LED zaslon LG - nekaj vprašanj

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.570
29
48
http://www.bigbang.si/racunaln...-dvb-t-c-mpeg-4

Vidni kot naj bi bil 178 stopinj, kolikor sem bral po straneh. Je torej navvedba za tale zaslon nateg?
Pa kontrastno razmerje, kakršno je navedno, naj bi tudi bilo lafirati. Je res?

Težav s prikazem slike preko SiOL TV najbrž ne bi imel?

Kateri so + in - med LCD in LED v svetlih oz. rahlo zatemnjenih prostorih? Če bi vzel tegale, ki ima 54,6 cm diagonale oz. ca 21,5 palcev, ca koliko bi moral biti oddaljen od zaslona, da ne bi videl pikic ter imel glavobola?

In še to...drži, da je lahko uporabljen hkrati kot TV in računalniški zaslon?

Nazadnje urejeno:

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Če boš priklopil na hdmi kabel v modem od siola ,kliči na support in naj ti ga fleshajo modem na drug FW ki podpira hdmi.Obstaja čisto drugi FW za take ,kot pa na priklop na scart.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Če boš priklopil na hdmi kabel v modem od siola ,kliči na support in naj ti ga fleshajo modem na drug FW ki podpira hdmi.Obstaja čisto drugi FW za take ,kot pa na priklop na scart.

A velja to slučajno tudi za Tuševe Motoroline sprejemnike? Sestri sem htel priklopit preko hdmi, pa kakorkoli sem nastavljal izhode v servisnem menuju, dela samo preko scarta.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Za delo v pisarni se priporoča okoli 100 cd/m2, tako da je za temo to prek preveč dovolj.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
http://www.bigbang.si/racunaln...-dvb-t-c-mpeg-4

Vidni kot naj bi bil 178 stopinj, kolikor sem bral po straneh. Je torej navvedba za tale zaslon nateg?

Mogoče eni pišejo kot, pri katerem pade kontrast slike na 1:10, drugi pa kot, pri katerem pade kontrast na 1:5.

(oboje je seveda popolnoma zanič slika, tako da so tele navedbe popolnoma neživljenjske)
Uporabno je edino za ugibanje tipa ekrana. 178/178 so ponavadi IPS, 160 do 170 pa TN, PVA je tudi ponavadi nekje 178.

V glavnem ta številka je zlorabljena do amena.

Citat:

Pa kontrastno razmerje, kakršno je navedno, naj bi tudi bilo lafirati. Je res?
Podobno kot koti.
Najraje navedejo razmerje med belim z maksimalno nastavitvijo svetlosti in kontrasta proti črnemu pri minimalni svetlosti in kontrastu.

Izjema je če ima mrežo LED lučk odzadaj in lahko na temnem delu slike zatemni LED lučko tam, na svetlem pa da maksimalno.
Samo tu tudi ena lučka pokriva tam 50x50 pikslov, tako da pri sliki fine črnobele šahovnice to spet pade v vodo.

(pri plazmi je kontrast in vidni kot "pravi")

Citat:

Če bi vzel tegale, ki ima 54,6 cm diagonale oz. ca 21,5 palcev, ca koliko bi moral biti oddaljen od zaslona, da ne bi videl pikic ter imel glavobola?
Lahko si na polmetra, pri HD sliki ne boš videl pikslov.

Citat:

In še to...drži, da je lahko uporabljen hkrati kot TV in računalniški zaslon?
Ja. Ni pa nujno, da bo enako dober kot pravi monitor. Predvsem starejše generacije TV so bile "kilave" v tej nalogi.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.570
29
48
stein, najlepša hvala.
smile-1.gif

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.570
29
48
Kolikor je razbrati s http://slo-tech.com/forum/t331857, TN pomeni slabšo vidnost s strani. Ampak, kolikokrat pa sploh pride do situacije, da bi vsebino gledal s strani (sploh dlje časa)?...

Na tem področju nisem ravno štručko, a se mi zdi, da ni vredno dajati orenk več keša za nekaj stopinj vidnosti razlike. Kajti itak večino časa gledamo izpred zaslona.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Slika na TN se spremeni orenk že če glavo za 2 centimetra premakneš.
(kot rečeno, tistih 160 stopinj je pravljica za otroke)

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.570
29
48
Samo, če na trenutnem HYUNDAI katodcu ne opazim (bistvene) razlike v sliki, kako bi potlej na kvalitetnejšem zaslonu?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Samo, če na trenutnem HYUNDAI katodcu ne opazim (bistvene) razlike v sliki, kako bi potlej na kvalitetnejšem zaslonu?

Na se kvalitetnejsem katodnem ekranu je tudi ne bos, drzi. Ampak ti ne sprasujes za kvalitetnejsi katodni zaslon, ampak za LCD.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.570
29
48
Torej, zadeva je sledeča.

Nakup je bil opravljen, zraven sem dobil RGB kabel, HDMI pa žal ne. (Bo potrebno kupiti posebej.)
Od prejšnje TV imam SCART kabel, s katerem sem povezal LGja na SiOL-ovo pretvorniško kišto.
Samodejno iskanje programov mi ne najde nobenega (išče prek D(igital)TV).

Kako sčarati, da bodo kanali razpoložljivi? Monitor sicer deluje ok, saj je bil prek RBG kabla s strani compa takoj prepoznan.

Lp.

- Moram kaj spremeniti na routerju?

Nazadnje urejeno:

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.570
29
48
TV zdaj dela, nastaviti je bilo potrebno pravi input.

Nazadnje urejeno: