Lažna objava na Twitterju in panika na borzi

masevc

Guru
2. sep 2007
3.541
906
113
https://slo-tech.com/novice/t565390

verjetno je bil namen te lažne objave dosežen...

stupid-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.763
6.540
113
Tudi na Alterju je bil pred dnevi tak poizkus z objavo novice o sinu znanega župana. Borze se sicer niso odzvale.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.187
16.468
113
Torej Juæek ni fasal po piæki? Drugače pa res zabaven nateg, ameri cepljeni v lastni igri
aplauz.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
No, panika je pretiran izraz - DOW je padel za 0,8 % in se v istem trenutku vrnil na prvotno vrednost. Zopet novica, ki to ni.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.187
16.468
113
No, v članku piše za več kot odstotek (kar je lahko ogromno, če imaš večje količine na zalogi) in pa za par minut oz. 7 in ne za en trenutek.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.820
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
No, panika je pretiran izraz - DOW je padel za 0,8 % in se v istem trenutku vrnil na prvotno vrednost. Zopet novica, ki to ni.

Je bla panika ker nihče ni vedel ali je res ali ni. AP je priznan vir, ki ne objavi kar tako novico.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
4 minute JE bila panika in v igri je bilo veliko denarja...

Reuters data showed the tweet briefly wiped out $136.5 billion (89.5 billion pounds) of the S&P 500 index's value before markets recovered. Some traders attributed the sharp fall and bounce-back to automatic electronic trading.

DOW verjetno tudi nekje v tem rangu...

Kdor je v tistih 4 minutah pokupil delnice je lahko zaslužil lepe vsote.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.763
6.540
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Some traders attributed the sharp fall and bounce-back to automatic electronic trading.
Kaj to pomeni, da imajo trigerje nastavljene na tvite o eksplozijah in poškodbah predsednika?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.139
1.243
113
42
Kao neka Sirska scena ja. TO vse se grejo špekulanti sami. Se lepo zmenjo in pobašejo miljone medtem ko se mi kregamo. Še en dokaz kako sprevržen ej kapitalizem

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Some traders attributed the sharp fall and bounce-back to automatic electronic trading.
Kaj to pomeni, da imajo trigerje nastavljene na tvite o eksplozijah in poškodbah predsednika?

Borzni računalniški programi se igrajo med sabo. Delnica lahko stokrat na sekundo spremeni lastništvo. Robotki teh programov pregledujejo novičarske portale, twitter in druga omrežja ter reagirajo na vsako novico, ki bi bila lahko borzno pomembna. Ko je HP na Twitterju objavil, da bo nehal izdelovati PC-je, je njegova vrednost v štirih SEKUNDAH po objavi padla za 8%.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To je meni tudi čudno kako prepoznava novico oz. kako ve kako odreagirat nanjo. Res je, da imajo na Wall Streetu ene najboljših superračunalnikov pa se mi vseeno zdi, da je prepoznavanje novic preveč kompleksno, še posebej če bi takšnemu sistemu zaupal svoje premoženje.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Ti algoritmi sigurno ne berejo twitov in drugih novic. Po mojem mnenju je prišlo do domino efekta: ljudje so zaradi novice prodali večjo količino delnic - posledično je cena nekoliko padla. Ta trend so zaznali avtomatski trgovalni algoritmi, ki so spet odreagirali s prodajo - cena je posledično še dodatno padla.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Ok, potem pa zapišeš: predsednik mrtaf, predsednik ni mrtaf in zaciklaš programe, hahahhahaaaa

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:

Borzni računalniški programi se igrajo med sabo. Delnica lahko stokrat na sekundo spremeni lastništvo. Robotki teh programov pregledujejo novičarske portale, twitter in druga omrežja ter reagirajo na vsako novico, ki bi bila lahko borzno pomembna. Ko je HP na Twitterju objavil, da bo nehal izdelovati PC-je, je njegova vrednost v štirih SEKUNDAH po objavi padla za 8%.

Kaj pa potem tole, da je po 4s padlo 8%

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.820
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
To je meni tudi čudno kako prepoznava novico oz. kako ve kako odreagirat nanjo. Res je, da imajo na Wall Streetu ene najboljših superračunalnikov pa se mi vseeno zdi, da je prepoznavanje novic preveč kompleksno, še posebej če bi takšnemu sistemu zaupal svoje premoženje.

IBM Watson to obvlada