LED Ultrafire C8

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.566
4.487
113
49
Na sončni strani ALP
So te Petrolove LED-svetilka Ultrafire C8 enake kitajskim iz DX ali eBay?

Lp.-
sprasujem se.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.089
4.063
113
Glede na vso opremo ki jo dobiš zraven so zagotov enake (kolikor so lahko enake, ker ti kitajci vsak kontejner robe naredijo drugače), če ne drugega se pri nas na tržišču "18650" baterij nikjer ne uporablja v "standalone" obliki (so pač v osnova za "večcelične" sisteme).

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
tole je drago.predrago za 4x.
sam imam ultrafire wf500.preko dx z baterijami in polnilcem pa sem dal 24€.sem pa z lampo zelo zadovoljen.sveti ko sto
evil.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:

Lp.-
sprasujem se.gif

Ultrafire ni lih neka kvaliteta. Surefire je boljsi.. za mnogo visjo ceno.

Jaz sem si nabavil Cree-jeve ledice pa ultrafire ohisja pa je top svetilka. Stala me je pa cca 15 eur :D

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Če že govorimo o kvaliteti ročnih svetilk, je tole ultimo - Rayovac, škoda je le, da se jih v EU ne dobi.
10 let po ladijskih strojnicah, probali smo vse živo, na koncu smo vedno končali pri Rumenih in oranžnih Rayovacovih lampah.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Mozno.

Surefire vem, da uporablja ameriska vojska in policija. In naj bi bile na sploh kvalitetne svetilke.

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Od Surefire se spomnim samo dušilcev hrupa (jaz sem imel raje "slušalke" od čepov) in so bili resnično odlični, tko da, če je kvaliteta ista, ni dvoma, da so tudi svetilke odlične. Samo cene so pa besne.

avtodiagnostik

Zelenc'
2. sep 2011
1
0
1
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:

Lp.-
sprasujem se.gif

Med pravo kvalitetno Ultrafire (ki jo prodaja Petrol) in Ultrafire, ki jo prodajajo na Dealextremu je precej razlike (od same izdelave, do kvalitete aluminija, nanešene barve, do kvalitete izdelanega vezja kontrolerja, kvalitete samega reflektorja ..) dovolj zgovorne so že slike kontrolerja v reflektorju tako Ultrafire C8 3 načini, ki jo prodaja Petrol kot Ultrafire C8 B 5 načinov oziroma "Dealextreme Ultrafire C8".

Ultrafire C8 - 3 načini, ki jo prodaja Petrol:
1.jpg

2.jpg

Ultrafire C8 B - 5 načinov (Dealextreme Ultrafire C8):
3.jpg

4.jpg

Ultrafire C8 - 3 načini proizvaja čisto druga tovarna kot Ultrafire C8 B - 5 načinov, nekje je pomembna samo cena.

Za primerjavo cenovna razlika v Sloveniji med C8 - 3 načini in C8 B - 5 načinov (Dealextreme C8) je 10 € www.Ultrafire.si

Kvaliteto baterijskih svetilk je na podlagi slik težko oceniti, če pa imaš pri roki oba modela in jih primerjaš med seboj je razlika v izdelavi, delovanju in kvaliteti več kot očitna.

Tudi med baterijami 18650 je ogromno razlike, na etiketi lahko piše marsikaj npr. 3000mAh v resnici pa je baterije le 2200mA ali pa še manj, razlika v ceni med 2200mAh in 2800mAh oziroma celo 2.900mAh je velika.
Soshine baterija, ki je priložena Petrol kompletu je resnično 2800mAh in uporablja Sanyo 18650 celice (Japonske) in ne kakšne noname Kitajske.

Enako velja za polnilnike ....

jest5

Guru
18. avg 2007
25.886
-8.592
113
Citat:
Uporabnik avtodiagnostik pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:

Lp.-
sprasujem se.gif

Med pravo kvalitetno Ultrafire (ki jo prodaja Petrol) in Ultrafire, ki jo prodajajo na Dealextremu je precej razlike (od same izdelave, do kvalitete aluminija, nanešene barve, do kvalitete izdelanega vezja kontrolerja, kvalitete samega reflektorja ..) dovolj zgovorne so že slike kontrolerja v reflektorju tako Ultrafire C8 3 načini, ki jo prodaja Petrol kot Ultrafire C8 B 5 načinov oziroma "Dealextreme Ultrafire C8".

Ultrafire C8 - 3 načini, ki jo prodaja Petrol:
1.jpg

2.jpg

Ultrafire C8 B - 5 načinov (Dealextreme Ultrafire C8):
3.jpg

4.jpg

Ultrafire C8 - 3 načini proizvaja čisto druga tovarna kot Ultrafire C8 B - 5 načinov, nekje je pomembna samo cena.

Za primerjavo cenovna razlika v Sloveniji med C8 - 3 načini in C8 B - 5 načinov (Dealextreme C8) je 10 € www.Ultrafire.si

Kvaliteto baterijskih svetilk je na podlagi slik težko oceniti, če pa imaš pri roki oba modela in jih primerjaš med seboj je razlika v izdelavi, delovanju in kvaliteti več kot očitna.

