Lateks rokavice, ki to niso... :)

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Oj,

Zanima me, kje se dobijo obstojne tanke rokavice za npr. avtomehanikarska opravila. Lateks rokavice so pretanke in se strgajo. Vem, da obstajajo lateksu podobne, samo da je material malo bolj obstojen.

Kolikor sem gledal po tujih straneh, naj bi bile to kar iščem nitrilne rokavice... Je to to? Kakšne so vaše izkušnje s temi rokavicami?

LPM:

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Dobre, jih uporabljam, barva je modra.
Kupuj direktno od uvoznika, je uredu cena, v trgovinah so predrage
smile-1.gif

Uvoznik je pa iz Bleda, mislem da Trgos.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Nitrilne rokavice so to kar iščeš. Je pa tako, da je "oblačenje" oz. bolje rečeno natikanje bistveno težje kot pri lateks rokavicah. Jaz bistveno raje delam z nitrilnimi kot z lateksnimi, ker imam boljši občutek. Lateksne so edino kirurške rokavice dobre za delo, pri njih pa je problem, da imaš levo in desno, pa itak so v parih pakirane in so še dražje kot nitrilne.

Pazi, da ne kupiš vinilnih, ki pa niso vredu za natančna dela, če ti ne res v nulo sedijo na rokah (kar redko).

Aja, ti že veš da to rabiš
smile-1.gif

Glede barve pa jih imaš kakršno hočeš. Modre, zelene in vijolične so najpogostejše pri nas. Drugače pa se dobijo tudi črne. Samo za avtomehanična dela po mojem ni najboljše, da maš črne, ker potem ne vidiš, kako močno umazane roke imaš, pa kaj primeš, kar nebi smel
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Vzemi nitril rokavice, so bolj obstojne. 100 kosov stane 7 evrov. Black Mamba
Lateks rokavice so bolj fleksibilne, prilegajoce roki, kot pa nitril, ampak se pa tudi prej strgajo, pa bolj obcutljive so. Taka je moja izkusnja.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
no, sterilnih najbrz ne rabi za sraufanje pod pokrovom ali zakaj mu svetujes kirurske? Je pa res, da zdrzijo najdlje, "navadne" so dobre za 2-3min.
tongue-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.656
113
Nitrilne so ok...sam za fina dela pa lih niso ker so debelejse..

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Potrebujes Nitrilne rokavice, ce jih imas za sravfanje potem standard ni pomemben.

Drugace pa se delijo po standardu in namenu, debelina, profil na prstih, preprecujejo vreznine/vbode(manjse),itd...

Naceloma rabis taksne kot jih imajo rasevalci na terenu, vijolicno/modre

V lekarni bi jih morali imeti, ali pa morda tudi v trgovinah z avtodeli, ker mehaniki jih verjetno ne kupijo v lekarni

Black

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Kot je napisal Maurice, modre nitrilne rokavice dobite pri Trgosu, če se prav spomnim je 100 kos okoli 3 EUR+ddv. Sem jih naročil pa lahko napišem točno ceno in priložim sliko jutri oz. v torek.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Evo slike teh ki jih uporabljamo pri nas:

Prsti so malenkost ojačani oz. niso gladki, tako da malenkost manj drsijo.

Aja, še cena: 4,0077 EUR z DDV na 100 kos.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

In kaj je prednost teh rokavic pred navadnimi latex, kolkr vidim da so pakirane po 100kom ali vec torej so za enkratno uporabo?
Jest iscem kaj za delo v vrtu da so tanke pa da se ne umazes pa da se ne strgajo kr tako. V bistvu tudi za kaksna sraufanja pr avtu.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.656
113
Ja une mehankarske mal v gumo pomocene
smile-1.gif

Nazadnje sm jih vidu v interdiskontu v btc...pomojem majo tud v kakih avtostacunah

tony

Guru
23. jul 2007
9.751
1.536
113
Prednosti:
a) običajno se nekaj cenejše

b) lateks je pogost alergen. Alergeni pa so pogosto take ku*be, da lateks rokavice uporabljaš dnevno več let, nekega dne pa imaš vse koprivničaste roke, ker se je telo zaradi izpostavljenosti alergenu odločilo razviti alergijo...
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.168
6.976
113
pri taščici
Hvala za info predvsem glede b). Sicer najraje delam brez rokavic (jebeš roke, obstaja žajfa, nitro, ali pa pinceta in žiletka
wink-1.gif
) sem pa zadnjič prvikrat kupil lateks rokavice, pa bi jih po napisanem najraje vrgel stran pa vzel nitrilne. Pa upam da ne bodo za nitril pogruntal še kaj hujšega čez nekaj let.