Lažne poškodbe pri prometni nesreči *DELETED*

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
A ni tako, da so poškodbe udeležencev krite iz povzročiteljevega obveznega zavarovanja? Kolikor vem, bi ti "nasankal" le v primeru, če bi bil pijan.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Kar se tiče zavarovalnice ga nisi nič nasankal, kvečjemu te kot povzročitelja nesreče lahko čaka višja kazen, če gre za nesrečo s telesnimi poškodbami. Kakšna pa so pravila igre in sodna praksa v tem primeru pa nimam pojma.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Saj to mislim, ja. Stroškov s popravilom njegovega vozila niti ne bo veliko, ampak sedaj, ko je zraven še njegova poškodba, pa lahko vzamem kar kredit... Ne vem, zakaj bi moral plačevat za nekaj, kar ni res.

Nazadnje urejeno:

Fedor

TTX Allenatore
5. okt 2007
805
0
16
Tale tvoj kolega na zavarovalnici nima pojma. Odškodninski zahtevki iz AO krijejo materialne škode in telesne poškodbe. Razen, če nisi bil pijan...potem te bodo regresirali.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.336
303
83
39
Ljubljana
a če bi blo kontra, ti nebi šel tud jamrat doktorju pa mal na fizioterapije hodu?
smile-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
Ker nisi bil pijan bo stroške krila zavarovalnica za " bole vrat "pa tudi ne bo iztržil več kot kakšnega jurja.

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
V vsakem primeru bo padel za 3 PR pri zavarovanju... edino višja kazen je problem.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Pred časom sem imel prometno nesrečo. Poklicali policaje, naredili zapisnik, evropsko poročilo, skratka vse. Povzročitelj srm bil sam, ker sem enemu izsilil prednost. No, v bistvu je bil mrtvi kot, ko sem se vključeval na cesto in je priletel od zadaj v moj bok. Nihče ni bil nič poškodovan.
Dobil sem že zahtevek od moje zavarovalnice, da moram napisati poročilo, ker ga potrebuje oškodovančeva zavarovalnica, sam sem pa moje zadeve z mojo zavarovalnico že rešil.
V glavnem, zvedel sem, da je šel prasec k zdravniku, mu pojamral, da ga boli vrat in sedaj hodi na fizioterapijo. Možno je tudi, da je to napisal tudi v policijski zapisnik, čeprav je meni rekel, da je čisto brez poškodb. Kolega na zavarovalnici mi je rekel, da če gre za kakšne fizične poškodbe, sem ga nasankal. Kako sploh dokazati sedaj, da si je on to izmislil, da bi pokasiral €? Je sploh kakšna možnost, da kaj rešim, ker prič ni bilo, je le moja beseda proti njegovi?

Ne na prvo žogo tako grdo obravnavat oškodovanca, jezi se lahko edino on, saj si mu ti odvzel prednost, razbil avto, mel je taže da ga je dal popravit, bil nekaj časa brez itd... samo sitnosti je imel ZARADI TEBE.

Če nisi pihal, ti odškodnino in pravno zastopanje uredi zavarovalnica, zato si plačal premijo, kazen ki ti jo je pa napisal policist pa boš plačal, takšno kot ti je bila izrečena ob dogodku.

On ima vso pravico, da dobi odškodnino iz tega naslova, saj je imel težave, bolečine, strah ipd, ti pa bodi hvaležen da je AO zavarovanje obvezno in te tukaj ščiti zavarovalnica. Ti pa si dobil dobro šolo, da je treba biti bolj previden.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Pred časom sem imel prometno nesrečo. Poklicali policaje, naredili zapisnik, evropsko poročilo, skratka vse. Povzročitelj srm bil sam, ker sem enemu izsilil prednost. No, v bistvu je bil mrtvi kot, ko sem se vključeval na cesto in je priletel od zadaj v moj bok. Nihče ni bil nič poškodovan.
Dobil sem že zahtevek od moje zavarovalnice, da moram napisati poročilo, ker ga potrebuje oškodovančeva zavarovalnica, sam sem pa moje zadeve z mojo zavarovalnico že rešil.
V glavnem, zvedel sem, da je šel prasec k zdravniku, mu pojamral, da ga boli vrat in sedaj hodi na fizioterapijo. Možno je tudi, da je to napisal tudi v policijski zapisnik, čeprav je meni rekel, da je čisto brez poškodb. Kolega na zavarovalnici mi je rekel, da če gre za kakšne fizične poškodbe, sem ga nasankal. Kako sploh dokazati sedaj, da si je on to izmislil, da bi pokasiral €? Je sploh kakšna možnost, da kaj rešim, ker prič ni bilo, je le moja beseda proti njegovi?

Pri takšnih poškodbah te začne boleti "doma", ko opraviš pogovor z modrijani.

