Led plafonjera ,stropna luč...kje nabaviti ?

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Pozdrav ,

iščem stropno led plafonjero s senzorjem.

Nekaj takega :
http://vergos-media.com/proizvod/st77a/

Želel bi da je moči nekje 18W+ .. in pa da ima možnost nastavitve občutljivosti senzorja na razdaljo lovljenja. Ta na linku kolikor vidim tega nima.

Se pravi da ima možnost da nastaviš kdaj začne "loviti" oziroma vklopi svetilko. Gre za prostor kjer se v sosednjem dosti hodi in je obvezno da se da nastavitit da lovi recimo samo dva metra stran od luči.

Glede na prebrano je boljša izbira IR senzor kot pa radarski ?

Obvezno mora imeti tudi senzor ,nastavitev občutljivosti na svetlobo. Da se pri dnevni svetlobi ne vklaplja.

Kakšna ideja ,nasvet ?

lp

.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Steinel v Bauhausu.

Senzor v plafonjeri, štela se svetlobo, širino pokrivanja in kako dolgo sveti.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
@Yogi ,Tista varianta senzor na stikalu za vklop ,mi ni uporabna zaradi razporeda prostora... Bi lovilo samo na enem delu.

@matej_ ,ta varianta bi že šla ,samo ne vem če lahko nastaviš širino pokrivanja senzorja ?

pa noter takšno e27 25w led žarnico..
http://www.ebay.de/itm/1620330...K%3AMEBIDX%3AIT

Da potem sveti dovolj. Ker me moti tisto če se prižge luč ,pa potem še skoraj ne vidiš koraka pred sabo..Mora biti svetlo..

@olfa , super da se nastavlja širino pokrivanja.. ampak imam občutek da je to z radarskim senzorjem ? Pa me skrbi ,ker ljudje opisujejo da lovi čez stene ,...da se nebi po nepotrebnem vedno prižigala ?

lp

Nazadnje urejeno:

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.925
267
83
Slovenija
imam radarskega steinela pa najmočnjejšo ikea e27 lediko noter. Dela kot mora, lahko vleče skozi stene, če nastaviš preobčutljivo, da pa se zmanjšat občutljivost in dela ok.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Imaš kakšno oznako steinela ? Meni je bistveno da se da nastaviti ,da recimo prideš na dva metra in se šele takrat vklopi..

Lahko nastaviš čas svetenja ? Ima senzor da ko je dovolj svetlo, da se ne vklaplja ?

Hvala.lp

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
Imaš kakšno oznako steinela ? Meni je bistveno da se da nastaviti ,da recimo prideš na dva metra in se šele takrat vklopi..

Lahko nastaviš čas svetenja ? Ima senzor da ko je dovolj svetlo, da se ne vklaplja ?

Hvala.lp
Jaz imam doma tri steinele. Nastavitve so tri: obcutljivost na svetlobo (da ne sveti podnevi), obcutljivost senzorja in cas kako dolgo sveti.

Ma pa tudi predpripravo da priklopis ostale luci gor in s to krmilis celo vejo

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Imaš morda možnost videti točno kateri model imaš ? Super ker ima vse nastavitve . Ne veš , a se da nastaviti minimum na ene dva metra da lovi okoli sebe ? Pa ima že vgrajen led , ali ima e27 grla ?

Hvala.lp

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Bom pogledal jutri. Grla e27. Pa zmotil sem se - 4 imam
smile-1.gif

Lahko na 2m nastavis, mislim pa da je to minimum

I

Izbrisan uporabnik #9334

ksz

Kako tole dobiti v Slo? Nikoli še nisem tako kupoval in ne znam ravno ...
tongue-1.gif
.
Če lahko kdo kaj svetuje prosim.

22. jul 2007
13.583
1.767
113
124
Če nimaš kakšnega strica gor si pomagaš s TEM .
Obstaja tudi ena nemška opcija-stran, ampak imaš tukaj tudi slovensko podporo preko telefona če se kaj zatakne
wink-1.gif

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Kje pa se da dobiti kakšne led plafonjere ki se jih da regulirat z dimmerjem. Variant z daljincem je kolikor hočeš, vendar večina si ne zapomni nastavitev ko čisto ugasneš. imam dimmerje (stenska stikala) in bi rad to izkoristil.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ja saj če imaš dimerje, ti bodo sicer itak malo svetile ves čas, tako da le nabavi ustrezne ali pa boš moral dati navadna stikala.