laser show

bose

Pripravnik
23. sep 2009
292
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Iz firbca, pa malo za lastno dušo bi nabavil laser, da se malo igram s svetlobnimi efekti. Videl sem že nekaj tega, se pa na to tehniko nič ne spoznam. Torej, malo sem brskal in prišel do tega, da bi laser na bil večbarven (zdaj že vem, da ima RGB več barv in, da jih lahko meša), pa, da bi ga lahko krmilil z računalnikom (mislim, da je to ILDA vhod). Nekako sem do zdaj prišel do tega izdelka, ki služi kot osnovna referenca - Laserworld CS-2000RGB
Me pa zanima, kako je s tem v praksi. Je možno izdelovati lastne kreacije in jih potem predvajati?
Nekje sem videl, da so z laserji na nebu izpisovali razna imena in slikice. Je to sploh možno? Če ja, kakšen laser je potreben?
Tako, če ima kdo kaj izkušenj prosim za nasvete in odgovore, da ne bi brcnil čisto mimo pri nabavi laserja.

qlimaxfreak

Zelenc'
19. apr 2014
1
0
1
Upam da je zadeva še aktualna...
Možno je izdelovati lastne kreacije. Za izdelavo in predvajanje se uporabljajo programi od Pangolina, MediaLas itd.
Ne- slike se ne da kar tako naredit v zraku. Tisto, kar je videti, kot da lebdi v zraku je projecirano na vodno zaveso ali pa zelo prosojno platno oz. mrežo.
Sam nisem laserist, sem pa nekako v sorodnih vodah, tako da ti kaj več ne morem pomagat dosti... sem ti pa na ZS napisal kje lahko izveš kaj več o tem...
smile-1.gif