti kako dalmatinko upecal, bo pa tudi državni praznik...
wink-1.gif
Toliko o tem.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
No, OK, se motim v vseh točkah, tudi prav. Te ne bom prepričeval. Meni je itak vseeno, kaj misliš ti, kam greš na dopust, kdo gre s teboj in kakšne znake videvaš. Vse to se me malo malo dotakne ...

Vsa leta že hodim v dalmacijo, ko sem bil mlajši, pa v Istro. kamor še vedno zahajam za 1. maj. Če ni bi blo tujih vlagateljev, bi šla Istra v 3pm. Kar se tiče urejenosti so dosegli velik napredek, s tem se strinjam. Uredili so kontinetalni del Istre, samo ... morje je pa še zmer za en .... tko kot plaže. Razen, če betonsko plažo smatraš za dober updejt skalnatih površin ...

Le kaj si dalmatinci mislijo o purgerjih in istranih, a? kaj misliš?

Dalmatink pa ne pecam (saj tudi ostalih ne), so pa fajn za pogledat ...
srce-1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
In to ugotovite šele ko prispete na cilj? Baje da obstajajo routeplanerji, kjer zveš med drugim tudi to kakšna je razdalja in koliko časa in $$$ ti bo pot vzela.

Ja, in koliko dolga kolona za trajekt bo pred tabo in koliko časa boš čakal tudi...
bonk.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
K S fuckin' Z:
Pi**da ej, polno gobezdanja in drekanja čez celo temo in niti enega (!!!!!) nasveta avtorju.
Sem že skor pozabu - to je A£ter ....