Lepilo za keramične ploščice ?

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Pozdravljeni.
Na zunanjem balkonu, se mi je odlepilo nekaj ploščic. Ploščice so položene navpično (zaključek roba) in
potreboval bi močno lepilo, katero "prime" hitro, ker je tudi na nerodnem položaju in ne morem držat ploščice in
čakat.
Kaj mi svetujete ?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Danes nič
evil.gif

sicer pa pokliči v Imo (Šentjošt nad Horjulom) ziher majo kaj zate.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Na spodnji rob ploščic, ki so ostale pritrdi (priveži, fiksiraj s svorami, močnim selotejpom itd) letev, nato pa uporabi klasično lepilo za zunanjo uporabo.

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Uporabi navadni papirnati trak in ga prilepi na zgornje ploščice ter navpične(poševne)!
Za lepilo uporabi kakšen elastik z boljšo oprijemljivostjo(nivedur E ali podob.)
Ne pozabi prej odstraniti staro lepilo zaradi linijskega ujemanja z obstoječimi ploščicami.
Naslednji dan lahko odstraniš trak in zafugiraš
zmaga.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Na spodnji rob ploščic, ki so ostale pritrdi (priveži, fiksiraj s svorami, močnim selotejpom itd) letev, nato pa uporabi klasično lepilo za zunanjo uporabo.
drugega kot tole ti prakticno ne ostane. Pozabi da bos namazal pritisnil ploscico in sel na pir. Vsaj za kako pametno ceno ne

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Danes bil v Merkurju,Terra trgovini in še eni trgovini z gradbenim materialom - povsod isti odgovor - klasično lepilo za keramične ploščice. Nihče mi ni znal povedat, kaj bi bla alternativa - hitro delujoče lepilo al kaj podobnega.
In ni blo druge - prah, voda in potrpljenje... Na koncu je ratalo, upam da bo tudi držalo...
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok, dej si zamisli. polagaš 5 dolžinskih metrov s ploščicami čirine 10 cm. torej..50 kosov moraš dat gor. loviš fugo zgoraj in ob strani. imaš lepilo, ki zagrabi ploščico v sekundi, minuti, 2 minutah, 5 minutah..izberi poljubno.

kako delaš?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jaka33 pravi:
Danes bil v Merkurju,Terra trgovini in še eni trgovini z gradbenim materialom - povsod isti odgovor - klasično lepilo za keramične ploščice. Nihče mi ni znal povedat, kaj bi bla alternativa - hitro delujoče lepilo al kaj podobnega.
In ni blo druge - prah, voda in potrpljenje... Na koncu je ratalo, upam da bo tudi držalo...
smile-1.gif

Itak, Cel dan letanja za 1 ploščico primlimat. Mene isto čaka. Pfej.
uf-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Ja samo za kaka ekstra hitra rabis za vsako ploscico posebej lepilo zemsat.
Lahko probas tudi s kaksnim gipsom, ceprav gips ima druge slabosti.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če imaš malo in si hiter ima sika v tubi dvokomponetno lepilo. prime k beton v parih sekundah. ampak je treba bit hiter, ker ko se komponenti zmesata je hitro trdo tudi v pisoli, cevki.

jaz sem s tem fiksiral vodila za razenj. 5 minut obe vodili. še manj. ko pa začne delat je pa zadeva vroča k sam hudič