Lenovo Sl500 in neomejen internet preko Mobitela

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Zanima me, če je komu uspelo vzpostaviti povezavo z internetom na omenjenem notebooku in sicer v sistemu windows XP.

Na notebooku je sicer bila nameščena vista, ampak je notebok zaradi nje in slabse kapacitete skoraj neuporaben. V visti internet deluje.

V XPju mi je po raznih kombinacijah vpisovanja init stringa celo uspela povezava, vendar se je kaj kmalu ponovil problem. Dial-up javlja napako 744 oziroma nekaj takega.

Torej če ima kdo omenjeni notebook z ericsson gsm modemom in uporablja XPje, bi bil kakšnega nasveta vesel.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Točna številka napake bo veeeliika pomoč pri rešitvi.

Če je napaka 734 in ne 744 imaš napačno vpisan init string.

Koda:
at+cgdcont=1,"IP","internet"

bostjank

Pripravnik
22. maj 2008
88
7
8
Tudi jaz sem imel ta problem - torej odstranil Visto, namestil XP in ročno namestil vse potrebne gonilnike na čist sistem.

Ugotovil sem - tako so mi potrdili tudi na pooblaščenem servisu - da za povezovanje vgrajenega modema do interneta ne bo zadostovala klasična dial-up povezava (kot sem bil navajen na USB modemu Novatel 930). Potrebno je namestiti gonilnik Access Connections, ki ga najdes v seznamu gonilnikov za prenosnik.

Vse kar lahko storis v smeri avtomatizacije povezovanja na internet ob zagonu XPjev je to, da v okviru programcka (Access Connections) kreiras Bliznjico na Namizju, ki sprozi povezovanje na internet in slednjo dodas v mapo Zagon.

Če se prav spomnim, Access Connections sprva ni deloval in s serviserjem sva preverila vse nastavitve - dokler nisva ugotovila, da se nekje v urejanju profila spremeni protokol povezovanja (mislim, da sta na voljo le 2 protokola), in potem se je povezovalo.

Da ne pozabim, če želiš omenjeno avtomatizacijo povezovanja v internet ob zagonu XPjev, SIM kartico prej vtakni v klasičen mobilnik in izklopi preverjanje PIN kode.

Skratka, deluje, a ne tako enostavno.
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Pin kodo sem že onemogočil, kot sem napisal (seveda tako da sem kartico dal v gsm).
Zanimivo je to bostjank, da je meni uspela povezava samo z dial-upom, a po restartu se je pojavila spet napaka 734, kot sem narobe prej napisal.

Glede Access Connections pa moram pogledati, zdi se mi, da sem ga namestil in da ko program zaženeš javi da je "carrier not suported", bom točneje pogledal.

Zatorej bom ko pridem domov, delal v tej smeri.

Glede init stringa sem vpisal točno takšnega in kot pravim do restarta je delalo, potem pa jeba spet.

Najde mi tudi dva "gsm" modema en je "data" en pa brez "data". com4 in com5.

p.s. drugače pa je vista sramoten izdelek in notebook dela tako bedno in je z izvrinimi programi tako zabasa, da lučka za disk samo gori. Nemarna packarija. Ko pa namestiš windowsw xp pa zadeva deluje super hitro.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Če je ericssonov modem lahko poizkusiš tudi tako, da pobrišeš init strnig in za Phone number vpišeš *98*internet#

I

Izbrisan uporabnik #488

Hvala obema (string in številko sem mel ok), predvsem pa bostjank, ki mi je namignil, da je treba zagnati še "mobile broadband connect", no sedaj ze pisem z notebooka.

Skratka, nastaviš dial-up normalno, pred tem pa zazenes se tisti program in to je to. Simpl.

Zvezdice padejo.

Graja Mobitelu, ki ima zanic navodila.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Važno da si rešil
wink-1.gif

Je pa tako, da na Mobitelu ni nihče brisal OS in potem testiral. Bodo pa sedaj sigurno bolje vedeli kako in kaj
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Veš, ko vklopiš tale notebook in vidiš kaj dela Vista, ni druge da formatiraš.
Četudi pobrišeš v Visti vse nepotrebno programje, tray ikone
smile-1.gif
in ostalo nesnago, je računalnik neuporaben.