Včasih pa tudi, odvisno od poškodbe, zadeva oz. bolečina ne pojenja ali se pokaže kasneje. Slično ko musklfibr naslednji dan, če si kaj delal.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Desty pravi:Povzročitelj srm bil sam, ker sem enemu izsilil prednost. No, v bistvu je bil mrtvi kot, ko sem se vključeval na cesto in je priletel od zadaj v moj bok.

Mora biti pa nevarno križišče, da je kar mrtvi kot, toži upravljalca ceste. :D

Ali pa se bo izkazalo, da imaš tudi ti malce trd vrat
smile-1.gif

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Pustimo zdaj vzroke nesreče. :D Sicer pa kazen policiji sem itak že mogel plačati, 250€. Bomo videli, kakšen bo razplet z zavarovalnico. Ker to je bilo konec maja, za moj avto je že urejeno, zdaj pa še vedno čakam obračun, koliko bo potrebno plačat zavarovalnici.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Pustimo zdaj vzroke nesreče. :D Sicer pa kazen policiji sem itak že mogel plačati, 250€. Bomo videli, kakšen bo razplet z zavarovalnico. Ker to je bilo konec maja, za moj avto je že urejeno, zdaj pa še vedno čakam obračun, koliko bo potrebno plačat zavarovalnici.

Kaj bo treba plačati zavarovalnici? Ali res nimaš pojma o teh stvareh ali pa česa nisi povedal...

Če si ga izsilil, bil trezen/nedrogiran in nisi pobegnil s kraja nesreče, ne boš plačal NIČ za škodo na vozilu izsiljenega in ne za njegove poškodbe, zaradi tega imaš zavarovano avtomobilsko odgovornost. Če si bil pa pijan/drogiran ali pa si ušel, potem te pa ima kaj skrbeti.

Če za popravilo svojega avta koristiš kasko in imaš odbitno franšizo ti bojo to poračunalai in je to to!

Razen če si kaj nam tukaj zamolčal.... če nisi, pa čim dlje od tega tvojega prijatelja, da ti še kakšnih buč ne proda...

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Kot sem že napisal - brez kakršnihkoli substanc/alkohola, lepo uredili s policijo vse na kraju nesreče... Za mojega sem že dobil izplačano in že uredil vse. Kolega je rekel, da bo oškodovanec popravil svoj avto na račun moje zavarovalnice, moja zavarovalnica pa naj bi potem terjala ta znesek od mene + za fizične poškodbe. Očitno potem moj kolega nima ravno razčiščeno ali pa me samo hoče spraviti v strah.
smile-1.gif

Je pa res, da pri avtomobilskem zavarovanju nisem doplačal dodatka za voznika začetnika, ker imam manj kot 3 leta izpit. Lahko da bo to vplivalo potem na vse skupaj.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Zato pa plačujemo zavarovanje, da v primeru nesreče zavarovalnica poplača škodo.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Je pa res, da pri avtomobilskem zavarovanju nisem doplačal dodatka za voznika začetnika, ker imam manj kot 3 leta izpit. Lahko da bo to vplivalo potem na vse skupaj.

Se mi je zdelo da nekaj "prikrivaš", če nisi doplačal za mladega voznika, te bo zavarovalnica regresirala za 20% izplačane odškodnine.
Pri zavarovanju si prišparl nekje 50€, sedaj boš pa plačal obresti za to...

Če ni bilo "pravih" poškodb, lahko dobi izplačilo za telesne poškodbe in bolečine nekje med 1000 in 4000€, odvisno od izvidov, zahtevkov itd... in od tega boš plačal 20% in za to si si čisto sam kriv!

p.s. a parkirišče imaš zavarovano?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Kot sem že napisal - brez kakršnihkoli substanc/alkohola, lepo uredili s policijo vse na kraju nesreče... Za mojega sem že dobil izplačano in že uredil vse. Kolega je rekel, da bo oškodovanec popravil svoj avto na račun moje zavarovalnice, moja zavarovalnica pa naj bi potem terjala ta znesek od mene + za fizične poškodbe. Očitno potem moj kolega nima ravno razčiščeno ali pa me samo hoče spraviti v strah.
smile-1.gif

Pa kaj klinac hodiš po nasvete na forum, če prikrivaš resnico? Je tako težko priznati oz. po resnici povedati dejstva?
Takoj v prvem ali drugem postu bi dobil odgovor. Ne pa da iz tebe vlečemo kot iz malega otroka.
Pa če te prav razumem si imel celo kasko? A za doplačilo za mladega voznika je pa zmanjkalo? Ali si bil preveč škrt? No, saj posledice boš nosil sam. Upam, da tega ne boš prevalil na starše, ker sem prepričan, da so ti (ali pa bi ti, če bi jih vprašal) svetovali, da obvezno doplačaj za mladega voznika.