Lenovo ThinkPad SL500+

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
od moje drage stari oče je pred prazniki spotoma ob nabavi potičk in vsega nabavil še Lenovo ThinkPad SL500+ , kateri je bil v akciji pri Mobitelu. sicer obstaja še SL500+ L, vendar pa ima slabši procesor in večji disk, vendar mi je procesor prioriteta (mislim, da več kot toliko diska niti ne bo potrebovala, če pa bo, pa ji z veseljem odstopim par 10 GB prostora na eksternem disku).

zanima me, če je ta prenosni računalnik okej, saj ga ne poznam preveč, oz. se več kot toliko ne spoznam na te stvari - nabavil pa bi ga za sestro, saj je kljub vsemu to najbolj ugodna varianta, dokler ne dobiva nekega konkretnega desktopa jeseni.

skratka, sestra hodi na medijsko srednjo, kjer veliko delajo osnove na Adobeovih programih - bo ta prenosnik sfolgal osnove Corel Drawa in Illustratorja?

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
preslab procesor, ostalo OK.

mimogrede L+ je boljši procesor, pajo
evil.gif

Celeron M575 (2.0 GHz) proti Intel Celeron Dual Core T1600 (1,66 GHz)

KAJ TI TUKAJ NI JASNO? Ni vse v GHz !!!!

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
uf, my bad ... spregledal, da ni dual core, sem mislil, da sta oba dual core.

sej ta celeron mi malo daje dvome.

moj je pentium, 1,86 GHz, pa moram rečt, da si včasih želim malce več Hz-jev, ampak načeloma zadostuje. se pravi, da če bi bila primerjana Pentium in Celeron, oba 1,86, ga Pentium z lahkoto odnese? čeprav so isti gHz?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kaj pa ta računica - da recimo nabavim tega, katerega koli pač, za 150 ali 250€, pa recimo dodam nek močnejši proc notri.

bi to šlo? kaj bi recimo lahko ustvaril tu - bi šel kakšen Pentium noter?

zdaj imam Pentium Dual-Core 1,86 in je dovolj, čeprav se česa malce močnejšega ne bi branil.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Da temo potegnem iz naftalina...

Razmišljam o nakupu tega prenosnika.
Opis
Lastniki, kakšne posebno slabe/dobre izkušnje? Prenosnik se bo uporabljal namesto pisarniškega pc-ja (tistega iz druge teme
tongue-1.gif
), torej bo gor poslovni program, office in mogoče kakšen programčič za zraven. Hujše obremenitve predstavljajo obračun ddv-ja, brkljanje po glavni knjigi, surfanje po netu in mogoče občasno ogled kakšnega filma.
Rama sem gledal da je 3 giga, torej več kot dovolj. Procesor pa mislim da bo tudi sfolgal vse to... ali?

Edit: ampak bluetootha pa nima ne?

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Imamo ga pri hiši. Edina šibka točka je procesor, ki pa se pozna le pri zahtevnejšem softveru (Adobe, nove igre ipd). Ostalo je zelo dobro. Kakovost izdelave je pri Lenovo Thinkpad v sami špici med prenosniki, deluje stabilno, zanesljivo, tiho. Display ima LED osvetlitev, za tipkat je super. Vgrajen ima HSUPA modem in si z njim na internetu povsod preko Mobitelovega omrežja.

Vse kr si naštel bo na njem delalo brezhibno.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Kul, igrice itak odpadejo, imam en kao en pc za te zadevščine priklopljen na televizijo.
Lenovo it is then. Hvala za odgovor.

BigBoss

Pripravnik
12. okt 2007
192
0
16
Posavje
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Da temo potegnem iz naftalina...

Razmišljam o nakupu tega prenosnika.
Opis
Lastniki, kakšne posebno slabe/dobre izkušnje? Prenosnik se bo uporabljal namesto pisarniškega pc-ja (tistega iz druge teme
tongue-1.gif
), torej bo gor poslovni program, office in mogoče kakšen programčič za zraven. Hujše obremenitve predstavljajo obračun ddv-ja, brkljanje po glavni knjigi, surfanje po netu in mogoče občasno ogled kakšnega filma.
Rama sem gledal da je 3 giga, torej več kot dovolj. Procesor pa mislim da bo tudi sfolgal vse to... ali?

Edit: ampak bluetootha pa nima ne?

Ima bluetooth. Poglej malo nižje, kjer je tehnični opis...

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Fajn. No, sem malček preračunal in ga bom raje vzel v prosti prodaji, če ga vzamem preko m@ bi me vse skupaj stalo blizu 900 eur.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pri Mobitelu prodajajo neomejen prenos podatkov v mobilnem omrežju. To je 29 EUR mesečno. Če se vežeš za 24 mesecev imaš pravico kupiti Lenovo prenosnik z vgrajenim podatkovnim modemom. Skratka, kupuješ paket: prenosnik, vgrajen podatkovni modem, SIM kartico z neomejenim internetom. V dveh letih bi za vse to v seštevku plačal okoli 900 EUR. Okoli 700 EUR za internet plus 199 EUR za Lenovo. Samo Lenova za 199 EUR ti ne bodo prodali. Pogoj je 2-letna naročnina na internet neomejeno, zato je tudi cena tega prenosnika krepko nižja kot v redni prodaji.

Če ne rabiš mobilnega interneta potem si res raje kupi prenosnik drugje.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Saj za to gre, mobilnega interneta ne potrebujem. Prenos podatkov imam tako ali tako zakupljen že v naročnini (sicer 1 giga), tako da mi je brezveze plačevat dvojno. Če bi že nujno potreboval internet na terenu, se pač povežem preko mobitela.
Sem pa gledal, v prosti prodaji pod 600 eur dobim taisti prenosnik, sicer s "samo" 2 giga rama, vendar močnejšim procesorjem. Dodaten giga rama za moje potrebe ne doprinese neke bistvene razlike (če gledam pc v pisarni, ki ga bo laptop nadomestil, je poraba rama pri vseh odprtih programih - torej poslovni program, outlook, kakšen dopis v wordu in kakšna preglednica v excelu - okrog 800 mb, če prištejem še firefox (recimo od oka kakšnih 300 mega) sem na dobrem gigabajtu, torej ostane še manevrskega prostora), močnejši procesor pa.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Hehe, ker je bil "samo" 150 ali 180 eur... Jao, poznam enega takšnega.
Kakorkoli že, rabljen mi ne diši preveč (tudi če je nov). Najraje vidim, da sam prvič odprem škatlo
tongue-1.gif
pa verjetno bom na firmo vzel, imam potem manj komplikacij za knjiženje (pač knjižiš prejet račun in potem naprej, če ne bi morali pogodbe pisat, pa še DDV si lahko odbijam z računom).