Mimogrede. Sploh ni navodila, kam vtakneš SIM kartico...

bostjank

Pripravnik
22. maj 2008
88
7
8
Da bodo vedeli tudi drugi... SIM kartico je potrebno vložiti tako, da se na spodnji strani prenosnika (kjer je nalepka s številko IMEI oziroma MAC) odvijeta dva majhna vijaka na enem od pokrovčkov ohišja prenosnika, nakar uporabnik pred sabo zagleda klasično vložišče za SIM kartico. Pri odpiranju je potrebno uporabiti primerno velik (manjši) izvijač, da se občutljivi vijaki ne poškodujejo.

Zadeva je torej že pri vgradnji SIMke malce bolj zapletena kot pri klasični telefoniji. Vista pa je skoraj res prevelik zalog za ta prenosnik (navsezadnje je procesor le Celeron, a prenosnik sicer ni podhranjen po specifikacijah), zato vsem priporočam prehod na XP - razlika je očitna.

I

Izbrisan uporabnik #488

Na "mojem" notebooku ni bilo nobene nalepke z IMEI
smile-1.gif
, samo nalepka od windows viste je bila v bližini.

Sem zato raje poklical prijazno uslužbenko, ki rekla, vzemite križni izvijač in odvijte. No zanimivo je tudi, da ko odviješ ni narisana pozicija kako mora biti obrnjena sim kartica, niti ni utor tako narejen da ne bi šlo narediti drugače (narobe).

Zadeva drugače dela kar solidno, preko dneva mu malo šepa hitrost, zvečer pa doseže maksimalno brzino 2Mbit.

Ni problem samo v Visti, ampak še v celi seriji programov, ki so jih nafilali zraven in orodij, ki prav v ničemer ne koristijo uporabniku. Se pa strinjam, najboljša rešitev so XPji.

Pri namestitvi XPjev je potrebno (klasika) v Biosu vklopiti pri opciji SATA - Compatibility, nakar je dobro pri inštalaciji pobrisati vse particije.

Zanimivo je to, da ko je bila gori Vista, sem naredil dve particiji, C: in D:, ker pa je cez kaksno uro vista popolnoma friznila, zatikala, tudi net ni vec delal (not responding), sem za hec hotel narediti ful restore in HDja.

Program je cel sistem nato naložil na D:, lol in takoj javil errorje pri zagonu viste, saj je iskal bližnjice do nadaljnje inštalacije na disku C.

Btw. ko prvič zaženeš Visto in greš skozi "pozdravna" okna traja vse skupaj skoraj tako dolgo kot če namestiš XPje z nule.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Vista je crap ja, ampak verjetno je ni "vsilil" Mobitel, amapk to preko OEM počne Microsoft, ki ne more verjeti, da se Vista tako slabo prodaja in da folk hoče XP.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zagotovo najslabsi izdelek MS do sedaj.
No Mobitel bi lahko vsaj notebook prizgal, da bi videl kaj kupcem ponuja
smile-1.gif
Ker out of box je izdelek neuporaben (skoraj no).

I

Izbrisan uporabnik #488

Imel winme in so mi delali brezhibno, tudi niso nič tečno spraševali in imeli vklopljeni na ducate nepotrebne navlake.
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
da malo pogrejem staro temo. je komu uspelo na ta prenosnik spravit win7 in da dela mobilni internet? meni ne uspe. naloženi vsi driverji in pripadajoča krama in meče ob poskusu povezave ven error 734 ppp link terminated
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ravno prav si pogrel temo.
Pred par dnevi je omenjeni notebook "kolegici" crknil, k sreči je še na voljo račun, garancija pa bi naj bila 2 leti, tako da bi moralo iti skozi.

Steve, probaj isto finto kot pri XPjih, kjer sem tudi naložil vse drivere in je javljajo tečni feler.
V startup, zagon skopiraj tisti program da se zažene in bo potem delalo...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
qurčeva sim karta je padla ven iz ležišča, jaz pa pred tem skoraj doktoriral na nastavitvah
10.gif

ve kdo mogoče kak bi porihtal na tem računalniku da bi delil 3g povezavo na način da bi računalnik deloval kot hotspot?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
V XPjih je bilo to imenovano (mislim da) Internet Connection Sharing. V bistvu je racunalnik delal kot router, mobilna povezava je bila "WAN", omrezna (brezzicna ali ozicena) pa lokalna. V Win7 ni nic podobnega ?