LCD TV Sharp izklop demo načina

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Za stare sem nabavil LCD TV Sharp LC32DH510E, ta ki je bil v merkatorju v akciji zraven pohištva. TV dela OK, edino po nekaj minutah se pojavi na spodnjem delu ekrana vrstica z logotipi, kaj vse TV podpira in kaj lahko predvaja (Divx, HD Ready, USB ipd). Kako se to izklopi? V meniju ne najdem nič...
confused-1.gif

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
V navodilih ne piše nič sploh, sem šel skozi vse. Na spletu sem našel nekaj za en drugi model Sharpa.. jasno takega menija v tem mojem modelu ni..

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Ja tja smo itak najprej vprašali, pa pojma niso imeli. Na pooblaščenem servisu so mi dali isto idejo, kot sem imel sam.. povrniti tovarniške nastavitve in jovo na novo. In glej ga zlomka, zdaj dela ok :D

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Sicer si že rešil težavo, ampak mogoče je bila finta v tem, da se je na začetku pri prvi inicializaciji, ko vpraša za lokacijo TV-ja - home ali store, izbralo store!

lp

Nazadnje urejeno:

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Ja, po mojem bo to držalo. Vem da sem zdaj po brisanju nastavitev izbral lokacijo "doma", ampak je tako čudno prevedno v SLO jezik, da "store" piše shramba :D ali nekaj takega.. kako naj človek ve, kaj mislijo s tem..

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
Besede imajo lahko veliko popolnoma nasprotujočih si pomenov. Zato dostikrat pride do kar absurdnih variant. Razni lektorji tudi če so tehnično podkovani pa ker se ne poglobijo v kontekst tudi mimgrede spustijo skozi. Vprašanje pa, če sploh vejo za kakšen namen nekaj lektorirajo ali prevajajo.

Dejansko se ne splača takoj jezika nastavit v SLO, vkolikor se angleščino funkcionalno razume.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
težko se je tudi poglobiti v kontekst če dobiš tabelo s cca. 1500 prikaznimi vrsticami... s tem da se nekateri izrazi tudi ponavljajo. store je ravno eden takih. lahko pomeni shrani ali pa prodajalno.