Lepo je biti zaposlen v zdravstvu [zdravn., radio.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Zdravnikom in radiologom pa res ni težko v teh časih. Nekateri delajo po 25 dni redni čas + še "7ur" dodatno pa še svojo privatno dejavnost opravljajo. Res nekateri so kot superman-i:

Kakšne so plače v zdravstvu?
http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-dnevnik

Kaj menite vi =? Upravičeno "jamrajo" ?
467716-post_slo.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.677
7.166
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Kaj menite vi =? Upravičeno "jamrajo" ?
467716-post_slo.gif

Jaz menim, da neupravičeno jamraš ti. V jamranju o plačah drugih vsakodnevno tukaj gor očitno ni kruha...

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Ne mešaj policajev, medicinskih sester in ostalih podobnih poklicev, kjer velika večina opravlja delo nadrejenih plačani pa so skromno !

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
edino kar mi je čudno je da nekateri jamrajo da so preobremenjeni, potem pa zveš da opravljajo še popoldansko delo

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sung pravi:
edino kar mi je čudno je da nekateri jamrajo da so preobremenjeni, potem pa zveš da opravljajo še popoldansko delo

Če je pa efektivnega dela zelo malo, veliko pa šopanja nadur; Po drugi strani so pa zdravniki, ki garajo tudi popoldne pa so na istem kot tisti, ki sistem izkoriščajo in ravno to je narobe !

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Otrok je prosjacil po ameriki naj kupijo obveznice da bo lahko talal place tem brezskrbnim sesalcem proracuna, ali nikogar ni preprical... Kaj pa sedaj ?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Pa še ena sveža:
http://www.zurnal24.si/kmalu-ne-bodo-vec-dobra-reklama-clanek-223352

Citat:
Pred časom mi je sorodnik, ki je bil operiran v Valdoltri, razlagal, kako mu je zdravnik dejal, da prtljažnik njegovega avtomobila na parkirišču ni zaklenjen in naj gre lepo do njega. Sorodnik se je torej odpravil do avtomobila, odprl prtljažnik in vanj odložil darilo v znak hvaležnosti zdravniku, da ga je operiral. Glede na njegovo vsebino je to storilo tudi precej ljudi pred njim.

Koruptivna tveganja. Ime istega zdravnika sem videla na seznamu ortopedov, ki jih je analizirala protikorupcijska komisija in pri tem ugotovila, da so bili bolniki po obisku samoplačniške ambulante v Valdoltri operirani od dva- do trikrat hitreje kot tisti, ki so bili pregledani v javni ambulanti na napotnico. Komisija je pregledala dejanske čakalne dobe na operacije pri posameznih ortopedih in ugotovila, da jih ne izvajajo po vrstnem redu vpisa pacienta v čakalno vrsto. Vsak kirurg je sicer sam skrbnik svoje čakalne vrste in sam odloča o tem, koga bo kdaj operiral.

Čakalnih dob se je lotilo tudi računsko sodišče. Pod lupo je vzelo Univerzitetni klinični center Ljubljana in zgodba je precej podobna kot v Valdoltri; z visoko stopnjo verjetnosti pa se pojavlja tudi v drugih zdravstvenih ustanovah – enakopravne obravnave pacientov pri dostopu do zdravstvenih storitev ni.

Pa da ne bo pomote, ne namigujem, da so vsi 'dohtarji' skorumpirani; delež slabih in pokvarjenih je enak kot pri drugih poklicih. Le zdravniki po omenjenih odkritjih morda niso več dobra reklama za drage avtomobile ...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.586
5.668
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sedaj pa bomo spomnili na 8mrd rezerv ki jih je dal nekam na varno križanič

Pa na Lukšičeve miljarde ki nam jih odzirajo nemci katerih standard dvigujemo
smile-1.gif

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
No ja, za nesorazmerja sem dobil - v SV - celih 19€. Torej bo res fajn, bom častil - vsaj samega sebe s kakšnim pirčkom... Da ne bi špekulirali o višini gnarja...