Lestev (Alu.)

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.757
-839
83
Kupuje se lestev za domačo uporabo oziroma uporabo na kmetiji. Višina naslona naj bi bila okoli 8m.
Dilema je kaj kupiti? Kako je s kvaliteto teh cenejših lestev (merkur mq, bauhaus, obi.....
confused-1.gif
)?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Sem kar nekaj po lestvah prelazil v zadnjih letih... in je v bistvu tako kot so ti že zgoraj napisali. Cenejše in lažje lestve so vedno tudi zelo "mehke" in se na njej ne počutiš najbolje. Profi linije so praviloma dosti težje in dražje. Te se ne zibajo kot kravji rep in občutek na njej je boljši.

Vse je odvisno za kaj se bo rabilo. Če je treba kaj nositi po lestvi, je profi linija zakon. Če je samo za žlebove očistiti 1x na leto se da pa tudi z "navadno".

Imam 3 od Alposa in sem zadovoljen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Imam cca 15 let bau lestev 3x11. Ker je po njej ze nekajkrat nekaj tezkega padlo, jo bom moral pocasi menjati oziroma moram malo bolj paziti kako in koliko jo obtezim (en profil je ze malo načet)
Ker je cena take (moje) lestve dobrih 100 evrov ce se ne motim, razmisli ce je smiselno dati 3x vec za pol metra višjo lestev (koliko je boljsa ne morem soditi). Z mojo sem se upal iti na vrh popolnoma raztegnjene.

Sosed se je pošteno polomil (nekaj mesecev gips in bergle) ko je padel s take lestve. Višina mogoce 4m. Pravzapral ni padel. Lestev se mu je v A polozaju odprla, ker ni imel gurtne.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Eh z lojtr jih je že tolk popadalo da se ni za zajebavat
rolleyes-1.gif

Profi variante imajo za A položaj namesto gurtne (ki samo omejuje izteg) kovinski floh profil, ki ga na drugo nogo privijačiš s krilnim vijakom. Tisto potem daje neko stabilnost. Priporočam.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Kot he sosed gurtno odrezal oziroma strgal lahko tudi tisti profil odstraniš. Hocem povedat da imas lahko Profi Profi lojtro, pa bos ravnotako telebnil z nje ali pa skupaj z njo na tla.
Ce denar je potem se naj pokliče mojstra in naj on popravlja stresnike in dimnike.
wink-1.gif
ce ga je malo manj, pa profi lojtro.
Jaz la se kdo pa plezamo po bau lojtrah.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.750
113
EU
Za domačo rabo imam lestvico s prečkami 3X11 za sto Eur in je popolnoma v redu za popravila okrog hiše. Nekoliko je bolj "nežna" kot tiste za obrt, tako da se moraš vzpenjati počasi, ker pride v rezonanco.
Sosed je sposodil podobno "profi" in sta jo morala dva premikati
evil.gif

Priporočam za okrog hiše
zmaga.gif
.