lepo delujoč IPTV preko wlan ?

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
Komu to dela in s katerim routerjem ? Zanima me samo SD, mam T2 optiko.
Upam, da obstajajo taki junaki, ker na forumih je zelo malo takih informacij za zvedt
frown-1.gif

Torej pohvalite se komu dela
cheer.gif

pro549

Pripravnik
17. sep 2007
30
0
6
Men dela brez problem. To sem tako naredil da sem spisal na ruterčku en majhen programček ki dela ko bomba.

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
Vidiš, taki odgovori me jezijo. Dela ko bomba - torej poči in je konec ?
wink-1.gif

Prosim za model, firmware, in še kaj je treba nastaviti da dela.
Predvidevam, da hočeš povedati da lahko preko wlan surfaš in gledaš TV brez prekinitev in kockanja slike ?

pro549

Pripravnik
17. sep 2007
30
0
6
No zjutraj sem bil v službi pa se mi ni dalo pisat celega romana kako in kaj. No doma imam router na embeded sistemu tako da ni lih navaden routerček. Glede IPTV-ja preko wirelessa pa je stvar sledeča: prvo sem pogledal kako se VLC client in VLC server pogovarjata po http protokolu (unicast - tcp). S pridobljenimi podatki sem lahko spisal program kjer multicast (IPTV) promet spremeni v unicast, ter preko VLC clienta gledal IPTV preko wirelesa (uporabljal sem "HTTP" protokol na VLC-ju). Pravzaprav programček spreminja multicast promet v unicast le takrat ko dobi zahtevo od VLC-ja (muticast IP in port).
Pomojem ta progrm bi delal tudi na vaših routerčkih samo cross-compiler vaših routerjev bi rabil.

Aja pa še glede kockanja, če je wireless povezava prosta je slika brezhibna, samo na VLC-ju moraš pod HTTP protokol nastaviti "cache" iz 1200 ms na 300 ms tako da boš imel minimalni časovni priklop med kanali.

Lp

Nazadnje urejeno:

pro549

Pripravnik
17. sep 2007
30
0
6
Ja se strinjam s tabo, ampak jaz sem se lotil tega tako da lahko (mogoče) sam sebi dokažem da ni taka stvar spravit IPTV preko wirelessa. Drugače ta moj programček ni samo to da lahko gledam TV preko wirelessa ampak tudi to da lahko na neki drugi dizlocirani lokaciji gledam IPTV, kar pa Ruckus ne zna pošiljati IPTV signal po internetu. S tehničnega vidika tudi moja stvar vrhunsko dela, prav tako dobro kot Ruckus.

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
OK, razumem da se ti ni dalo na dolgo razlagat, ker imaš čisto svojo rešitev.
Vsake toliko časa se kdo z "navadnim" usmerjevalnikom pohvali, da mu super dela, ne pove pa bolj natančno kaj to je.
Sem ravno pred nakupom novega usmerjevalnika in me zanima ali se splača vzeti take z 1000Mbit mrežnimi vmesniki, ker imajo bistveno močnejšo drobovje, torej bi morali z lahkoto "prebaviti" tudi multicast. Ali je pa vsa finta v pametnem programiranju in imam lahko IPTV preko wlana tudi s polovico cenejšimi napravami.

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
tale ruckus mi je že padel v oči, samo to rabiš oddajno sprejemni dvojček, če prav razumem, to je že prav nesramno drago in še ni praktično... (v primerjavi s prenosnikom za sprejemnik)

pro549

Pripravnik
17. sep 2007
30
0
6
Če boš prebral malo bolj natančno moj post, boš ugotovil da ta moj program bi delal tudi na navadnih pocenih routerčkih.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik tac pravi:
Sem ravno pred nakupom novega usmerjevalnika in me zanima ali se splača vzeti take z 1000Mbit mrežnimi vmesniki, ker imajo bistveno močnejšo drobovje, torej bi morali z lahkoto "prebaviti" tudi multicast. Ali je pa vsa finta v pametnem programiranju in imam lahko IPTV preko wlana tudi s polovico cenejšimi napravami.
multicast nima veze z računalniško močjo ruterja, ampak z zmožnostmi softvera.

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
Aja, zakaj mi potem na sedanjem (asus wl500g) preko žice dela (mogoče kdaj malo zašteka) iptv, preko wlana pa nikakor? Pa ima isto pamet za obe možnosti ?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Kabel je (veliko) hitrejši od wlana
wink-1.gif

Wifi signal je vredu? Stestiraj še, kakšna je dejanska prepustnost wlana in poglej koliko "pokuri" IPTV.

pro549

Pripravnik
17. sep 2007
30
0
6
tac:
Zgleda da ne ločiš dokaj dobro kaj je unicast in multicast prometom., oziroma med udp in tcp prometom. Ko boš ugotovil kako in kaj dela, boš vedel zakaj ti ne dela multicast preko WLANa. Drugače za tvoj primer, bi moral nastaviti parameter "mcast-rate" na 18 Mbps in boš videl, da ti bo multicast šel malo čez, ampak tu pa tam ti bo še vedno kockalo.

Nazadnje urejeno:

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
Multicast je "kao hub" pošilja na vse naslove - veliko prometa, torej predvidevam, da mora to strojna oprema "pofutrat". Itak sem zelo neizkušen, če ne bi tukaj spraševal
smile-1.gif
). Če ne lahko počakam na tomato ali dd wrt firware za novejše Gbit usmerjevalnike, ki so že prave računalniške mrcine, ti bodo pa (najbrž) z lahkoto zmogli (ob ustreznem fw).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
multicast je pošiljanje na nekatere porte(priključke)
broadcast pa je pošiljanje na vse porte. In to ni nobena obremenitev. To lahko najbolj poceni switch naredi brez napora.

Pri radiju pa je razlika akademska, ker se pač pošlje signal na anteno in itak gre v vse smeri...

Glede hitrosti in obešanja:
- 10 Mbps ni nič. To zmore 20 let stari računalnik na 100 MHz. Najbolj poceni ruterčki premorejo 30 Mbps brez problema. 10 let stari najbolj poceni ruterčki.

Obeša se ti lahko zaradi:
- napake v hardveru ali softveru (drugi firmware probat, vsaj drugo verzijo? Druge nastavitve?)
- najbolj pogost vzrok: zmanjka RAM-a: NAT ruter namreč zabeleži administrativne podatke za vsako aktivno TCP povezavo in pri P2P jih je bistveno več kot pri "navadni" uporabi in preseže predvidene zmogljivosti.

Rešitve:
- omejiš število povezav v p2p programih (nerodno, če mene vprašaš)
ali
- v ruterju nastaviš mejo višje. Ta ruter ima dovolj RAM-a (16 MB), razen če si ful dodatnega softvera instaliral gor...
Jaz imam na podobnem ruterju (WL-500g Deluxe, 32MB RAM) OpenWRT, pa lahko cela soseska torrentira, pa se mu nič ne pozna

Kak točno se meja postavi, pa poglej na web strani Oleg-a. Ali poguglaj.