Legio Patria Nostra (Tujska legija)

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Tud sam ga spremljam. Ma kr zanimive zgodbe in zna odgovorit na vprašanja ki se mu jih postavi. Vsekakor pokaže Tujsko legijo v drugačni luči kot si jo predstavlja večina ljudi.

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
moj stric je bil v tujski legiji....nekje v afriki....sedaj živi v italiji.....
možiček je že v penziji, manjka mu nekaj prstov, kolesari kot kak mladenič od 20 let.....je aktiven 24 ur na dan....

je pa na koncu zbežal it tujske....in šel služit vojsko v italijo....tam je reku da so ga posedli v eno pisarno z enimi pridnimi sinčki....

noče govorit kaj se je dogajalo dol.....

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik rajhenburger pravi:
Mogoče se bo komu zdelo zanimivo: www.vojak.si ker je eden redkih Slovencev v Tujski legiji.

Jaz preko prijatelja poznam dva, ki sta sicer južnjaka, a vseeno Slovenca v tujski legiji. Res zanimivo, kaj vse se jim dogaja.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Po pričanju Sargenta je veliko teh zgodb kaj se dol dogaja napihnjenih.
Ne vem kako je zdej s tem...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Čakamo na izid knjige.
cheer.gif

B81

22. jul 2007
37.997
11.164
113
KSZ

O tem ne vem veliko, samo to, da je od kolega dedek bil v TL in ko je prišel domov, je ubil mačko in naredil golaž.

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Pred cca pol leta je bil v enem spletnem casopisu (nevem al je bil dnevnik, delo ali vecer...) objavljen intervju z legionarjem iz Sezane.

che

Pripravnik
20. jul 2007
169
1
18
Od sodelavca fotr je bil u legiji, sam je pol ****** vn mnde...........sm pa med počitncami par let nazaj delov glih z njim in je bil strah in trepet študentov.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Seveda ne smeš kar tako dezertirat. Tiste, ki so zbežali so še dolga leta preganjali in jih iskali, dobesedno so prišli v tvojo rojstno hišo in spraševali kje si. To je resničen info iz prve roke. Po tolikih letih pa pozabijo na vse skupaj, itak te je brezpredmetno iskat...najveji štos vsega pa je, da nihče noče preveč govoriti o temu, noben jih ne bo prepričal naj povedo, po moje ti tudi kaj možgane sperejo...

Glede tistega intervijuja v mladini, ni vse resnično; če greste brat blog od tistega Slovenca, ki služi že 14 let tam, je navedel pa dejstev, ki spodbijajo izjave.

Evo, še en filmček...
http://www.moviesfoundonline.com/warriors_of_the_french_foreign_legion.php
na 28:07 je prikazan Slovenec, seveda pod drugim imenom.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
KSZ

O tem ne vem veliko, samo to, da je od kolega dedek bil v TL in ko je prišel domov, je ubil mačko in naredil golaž.

to je naredil tudi vrlič pa niti v vojski ni bil
smirk-1.gif

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Teli pa so tapravi 'kerlci'... Sem si pogledal celotni dokumentarec in morm rečt, da jih je resnično malo, ki bi zdržali vse tole!