laptop in prah

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Opažam, da mi je prah in vse, kar prihaja z njim, že povsem zjebal laptop in mislim, da mi ga bo še bolj.

CoreDuo 1.6ghz, 2gb rama in WinXP bi moralo delati kot po maslu ... Saj na začetku tudi je odpiralo vse ko šus. Danes mi tudi po formatu odpira stvari počaaasi, šteka in melje.

A vi vsake tolko razstavite laptop in ga posesate al kako se borite proti prahu?? Nekako za mal se mi zdi, da mi prah do konca uniči laptop, me ga je pa strah razstavit, da česa ne zjebem.
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Enkrat letno nekje. Če še to ne zaleže vzamem heatsink dol in novo pasto namažem. Če še to ne pomaga pa vem, da je odslužil svoje
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Iščeš programsko opremo, ki bo odstranila prah iz računalnika?

Opažaš, da je prah zjebal računalnik, ker "odpira stvari počaaasi, šteka in melje", pregreva pa se ne, prav tako ne tuli ventilator?

confused-1.gif

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
Tudi pri mojem moram nujno vsake pol leta odpret ta del, kjer je ventilator in ga spucat (se veliko praha nabere), ker ventilator rata zelo glasen.

Kako je pa s to kremo oz. pasto, ki se namaže? Tega nisem namazal že 2-3 leta. Se jo lahko povsod kupi...?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.160
6.968
113
pri taščici
tudi moj bi po treh letih že zaslužil kaj takega(laufa recimo 5 ur na dan).
malo bi ga moral tudi SW popucat.
Samo ne vem kje naj začnem. Rama mi vedno več papa, ventilator še ne tuli, se pa tam nekje na sredi (rami) in pod tuchpadom lepo greje (HP drugač)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Crna_Ninja pravi:
Tudi pri mojem moram nujno vsake pol leta odpret ta del, kjer je ventilator in ga spucat (se veliko praha nabere), ker ventilator rata zelo glasen.

Kako je pa s to kremo oz. pasto, ki se namaže? Tega nisem namazal že 2-3 leta. Se jo lahko povsod kupi...?

Ce to vprasas, potem tega raje ne pocni, ampak prepusti servisu.

Ja, termalno pasto se kupi v trgovini (racunalniski ali pa taki z elektroniko), ampak je to odlicen nacin da naredis vec skode, kot koristi, ce ne ves kaj poicnes. Nekatere paste so za povrh se elektricno prevodne (in ravno te najbolje prevajajo toploto ...) in z nekaj nepazljivosti ne samo da ne bo vec tako dobro kot prej, ampak lahko unicis racunalnik.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Kaj bi bil pa pol lahko razlog, da postane računalnik iz mini raketice počasna krava??

Jaz gledam malo čez te špranje in se mi zdi, da so polne nekih muckov.
evil.gif

Ma grem stavit, da bi bil poln praha, če bi ga razstavil. Povejte, je odpiranje laptopa tricky stvar? Lahko hitro kaj zajebem al je vsaj pol tako simple kot pri PC??

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Odvisno je od laptopa do laptopa, eni imajo 2 šraufa, pa si že pri procesorju, pri drugih pa imaš 15 šraufov (od teh 5 na skritih mestih), pa še potem ne gre dol
tongue-1.gif

Lahko sicer probaš prvo s sesalcem kaj ven spravit, ampak se velikokrat ne da, ker se zabaše med hladilne reže.

Opaziš pa seveda tak, da ventilator bolj dela kot je delal včasih. Če se prižiga za vsako malenkost in nato hitro ugasne je ponavadi kriva pasta, če dela nonstop in pri vsaki malenkosti močneje, je pa ponavadi prah (in včasih še pasta).