Laptop resolucija 15.6 da ni prevelika

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Kupujem poslovni prenosnik za pisarniško uporabo, do sedaj sem imel resolucijo ca 1600 x 1020, sedaj imajo nove mašine v glavnem resolucijo ali 1600 x 900 in ekran LED , hujši pa večinoma 1920 x 1080 in ekran LED FHD WVA, prvo ne vem v čem naj bi bila razlika ta FHD WVA, drugo pa me malo skrbi, da bo vse premajhno na taki resoluciji, ker v službi imam tako resolucijo na 24 inch ekranu, vidim pa kar OK, torej nimam problemov z očmi. Torej rabim kak vaš nasvet .

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Njet, ne moreš je zmanjšat, ker je za LCD možna SAMO ENA!!!

Večje črke, večje ikone, karkoli... le resolucije ne smeš zmanjševat, ampak mora ostat nazivna.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
OK ste me prepričali grem na večjo in "večje" črke oziroma zoom.

Hvala za nasvete !!!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Njet, ne moreš je zmanjšat, ker je za LCD možna SAMO ENA!!!

Večje črke, večje ikone, karkoli... le resolucije ne smeš zmanjševat, ampak mora ostat nazivna.

Komot jo lahko.
To naredi čisto vsak PC večkrat med vsakim vklopom (BIOS zasloni pred nalaganjem Windows).

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Komot jo lahko.
To naredi čisto vsak PC večkrat med vsakim vklopom

Čestitam!!!!
evil.gif

Point in ti sta zelooooooooooooooooooooooooooo daleč narazen
smile-1.gif

In še brez zajebancije: Monitor (skoraj) vedno prikaže sliko, ampak je ta slika daleč od optimalne. Popravljam: zeloooo daleč od optimalne.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
brez zajebancije: Ti si napisal, da , citiram "ne moreš je zmanjšat, ker je za LCD možna SAMO ENA!!!"

Kar ni res in sem popravil. Nato si ti tudi. Le delaš se, da je moj popravek na nek način mimo, tvoj pa ni...
wink-1.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Nikar se zapenjat za besede, kjer to niti približno ni potrebno.

Dejstvo je, da je na LCDju normalna slika le pri eni sami resoluciji. Za tiste, ki smo živeli še skupaj z dinozavri, je to precej drugače kot v času multisync monitorjev, kjer je bilo pravih resolucij več
smile-1.gif