Laptop se ne polni več

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
moj hp dv7 (3190-em) se je kar naenkrat nehal polniti.. Ko ga priklopi na adapter, se par sekund polni, potem pa spet javi "not charging"
frown-1.gif
Adapter je dokaj nov (kupljen nov pred 1 letom), baterija pa tudi nima veze tukaj.. tudi ta ni starejša od 2 let..

Malo sem iskal po netu in to je očitno dokaj pogost problem.. rešijo ga pa na različne načine (bios update, ACPI driver reinstall, itd..)
sprasujem se.gif

Vsa leta je delalo BP, naloženi so Win 8.1

Nazadnje urejeno:

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Če imaš še garancijo, nesi na sevis.
Lahko je crknil adapter...
nahrung002.gif

bostjangtline

Fizikalc
12. dec 2012
217
29
28
Lahko da ti je baterija crknila, če vzameš baterijo ven in ga priklopiš na adapter in ti laptop dela, potem je baterija fuč, pri meni je bilo tako kot sem opisal, baterija je bila stara eno leto in pol, tudi hp dv7!!!

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Če imaš še garancijo, nesi na sevis.
Lahko je crknil adapter...
nahrung002.gif

Tudi ja z sumim adapter.. sem ga zmeril in kaže 18,85V. GLede na to, da naj bi imel na izhodu nazivne 19,5V (in ponavadi mora adapter neobremenjen kazati še cca. 1V več), bo najbrž to razlog. Očitno ima ravno toliko premalo voltaže, da tudi brez baterije dela, ampak fila pa ne..?
sprasujem se.gif

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Citat:
Uporabnik bostjangtline pravi:
Lahko da ti je baterija crknila, če vzameš baterijo ven in ga priklopiš na adapter in ti laptop dela, potem je baterija fuč, pri meni je bilo tako kot sem opisal, baterija je bila stara eno leto in pol, tudi hp dv7!!!

Saj priključen na adapter brez baterije mora vsak laptop delati, a ni tako?
rolleyes-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če ti laptop ne dela brez baterije na novem adaptorju, je naslednji možen krivec puša na laptopu. Odvisno od izvedbe modela, ampak načeloma ni tak komplicirano za zamenjat... če ni to, in je šlo polnilno vezje na mamaplati, maš dražji problem :p

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
V prvem postu naštevaš možne rešitve. Si poskusil kaj od tega?

Bios je up-to date, zato ga nisem šel povozit z isto verzijo. Adapter imam čisto nov HP orig., comp pa dela tudi brez baterije (to je že s s starim polnilcem). lahko probam edino še z drugo baterijo, čeprav je fuč in mi že na boot-u to javlja. Torej vse kaže na čip..?
cry12bpy.gif

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Baterija je "fuč". Sprobal v drugem laptopu in je isti problem. Me je srbelo, kakšno vezje je v bateriji, zato sem jo odprl. Zanimivo je, da so celice totalno polne. Torej je PCB rekel - dosta je! ..Kakšne izkušnje oz. praksa, kako narediti bypass, da baterija pozabi, da je fuč?

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
873
63
28
Tu imaš navodila. Glej da ne boš naredil kje stika, ker je zadeva pod stalno napetostjo. Link
Pa jaz bi na tvojem mestu prvo poskusil baterijo spraznit in potem ponovno napolnit. Sem pri enem starem prenosniku dobil enkrat v navodilih, da naj bi enkrat na mesec zagnal bios in pustil prižgan računalnik dokler se ne sprazni baterija.

Nazadnje urejeno: