Laserski tiskalnik in črte...

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Danes sem vstavil nov toner (vendar sem opazil, da je že imel odstranjene zaščite) in zdaj mi dela na levi strani enakomirne črte - vsakih cca 7 cm. Zgleda, kot da se ponavlja vsak krog valjčka.
A je kaj narobe s tonerjem, ali je potrebno čiščenje?
Hvala.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Se strinjam. Šel sem po novega, pa isto.

Malo nazaj sem dal starega notri, pa ni tega problema.
confused-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja... jst pri teh "potrošnih" zadevah vedno pogledam, da če kupujem novo, da je res novo... Ker zelo verjetno da so te hotli malo okol prinest. Sicer pa poglej v navodila, če piše kak drug razlog...

Bi si pa sposodil temo... danes mi je nekaj začelo pokati v printerju, kao nek problem s črnim tonerjem... sem ga vzel ven, malo pretresel, obrnil zobnik levo-desno, dal nazaj notri in je delalo. No, ko je spljunil nekje 50 strani, se je pa prižgala lučka, da bo zmanjkalo tonerja (+ sprintal sem servisno stran in pravi da ga je samo še 3%). Po mojem občutku, je tonerja notri še ogromno in me zanima, če bo začel protestirat, ko bo izračunal da je prazen, ali bo tiskal dokler bo? Se da kako resetirat to, da bi ga prepričal, da ima še ful prahu notri? Gre pa za samsung clp-300

Lp

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
clp 300 original toner je brez čipa in printa dokler ne oceni da je prazn pol noče več. ko kupiš drug toner bo imel čip, te čipe se manja za par€ in nasipa nov prah.

LP