Lancia Voyager - "naslednica" Phedre

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Evo Mistique, da ne bo zmede.

Lancia phedra po povezavi Fiata s Chryslerjem ni dočakala svoje naslednice. Namesto nje bo pod blagovno znamko Lancia v Evropi nastopal Chryslerjev grand voyager, ameriški pionir enoprostorske oblike, s kar 27-letno tradicijo.

LanciaVoyager_001.jpg

Lancia grand voyager je tradiciji zvesta vsaj pri poimenovanju opreme – argento, oro in platino (srebro, zlato in platina), oblikovno pa je ta 5,14 metra dolgi in skoraj okroglo 2 metra široki enoprostorec pravi orjak. Eleganco phedre so zamenjale poenostavljeno ravne poteze, s povsem novim dizajnom Lanciine maske. Velike steklene površine in tanki strešni stebrički obetajo dobro preglednost. Prednje dnevne luči in zadnje luči svetijo ob pomoči diod. Na streho so nameščeni tudi praktični nosilci.

lancia-voyager-thema.jpg

Notranjost grand voyagerja je lahko odeta v usnje ali tekstil, sedem-sedežna konfiguracija pa se lahko hitro spremeni v dvosedežno in orjaški prtljažni prostor, z zadnjima dvema vrstama sedežev zloženima v dno. Praktičnost obljubljajo številna odlagališča, lahek dostop pa električno pomična prtljažna in drsna bočna vrata. Grand voyager ima vgrajeno bogato multimedijsko opremo z ekranom na dotik, glasovnim upravljanjem, bluetoothom, 30 Gb trdim diskom, ter priklopi za zunanje naprave. Vključena je vzvratna kamera, doplačilna pa je navigacija z 2D ali 3D pogledom. Za prijetno potovanje potnikov v drugi in tretji vrsti poskrbita 9-palčna ekrana nameščena v strop in zmožna predvajanja posnetkov iz različnih virov (radio, trdi disk, AUX, USB, DVD).

Grand voyager bo tudi pri nastopu pod Lanciino znamko imel vgrajena dva ameriška motorja, ki ustrezata normam Euro 5. Bencinski 3,6-litrski V6 Pentastar bo premogel kar 283 KM, povezan pa bo s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom. V povprečju naj bi porabil 12,3 litra. 2,8-litrski CRD dizelski agregat bo pridelal 163 KM ter 360 Nm navora. Povprečna poraba naj bi znašala 8,4 litra, emisije CO2 pa 227 g/km.

http://www.avtovizije.com

Cena v Italiji je med 30 in 40 tisoč evri, pri nas je seveda spet ne bodo uvažali. Prvič sem se vozil v njej pred par tedni v Italiji in bil navdušen. Ker sem pred temeljito prenovo voznega parka, je tale Lancia, poleg Nisana Navare, že v postopku približevanja naši garaži, menda bo čez tri tedne doma

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
In kaj ima to veze z Lancio?

Kot osel , ki se rodi v Lipic
stupid-1.gif

edit: Znamka je crknila z zadnjo thesis, sedaj bodo pa značko na vso ameriško buzaro limal, zanesenjaki bodo pa stokali kako je fajn.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Zmaga menjalnik (bunka na desni strani volana). Na Quattroruote so se o tem obsirno razpisali. :D

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tale dva bencinska motorja bosta gotovo zelo popularna.
hysterical-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.970
113
pri taščici
Uf nihce nima slovesa bulettprofa. Niti phedra niti Voyager. Ko to skup spravis dobis? Bo cas prinesel. Sicer pa 5,14m, pa dva metra sirine. Odlicno za ljubljanske parkinge. Mora res tisti nos biti tako dolg?

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Blah, škatla na kolesih. Totalno prevelika kanta, motorji so pa tudi tam iz konca prejšnjega stoletja po evropskih standardih... No ja, vsakemu svoje...

Btw. a Lancia kaj plačuje to spemanje po forumih? Ker sicer ne razumem zakaj bi kdo spemal s temi bastardi...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Jaz mojo Phedro spravim tja, kamor eni Cliota ne. Stvar voznika, ne avta.

Ma ne?

Če imaš dva enako sposobna voznika (dvakrat tebe, recimo), za kater avto boš hitreje in lažje našel parkirno mesto - za cliota ali phedro?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Jaz mojo Phedro spravim tja, kamor eni Cliota ne. Stvar voznika, ne avta.

Ma ne?

Če imaš dva enako sposobna voznika (dvakrat tebe, recimo), za kater avto boš hitreje in lažje našel parkirno mesto - za cliota ali phedro?

Jaz v službi vozim kombi sem ga tako navajen da imam že kar malo problemov z osebnim avtom
bonk.gif

Sicer pa lepa lancia, bi jo imel. Pravi avto za nekoga ki ne misli dajati premoženja za avto
zmaga.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Diesel že mogoče. Pentastar pa res ni zastarel. Če se ne motim so jih naredili že milijon v dveh letih. Pravzaprav je kar varčen. Sicer nima direktnega vbrizga, kar pa ne pomeni, da je to slabo. Je pa zaenkrat prvi svoje družine (prišli bodo multiair pa 3.2 - 3.0 prisilno polnjeni itd.).

Pa še ena stvar, motor ima vsaj 90% največjega navora med 1600 in 6300 obrati. Odličen rezultat za atmosferski motor.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
2,8-litrski CRD dizelski agregat bo pridelal 163 KM ter 360 Nm navora. Povprečna poraba naj bi znašala 8,4 litra, emisije CO2 pa 227 g/km.

Italijani že sami niso nikoli znali narest varčnih dizlov (do zelo pred kratkim), sedaj pa porinejo tole zadevo noter. 2.8 163KM s porabo 8.4 litra ... upsizing is the new motto.
stupid-1.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.326
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:

Tudi jaz bi prej parkiral phedro ali kakšen drug večji avto. Mali perhi so nočna mora za vožnjo in parkiranje.

Mi je pa všeč, da je Voyagera tudi v evropi možno dobiti z Chryslerjevim bencinskim motorjem.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Tole štiricilindrsko VM skropucalo so prej vgrajevali tudi v Jeepa Wranglerja, Cherokeeja in Dodga Nitra. Zakaj niso vgradili V6 motorja pa res ne vem. Sumim, da nekje zmanjka kakšen milimeter in ne gre v motorni prostor.
hysterical-1.gif

Aja, zmotil si se. Zaradi novega avtomatskega menjalnika ima zdaj kombinirano porabo 7,9! Izjemen dosežek.
tongue-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
pomeni realno okoli 10...pa 227 g izpusta, bravo lancia, bravo italijani.. 3 bodo prodali.