Lanafrom Vapolux vlažilec...pomoč

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Yo,

kot rečeno v naslovu.

Sem ga pobiksal. Že predčasom sem ga nehal uporabljati, ni bilo več potrebe; beri sezone
smile-1.gif

Sem pa naredil neumnost, namreč aparat sem samo pospravil v kot, ga dal na hold, pozabil pa izprazniti kanister v kateri je še ostala voda.

Rezultat; platika je črna(plesen), prav tako filter, na sploh cel zgleda kar bogo.

Je takozvani vsesplošno uporabni kis rešitev? Kaj drugega?

hvala!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A je piezzo, ali voda dejansko izpareva (je para topla ali hladna?)?

Če prvo, potem bi ga jaz na tvojem mestu vrgel direktno v koš... sploh glede na to, za kaj ga uporabljaš. Če drugo, bi pa samo zelo resno razmišljal o temu, da ga vržem stran.

Resda sem malo pristranski, ampak ob misli na kakšno gljivično pljučnico me samo strese.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Obe sta ultrazvočni, kar pomeni, da se voda ne upareva pri 100 stopinjah celzija (pa še to je bolj uboga dezinfekcija kar se tiče nekaterih mikroorganizmov... glej Onkološki inštitut...).

To pomeni, da vkolikor nima zadeva nekih ultra filtrov med rezervoarjem in uparilno enoto (pri čemer praviš, da je voda ostala tudi v napravi), potem to pomeni, da bo v prihodnje v aerosolu tudi precej tistega "črnega". Ne bom rekel, da je to apriori nevarno in najbrž v večini primerov ni.

Ampak če prav prebiram Alter, imaš to napravo zato, da vlaži zrak okoli vašega dojenčka.

Torej...

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Nekaj me zanima.

Kakšno vodo tankate v svoje vlažilce - ionizatorje?
Preteklo sezono sem uporabljal navadno vodo s pipe, vendar sem po uporabi opazil na površinah v sobi beli prah. Predvidevam, da je to vodni kamen, ki ostane, ko se voda posuši. Koliko je to kaj škodljivo zdravju? Na vse zadnje to vdihujemo.
Kako se ostali spopadate s tem problemom? Uporabljate navadno ali destilirano vodo?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Uporabljam navadno vodo, iz pipe. Glede vodnega kamna, saj imaš vodni filter v vlažilcu. Tega je treba redno čistit.

Sem pa opazil, da ta svetli prah ni tilko odvisen od vodnega kamna, ampak....od ionizatorja...
17758-icon_confused.gif