Sem tole šele sedaj opazil
tongue-1.gif

Kot prvo DX sploh ne prodaja Ultrafire izdelkov. Prodaja pa Ultrafire ponaredke, to pa ja
evil.gif

Pri slikci DX UF "LED je na kontroler prispajkana kar z žičkami"
hysterical-1.gif
Vse LED svetilke imajo driver in ledico povezano z žičkami. Pri petrolovi je le vse skupaj zakrito s plastiko.

In razlika med primerljivo vašo, ter DXovo fake UF C8 ni "samo" 10€, ampak zajetnih 30€. Za isti denar kot pri vas, dobiš na DX 3 svetilke. (če všteješ še menjavo driverja, ki ga je skoraj obvezno zamenjati, je razlika 25€, s tem, da je potem tudi fake UF enkratna svetilka)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.089
4.063
113
Dvomim da DX prodaja ponaredke, gre kar za original Ultrifire produkte. Glede na to da sta obe "firmi" locirani na istem delu zemlje verjemi da bi komu kmalu porezali ušesa če bi se šel piratstvo (brez podpisane ACTE)!
evil.gif

Je pa res da se na DXu prodaja tisto kar je slabe serije, kar je testne serije oz. namenjeno drugim trgom (kitajska) oz. kar tako in drugace ne morejo prodat na klasičnih trgih za višjo ceno.

Pa tudi BTW, dve isti luči iz DXa naročeni par mesecev narazen nista enako sestavljeni.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.886
-8.592
113
UF iz DX so potrjeno ponaredki. No pa iz večine podobnih kitajskih štacun tudi.
grin1.gif

Sej sedaj so se UF celo začeli nekaj pritoževati.
klik

Sicer pa jebat ga, meni so ponaredki ljubši. Za par € jih sam malo popraviš, pa imaš dobro luč.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.089
4.063
113
Potem pa vzamem nazaj, čeprav sem mnenja da so izdelki original in se samo delajo fine zato da lahko isto sranje (no 1$ več jim gre za kvalitetnejši izdelavo) prodajajo za višjo ceno!
grin1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.886
-8.592
113
No saj samo ohišje je itak generično. LEDice so ponavadi ok(če se glih ne lažejo glede bin-a). Razlike so večinoma le v kvaliteti anodizacije ohišja, driverju, ter plastičnemu reflektorju pri najcenejših.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.566
4.487
113
49
Na sončni strani ALP
Zanimivo. Imam Petrolovo in iz DXa. Pri DXovi je sprednja šipca plastična in sprednji del je plastičen. Ko svetiš je nekaj % v prid petrolovi glede svetilnosti. Sem pa razočaran nad tem, da mi iz DXa še vedno deluje brezhibno, pri "boljši" Petrolovi, pa mi šteka stikalo. Prime nekje na sredini, ko pa zaskoči pa ugasne. Še nisem imel časa spakirat in poslati nazaj na servis...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.886
-8.592
113
Stikala so pri kitajcih itak največji hec. Ko na svetilke s 3A tokom montirajo stikala z nazivnim tokom 2,5A ali celo samo 1,5A.
evil.gif

Najbolje si je narediti malo ali kar same štekarje
tongue-1.gif

Sicer pa a si poizkusil do konca zašraufati stikalo? Lahko da navoj ni dovolj zategnjen.
tz5-a.jpg.jpg

Z drobnim izvijačem ali čem drugim zahaklej za tisti dve luknjici in privij.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.886
-8.592
113
Sej original je tudi kitajski ponaredek, če smo že pri tem
evil.gif

Pravi originali so svetlike firme Surefire
grims-1.gif

Si poizkusil zategniti stikalo?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.886
-8.592
113
Če je kdo za test, lahko trenutno proba naročiti na DX kaj materjala po nesramno nizkih cenah. Zdej ne vem, ali je samo napaka(najverjetneje), ali pa imajo enormno akcijo za izdelke iz EU skladišča.
evil.gif
Itak se plača s paypal, tako da dobiš denar povrnjen, če bodo kaj zatežili.
Eden od primerov
V vsaki rubriki se nastavi, naj pokaže najcenejše izdelke. Tam kjer cena zelo odstopa, je iz EU skladišča
tongue-1.gif

Za test vzel X2000 za bogih 1,7€

Edit.
Že brišejo izdelke
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Mogoče zaradi prevelikega navala
cool-1.gif

Po nekajmesečni uporabi Petrolove svetilke, lahko rečem, da mi ni žal niti enega evra. Velika prednost je Li-Ion baterija in polnilec, ki ju dobiš poleg svetilke. Take baterije so v prenosnikih in ker gredo navadno v reciklažo, ni problem dobit ene odslužene baterije, jo razdret in porabit vložke za rezervo. Uporabiš priloženi polnilec, jih napolniš in ugotoviš kateri vložek je zanič. Tega zavržeš, ostalih pet ali sedem pa porabiš za svetilko. Pazit je treba samo, da na bateriji, na plus polu, pustiš košček pločevine, s katero so vložki povezani med sabo. S tem dosežeš, da ima plus pol dober kontakt.