Led

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Zima je tukaj in danes sem tretjič drgnil led iz šip. OK zaenkrat potegneš in ni panike, ko bo pa še bolj mraz je pa to kar dobra jutranja telovadba.
Imate kakšne dobre izkušnje s kakšnim dobrim strgalom za led. Sam sem pred leti kupil eno metlico s strgalom in je bila super. Ti mali plastični me ne prepričajo in imam občutek da spraska šipo.
Kaj pa razne tekočine za odmrzovanje. Sem imel samo smolo ali res vse puščajo mavrico na šipi, ki pa dokler se avto ne ogreje tudi zmrzuje nazaj.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Imam strgalo iz trde plastike, ki ima na sebi še rokavico. Za čistit sneg imam malo kuhinjsko metlico in smetišnico. Za šipe pa ponavadi vzamem v OMV koncentrat.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
No mogoče sem se malo čudno izrazil glede tekočine za šipe. Mislil sem spraj za odmrzovanje, ki ga našpricaš na zmrzneno šipo, da se led stopi.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
S spreji in tekočinami imam slabe izkušnje, ker alhohol in podobni protizmrzovalni dodatki hitro izhlapijo voda pa spet nazaj zmrzne in ne vidiš več nič.
Ivje odstranjujem s pretečenimi zdravstvenimi karticami za tujino
smile-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
jaoo nooo.... eno staro frucovo 1.5L plastenko in preden greš od doma v njo naliješ mlačno vodo.
daš kontakt v avtu, zliješ vodo po šipi in prižgeš brisalce...
5s dela pa je zadeva rešena

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
jaoo nooo.... eno staro frucovo 1.5L plastenko in preden greš od doma v njo naliješ mlačno vodo.
To deluje pri 0, -1, -2 stopinji. Ko je pa res mraz, ti pa še tako topla voda na ledeni šipi takoj zamrzne.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Doma 2 avta pod nadstreškom, moj pa "na prostem", pa ravno jaz zmeraj zamujam, pol pa še ta led jao.
smile-1.gif
Kakšno cerado čez spredno šipo, pa je to to.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik novaa pravi:

Pri vas ni nikoli -5 ali še bolj mraz? Pri nas pri -10 ponavadi še piha.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz..

...no z vročo vodo pri zelo nizkih temperaturah se ni za hecat, da ne bo komu šipa počila, potem se bo pa tukaj pisalo kje jo je najceneje zamenjati. Obstajajo spreji, ki so bolj jajc kot ne, še najbolj ugodno in delujoče pa je da rukneš gor karton in to je to. Drugače pa drgnjene in zmrzovanje
priden.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kot so ti že rekel, neki vrž na šipo pa adijo skrbi;)
sam sem uporabljal tudi razpšilo, sicer deluje, vendar tudi nazaj zrmzne, šprice so pocenske in še kej po rokah steče, šipa je mastna in jo moreš z brisalci zbrisat, kar še pospeši, da kej zmrzne...
nabav si uno srebrno zaščito ki se lepo zloži pa imaš zjutri 5sek dela.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.922
113
pri taščici
prakticiram frucovo flašo, je pa res da ne morem potrditi uspeha pri -15.
bom testiral letos, ampak mislim da ne bi smelo biti večjih težav.

dvomim da bi topla voda uničila steklo? kaj pa para iz štrajfiksa?!!! Se tiste ne bojite?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
problem je v preveliki temperaturni spremembi v tako kratkem casu. Zaradi nenadnega raztezka lahko res poci ce ruknes vodo pri +50 na steklo ki je -20. V najboljsem primeru se led naredi takoj nazaj.
Pomoje je najboljsa tista zlozljiva zascita proti soncu ki se sname in mas cisto steklo...
ali pa WEBASTO
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
fruc+ mlačna voda lepo funkcionira do -5....
če pa je bolj mrzlo pa si pač vzamem čas in malo avto počoham
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik feler pravi:
ksz..

...no z vročo vodo pri zelo nizkih temperaturah se ni za hecat, da ne bo komu šipa počila, potem se bo pa tukaj pisalo kje jo je najceneje zamenjati. Obstajajo spreji, ki so bolj jajc kot ne, še najbolj ugodno in delujoče pa je da rukneš gor karton in to je to. Drugače pa drgnjene in zmrzovanje
priden.gif

nič nebo počilo... saj pa ni 1mm debelo.
polival sem pri -10 krop preko poškodovane šipe in ni šla razpoka dalje.
uglavnem jaz že dve leti polivam zjutraj vročo vodo in ni še nič počlo.

potem pa še poglej webasto hotshot, ki tut vročo vodo šprica gor...

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
jaz prakticiram prvo sprej in hitro pobrisat. itak da nazaj zmrzne, takrat pa malo po malo v 10 sec intervalih (že med vožnjo) špricam vodo na šipo in pihanje na šipo. v 1 min je ok in več ne zmrzuje nazaj.
res pa je da je najbolj funkcionalno nekaj preko dat zvečer, samo sem len pa se mi ne da
rolleyes-1.gif