lepilo za aluminij in carbon?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Vprašam tukaj, ker je največ prometa.

Imam dve palici, ki se montirata ena v drugo (recimo kot raztezna zadeva; palica za beljenje, ki se raztegne). Ena je iz aluminija, druga iz carbona. Zadeva je bila v originalu skupaj zlepljena z nekim kao sekundnim lepilom in je zadeva spustila, zato bi rad popravil s kakim boljšim lepilom.

Mi lahko predlagate kako drugo lepilo?

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Poskusi z dvokomponentnim Neostik/bison/ lepilom, če katerakoli od komponent ni popolnoma gladka. Če je, jo načni s šmirglom (na ravne, spolirane površine noben lim ne prime).
Lahko probaš tudi z dvokomponentnim kitom, ki je pakiran v valju (zunanji del je lim, notranji pa trdilec), ki ga med prsti pregneteš.
Vse našteto drži ko hudič, le obe površini morata biti vsaj malo "nagrbančeni" (grobi, načeti... kakorkoli, nobena od strani ne sme biti gladka!

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Vprašam tukaj, ker je največ prometa.

Imam dve palici, ki se montirata ena v drugo (recimo kot raztezna zadeva; palica za beljenje, ki se raztegne). Ena je iz aluminija, druga iz carbona. Zadeva je bila v originalu skupaj zlepljena z nekim kao sekundnim lepilom in je zadeva spustila, zato bi rad popravil s kakim boljšim lepilom.

Mi lahko predlagate kako drugo lepilo?

Koliko je prostora med povrsinama? Ce probas te epoxy zadeve so kr goste in rabis nekaj prostora vmes, packa se, pa tudi susi se celo vecnost.... Ce je tesno vmes malce pobrsi z brusnim papirjem in pa gel sekundni noter, pa ne Uhu varianto
crazy1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Sekundar je krhek in vsaka napetost ga bo polomila. Epoxiji so malenkost bolj elastični, gli tolk, da ne poč čist za vsak centl.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Sekundar je krhek in vsaka napetost ga bo polomila. Epoxiji so malenkost bolj elastični, gli tolk, da ne poč čist za vsak centl.

tudi res vendar je naceloma cisto vseeno ce je vmes tesno, kolikor sem razumel bi on rad zagozdil cevi....

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ja že, vendar je tudi omenil, da je zadeva popustila, ko je bilo zalimano z nekakšnim sekundarjem (ok, tudi med sekundarji so bistvene razlike, vendar je vsem skupna lastnost, da ne prenesejo prepogibanja niti stotinke).

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
pokliči v Kemis doo (preserje pri Radomljah)

Imajo namenska lepila za leplenje različnih materialov med sabo
LP

Nazadnje urejeno:

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Odgovor prodajalca je bil, da je bilo zalepljeno z nekim 502 Glue Water, meni najde takele zadeve:
alibaba

in to meni zgleda kot navaden sekundni?

In ja, rad bi zagozdil cevi, lufta je minimalno vmes, tako da mi sploh ni jasno kako nanesti lepilo, da ga ne bom potem samo "oddrajsal" dol, ko bom cevi skupaj pritisnil.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
na spodnjem robi naredi rob da ti ne stece lepilo, zgornji del pobrisi z finim brusnim, zalij z gel sekundnim in stisni dol.....

bo drzalo 100% ze zaradi trenja

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Uporabi nekaj TAKŠNEGA .

Še boljši, a dražji pa je TALE.

Dobiš ga v večini večjih štacun s tehnično robo. Merkur, Baumax, Bauhaus, Inpos, .......

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
taka lepila znajo bit kr draga, tko da kupi nekaj kar boš lahko še kje drugje uporabil.
Tudi sam priporočam nekaj dvokomponentnega.

za hec, je kdo pogledal kolk stane liter al kg najbolj znanega sekundega lepila;)