Laptopi in njihovi procesorji

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Kako je kaj na stvari? AMD ali Intel?

Za punco izbiram laptopa in nevem kaj nabaviti. Doma imam laptopa z AMD-jem, ki je greje ko pra.sica (ampak je vklopljen vsaj 8 ur na dan in ima dva trda diska). Kolker vem se Inteli ne grejejo toliko ampak je problem, da so laptopi z Inteli dražji kot tisti z AMD-ji.

Težko se odločim kaj nabaviti. Malo pomagajte. Cenovna meja je nekje do 800€.

Trenutno se najbolj zanimam za tega HP Pavilion. Ta HP me mika predvsem zato, ker ima ločeno grafično (mi je intergrirana že crknila na prejšnjem laptopu in zato raje zdaj nabavljam ločene grafične). Všeč pa mi je tud zato, ker ima za borih 700€ celo 3GB rama, ki bodo prav prišli pri Photoshop-u in včasih tud Premieru.

Kako pa je vaše mnenje?

jakovski

Zelenc'
8. sep 2008
22
0
1
Intel.

Ram je dandanes tako poceni, da si lakho kupiš laptop z 512MB in boš za manj kot 100€ dobil 4GB rama.

Pavilioni..hm..a ni bilo rečeno, da za pavilione v slo ni uradnega servisa?

Tole iz bofa meni zgleda kot integrirana grafa, samo pač, da je od nvidia chipset.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
1. ne kupuj pri solo.si, ker ti bo žal
2. imam pavilliona serije 9000 z intelovim procesorjem, dva trda diska, ločena nvidia grafična in se na levi strani prenosnik greje ko svina.
3. zadnji levi rob je odletel (plastika počila), sploh ne vem kdaj

overall: glede na ceno, ki sem ga dobil je super zadeva (dobil novega za 1050€, redna cena je bila čez 1600€, junij-julij 2007). Če bi ga kupil po redni ceni bi 3x premislil.
Aja pa prvi prenosnik je imel probleme z osnovno ploščo pa wifijem - sem takoj dobil nov prenosnik, ki pa je imel težave z dvd pogonom - so zamenjali in od takrat še (trkam na les) vse bp.
smile-1.gif

Stanje baterije po 1 letu - kapaciteta še na 99%(!!!) kar je več kot odlično.

smile-1.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Aha. Ok. Super info. Se pravi da solo.si odpade in poiščem drugega ponudnika. In kolker vidim je tudi procesor skoraj vseeno kaj vzamem. No sej najverjetneje bom nabavo kr onega HP-ja, ki sem ga dal na solo.si linku.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Kolikor jaz spremljam zadeve, imata na tem forumu Lenovo tako Grisbi kot tudi slavistka, katere nicka se trenutno ne spomnim. Ravno za attention whores pa niso.
grin1.gif

EDIT: Kibibi je iskana slavistka.
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Z Grisbi sva skupi kupovala laptop oz. ga iskala, pa ji na začetku ni bil všeč, ko sem ga jaz hvalil med branjem review-ov po spletnih straneh, pol, po lobiranju ji je pa všeč ratal.
grin1.gif

S kibibi sva pa tudi nekaj PM-jala glede Thinkpada.
d055.gif

mislim, pa da nobeni od teh dveh ni žal.

Meni je lep. Ne maram plastike, srebrnih zadev, lučk, itd... Ravno tak špartansko-poslovni mi je všeč.
22062.jpg

Nazadnje urejeno:

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
tole je dobro, samo ženskam in gay-om niso všeč IBM-i (lenovo)
tongue-1.gif

Točno to. Kupuje si punca in je treba gledat tudi na lepoto
grin1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
A veš, da ne vem točno.

Drugače pa sem mislil, plastik fantastik izgled. Npr. shiny toshibe pa Acerji...to je dosti ljudem "ful fajn", meni deluje vse preveč plastično. Pritisneš s prstom ohišje okoli tipkovnice, pa se ohišje udira pod pritiskom. Bljak.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Infernus, zakaj ne priporočas solo.si?

Sem nameraval tam kupit prenosnik pa me zanima.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Rok dostave se zna (zelo) zavlečt. Ali pa ti čez nekaj časa sporočijo, da modela ni možno dobit, da ga nimajo več v prodajnem programu...

No zgubit nimaš kaj, če je cena ugodna ga naroči, saj te nič ne stane, razen če se ti mudi z nakupom.

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
525
109
43
ksz

Da ne bom odpiral nove teme, in če je že govora o thinkpadih.

Katerega bi izbrali:

klik 1

klik 2

Prosim za konstruktivne odgovore (po možnosti glede na izkušnje in brez novih predlogov, ker gledam izključno thinkpada serije T)

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
1. ne kupuj pri solo.si, ker ti bo žal

Zakaj? Ne bluzi no... če imajo na zalogi, pač vzameš, če nimajo rečeš hvala lepa. Ampak ja... jaz vedno kličem in nikoli ne sprašujem "a bi se dalo" ampak "pridem jutri iskat, ok?".
Če gremo pa oglaševat "nategatorje" pa lahko našteješ večino internetnih trgovin, predvsem se mi je zameril Rolan, Enaa,...
tongue-1.gif

Kar se tiče intel vs. amd... sicer imam nekako raje amd, ampak za prenosnik mi je pa žal. Notri imam turion64, ok res da je acer, ampak v primerjavi z laptopom ki ima notri pentiumM, moj bistveno več piha. Tako da mislim da imaš bolj "mir" z intelom.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Sej bomo kr Intela nabavli ja. Zaj se še samo za cene pogajamo
grin1.gif

HP

Kaj pa vaše mnenje?