Lasersko vrtanje zob

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.493
1.879
113
na temni strani lune
No mal me zanima če je že kdo preizkusil tole čudo ki nadomešča sveder pri zobotu. Nekaj sm brskal po internetu in zvedel en kup teorije ampak bl malo prakse.

Če je kdo tole že probal naj pove svoje občutke in mnenja.

In aja pa še če ve kdo za kakega zobarja ki uporablja tole tehniko naj napiše kje je. Pa baje da ma tale laser ena zobarca v Novi Gorici in ker sm lih domačin me zanima če ve kdo kaj več o tem.

Hvala in lep pozdrav.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Men je pa zobarca rekla da pozna to stvar in ni glih fajn, saj hitreje naredis skodo kot s svedrom...

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
"Ni fajn" zato, ker ne znajo delat s tem. Prakse jim manjka. Ko bo zadeva bolj razširjena in z njo popravljenih nekaj miljonov zob, bo pa to postal vsakdan in ne bodo si več znali predstavljati kako so lahko delali s svedri.

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
Pa fajn smrdi k ti zob žge
tongue-1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
tole na slikci je beljenje zob s pomočjo laserja se mi zdi...

Glede samega laserja: Ja, tudi jaz sem ze to probal. Pa z laserjem ti ne rihta sam zobe, tudi dlesni lahko postima.
Meni se zdi v redu. Brez injekcije mi je vse zrihtala. Res je malo smrdelo, pa malo toplo je bilo čutiti, ampak glavno, da ne boli. Moja zobarca je nad laserjem čist navdusena. Pa ko z laserjem dela na dlesnih ful manj teče kri. Pa pravi tudi, da jih je v Sloveniji ze kar nekaj z laserjem. Končno vsaj nekaj, pri čemer ne zaostajamo za razvitimi...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
lahko poves kje vse so omenjeni dohtarji z laserjem? ker, ko sem jaz iskal so vsi samo bormašine vrteli.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Ne, ker ti zapre "gofljo"
evil.gif

tole na sliki je lahko marsikaj, s takšno lučko se polimerizirajo na primer tudi bele plombe, definitivno pa ni to laserska terapija za odstranjevanja kariesa

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Ja kako pa naj jaz vem, kdo VSE ma laser pri nas. Poklicat je treba par ordinacij pa vprasas če majo.

Enkrat je ze bla ta debata na forumu (ne vem ce lih tuki). V KCju vem da majo. Pa v Ljubljani je ena ful dobra za otroke na Askercevi se mi zdi. V Novi gorici pa je privatnica v zdravstvenem domu, dr. Jurečič.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Ne, ker ti zapre "gofljo"
evil.gif

tole na sliki je lahko marsikaj, s takšno lučko se polimerizirajo na primer tudi bele plombe, definitivno pa ni to laserska terapija za odstranjevanja kariesa

Ma ne. Zanimalo me je (ker tega še ne poznam) in sem v googla vtipkal "laser dentist". potem sem dal na slike in je to vrglo ven. Sorry, če sem koga zavajal.

d055.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
je pa to vse privat, vrjetno z laserjem ne delajo na koncesijo, ne??

tudi jaz bi bil 10x bolj sproscen, ce bi se dalo kaj takega... pa ko me caka letos ogromno obiskov
crazy1.gif

(ve kdo za Maribor z okolico?
grin1.gif
)

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KSZ..

Ja, še noben ni povedal, koliko stane zadeva? Ali krije zdravstvo vse to?
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
je pa to vse privat, vrjetno z laserjem ne delajo na koncesijo, ne??

tudi jaz bi bil 10x bolj sproscen, ce bi se dalo kaj takega... pa ko me caka letos ogromno obiskov
crazy1.gif

(ve kdo za Maribor z okolico?
grin1.gif
)

Foter je pri enem privatniku ki je precej priznan (ne vem priimka žal), iz osnovne šole že imam taki strah pred zobozdravniki, skoraj bi lahko rekel fobijo. On sam mu je rekel da ga po odnosu do pacientov do materialov ki se uporabljajo ni čez študentskega zobozdravnika (4 leta nazaj, laser je takrat pri nas bil bolj ZF). Ta v Mb mislim da dela kar ok (se ne spoznam na stomatologijo pa bolj ugibam
smile-1.gif
), bolečin skoraj ni ne glede na vrtanje ali karkoli, zavarovanje ti kot študentu krije praktično vse, pa tudi odnos je zelo vredu. Oglasi se tam, meni je ok, pa sem dokaj težek primer.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
jaz sem nocna mora vsakega zobozdravnika... ce prevec boli, grizem
grin1.gif

samo ce me res boli, pa se trudim vzdrzat.
pa drugac nisem nek pussy, ampak ko pa je treba vrtat pa vcasih kaksno solzico potocim od bolecin
crazy1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
saj to jaz tud dobim. ko mi je nazadnje zob vrtala sem bil potem 2 mesca na antibiotikih pa se zvijal od bolecin, ker mi je ocitno vnela nekaj. ali pa mi zmrdala zob. in morm nujno pocasi k zobozdravnici, ker mam odprt zob. ampak ne upam vec tja. ni faking sans! bom sel gor probat sreco v studentskega. tam pri parku, ne?

saj pravim, za laser bi pa tak al tak ubijal, da bi bil na koncesijo kje
crazy1.gif