Lenovo mobilni aparati , izkušnje ?

alterko

Pripravnik
22. maj 2008
32
0
6
Pozdravljeni, ima kdo od vas tu gori kako izkušnjo z njimi? Najbolj me zanima izdelava in kvaliteta materialov, ker cene so res ugodne - če primerjamo z samsungom, spet pa nebi rad kupil nekaj kar na koncu bo "štekalo" , hvala za odgovor.

Lp

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Najprej sem imel S650. S slednjim nimam prav veliko izkušenj, s prvima dvema pa ni bilo do sedaj popolnoma nobenih težav, vse deluje tako, kot mora, hitro in brez zatikanja. A820 ima zadaj plastičen pokrov, ampak deluje čvrsto in brez kakega škripanja (črna varianta je z nedrsečo plastiko, bela je drseča), S660 pa ima zadaj kovinski pokrov (ki sicer zaradi materiala samega precej drsi). Kvaliteta izdelave je OK, brez pripomb.
Po mojih izkušnjah Samsungi v tem cenovnem razredu precej bolj štekajo, ker so hardversko podhranjeni in zapacani s Samsungovim bloatwarom. Jaz sem si prvega Lenova kupil ravno zaradi razočaranja nad Samsungom.

alterko

Pripravnik
22. maj 2008
32
0
6
Super, gre se za model a850+ ki ga lahko kupim za 160eurov in mi je malo čudno bilo,da ima dejansko 8jedrni procesor za tako ceno, sem mislil da so to kake kitajske kopije spet, kaj pa sam zaslon in resolucija je ok ? Hvala za odgovor.

Lp

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Zaslon je OK. Ni sicer tako dober, kot kaka Retina od Appla ali nove Nokie višjega cenovnega ranga, ampak mu po mojem mnenju in izkušnjah ne manjka popolnoma nič. Resolucija je takšna, kot ti piše v opisu (960x540). Jaz imam sicer enako resulucijo na 4,7 inčnem zaslonu, pojma nimam, kako to izgleda na 5,5.
Pri ceni seveda računaj še na 22% slovenskega DDVja in kakšen evro za stroške carinskega postopka.

alterko

Pripravnik
22. maj 2008
32
0
6
Aja, na to pa sem pozabil, torej ni samo carina, tudi ddv treba plačati ? Nikjer nisem zasledil če imajo ti lenovoti slovenski meni, na bolhi gledam pa sicer piše pri nekaterih da imajo slo meni, edino me skrbi kako je z garancijo pol, piše da je bil baje kupljen v nemčiji, verjetno pri nam ga nebodo zrihtali-če slučajno pride do česa ?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Na mobilce ni carine, samo DDV je, torej plus 22%.
Če kupuješ rabljenega iz EU, tega stroška seveda ni.
Če ga kupiš npr. pri Etotalk, moraš pri naročilu označiti, da ti naložijo "Etotalk mod ROM", kar pomeni, da dodajo vse jezike, telefon je rootan in z Google Play, ki ga na Kitajskem (baje) ni. Na kak servis pri nas pozabi, tukaj si sam svoj mojster. Garancija načeloma je, samo kaj boš šel telefon pošiljat na servis na Kitajsko, čakal nanj precej dolgo časa in upal, da pride nazaj delujoč? Raje ga vržem stran in kupim novega.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Lahko objaviš kakšne fotografije ki jih naredi s660, mogoče celo narejeno pri slabših svetlobnih pogojih, oziroma s flešom?
Koliko je steklo občutljivo na razne praske. Pač ne pazim ali so ključi in telefon v istem žepu....tudi z mastno roko grem po ekranu enako kot s čisto.... Se dobijo naknadno kakšne folije za ekran, silicon ovitki ..to lahko tudi sam malo raziščem..

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
150€ 2G-16GB-LTE
zmaga.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:

Samo za info; RAM2 d.o.o. bo proti koncu leta začel s prodajo Lenovo aparatov v Sloveniji.
Iz neke druge teme
Se že kaj ve? Še tri tedne je do konca leta (dejansko dobra dva)

Nazadnje urejeno:

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Lahko povem, da bi se morala uradna prodaja v Slo in Hr vzpostaviti do konca leta. Ne vem,kaj ga štrajkajo, ampak sem prepričan, da do konca leta bo.
Ostale države, ko so že začele s prodajo, so prodajo vzpostavile v pravem času. Češka, Poljska, Romunija, itd.