laptop - spanje - hdmi povezava

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ali se lahko nastavi, da če je priključen hdmi, in zaprem ekran laptop ne gre spat, če je pa hdmi izključen, bi pa šel spat, če zaprem ekran. ali še bolje, da se gre spat, vedno kadar se zapre ekran, razen če laufajo aplikacije vlc, winamp, ipd..., in če ne laufa nobena od teh aplikacij, gre sam v spanje (se pravi, ko ugasnem vlc, gre laptop v spanje)

v nastavitvah vidim, da naj bi obstajal gumb za spanje, kater gumb je to? Laptop je fujitsu... če pritisnem unga z prižgat za ugasne, kar mi je ok. kje naj bi bil sleep knof?

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
sleep knopf ima tam 0.7 % PC-jev.
Da bi Windows vedel, da ima stvari za počet in naj se ne izklopi?
Heh, to bo verjetno v Windows 1444068976- Gillenium Edition Titan2 Hells Second Freezeing
(in 10 let pozneje tudi v Linuxu
evil.gif
)

PS: Nekateri predvajalniki videjev imajo opcijo "prevent the computer going to sleep while playijng video" v nastavitvah, tako da bi mogoče celo šlo. (samo brez tistega z HDMI ja/ne)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ok...

sm pošutiral, da lahko samo 1x pritisk zadevo spravi v spanje, dolgo držanje jo pa ugasne... bo moralo biti to zaenkrat uredu očitno!

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik jab1 pravi:
PS: Nekateri predvajalniki videjev imajo opcijo "prevent the computer going to sleep while playijng video" v nastavitvah, tako da bi mogoče celo šlo. (samo brez tistega z HDMI ja/ne)

To je vezano na spanje zaradi neaktivnosti (podobno kot screensaver). Pritisk na fizični gumb bo še vedno šel v spanje (razen če nastaviš da gumb nima efekta).

Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
sm pošutiral, da lahko samo 1x pritisk zadevo spravi v spanje, dolgo držanje jo pa ugasne... bo moralo biti to zaenkrat uredu očitno!

Dolg pritisk je force shutdown. To ni normalni izklop, zato ga ne uporabljaj v ta namen.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik jab1 pravi:
sleep knopf ima tam 0.7 % PC-jev.
Da bi Windows vedel, da ima stvari za počet in naj se ne izklopi?
Heh, to bo verjetno v Windows 1444068976- Gillenium Edition Titan2 Hells Second Freezeing
(in 10 let pozneje tudi v Linuxu
evil.gif
)

Da en bos siril krive vere, na linuxu je tole precej na izi narest...

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Meni so na W8 tele zadeve glede ugasanja, spanja, priklopov na zunanje monitorje delale super...dokler nisem posodobil na 8.1. Od takrat dalje pa je najpogostejse opravilo odpiranje baterije. Rabil sem par mesecev, da sem postudiral...
No, sedaj je na racunalniku spet W8 in spet dela kot mora. Ocitno nekaj z gonilniki.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
438
36
28
hvala za tale odgovor....sem že mislil, da je kaj narobe z mojim frišnim Asus N750JV-T4118H....

imam WIN 8.1 in tale zadeva z spanjem.ugašanjem-mirovanjem....sploh ne gre....karkoli poskusim nič ne deluje 100%...al ne gre v mirovanje, al se sam zbuja....v glavnem, cela zmeda
confused-1.gif

najlepš je pa to, ko je pokrov zaprt, računalnik se pa sam prižge in dela....priklučen na HDMI....

je morda kdo že našel rešitev, al čakamo WIN popravek?