Laserska črta

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Doma bi rabil da mi riše lasersko črto.
Črta bi morala biti dolga okoli 7m. Nosilec bi se spravil delati sam.
Gledal sem na ebayu 100mW 660nm pa po pravici povedano nevem kako je to močno in nebi nekaj plačeval kar nebo delovalo.
Bo pa zadeva pod streho oz. sonce nebo direktno je pa kar svetel prostor.
hvala

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.099
3.158
113
100mW lasser sem kupil na tajskem za 10€. Za tega tvojega piše da je rdeče barve zato ne vem če boš videl črto. Če želiš videti črto moraš kupiti tistega z zeleno diodo. Človeško oko je bolj občutljivo na barve valovne dolžine 530nm zato tudi pri zelenem laserju vidiš celotno črto pri rdečem pa le piko na koncu

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
če je dost praha okol bajte v zraku se bo pri 100mW že vidla črta. drugače pa poglej za kakim 200mW zelene barve na dealextreme. pa na zidu boš moral narest zaščito pred odbojem, ker je odboj pri teh laserjih že nevaren. na našem faxu en profesor uporablja zeleni 100mW pointer (baje celo namerno s slabimi baterijami), pa moreš mežat, ko ga vklopi. ne pomaga niti, če stran gledaš.
crazy1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Hja, jaz sem kupil v intersparu en laser, ki je sicer lebav, a črto pa nariše in ker je svetloba je jasno da črta ne more biti kriva. Vprašanje je če ga še imajo, po spominu pa je bilo kake 4 evre. Vgrajeno ima kao vaservago, a vse to ni nič uporabno. Je pa uporaben za to, da ga npr postaviš na tla in imaš označeno ravno črto.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
To sem mimogrede zasledil, če ti kaj koristi...

Citat:
Zelen laser (green laser) 10mW kazalnik
Uporabnik: marsowsky
Kraj prevzema: po dogovoru

Cena: 13

Čas do preteka oglasa: 11 dni, 13 ur (08.06.2010)

Prodam zeleni laser (green laser), 10mW, z izredno močnim žarkom, primeren za kazanje oddaljenih predmetov, kot so zvezde, .... Laser je nov, zapakiran, neuporabljen!

- 10mW zelena laserksa dioda
- valovna dolžina: 532nm (zelena barva)
- razred laserja: 3B
- fiksiran fokus
- 8000 h
- tipka za vklop
- sponka za obešenje za pas ali žep
- deluje na 2 x 1.5 AAA baterije
- črne bave

Na voljo tudi močnejši, 50mw za 25eur. Tudi ostale jakosti do 100mw po naročilu.

Več informacij:
aljaz@ferk.si
040/325-835

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Niti ne ker ga ceneje dobim na ebayu
smile-1.gif

Pa nekako bi rad da deluje preko adapterja.

re:
sem pa prišel malo na idejo oz. gledam na ebayu.
Zeleni laserji so dražji od rdečih oz. da dela črto jih ni prav veliko.
Sem pa gledal 120° lečo .

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Seveda so drazji, saj so bistveno bolj komplicirani za proizvesti (ob enaki moci) kakor rdeci. Laser v bistvu niti ni zelen, ampak je infra-rdec, dodan pa ima filter, ki skrbi za podvojevanje frekvence, kar prestavi izsevano svetlobo v vidni spekter (= zelena).

Podobne teme