Lambda sonda, kopija vs. original

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Zanima me, kakšne izkušnje imate z lambda sondami. Do sedaj sem montiral kopije, pa zadeva nima kaj dolge življenjske dobe. So originali kaj bolj kvalitetni glede na občutno višjo ceno? Eni pravijo, da se najbolj splača kopije, drugi pa, da je boljša že rabljena boscheva, kot pa nova kopija. Vaša opažanja?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.637
4.369
113
Glede na to da jo še v življenju nisem menjal, bi rekel da je original prvovgranja boljša izbira

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Enako... Italjanski šrot za 20 EUR je zdržal celih 6 mesecev, nakar se je kletka stopila... Beru je zdržal potem dobro leto, nato sem avto prodal, ampak mislim da je tudi tista crknila že ob prodaji...
To sem imel izkušnje na Lanosu, kjer je original cca 130 EUR, nadomestek pa 30...

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Si ze sam napisal odgovor. Bolje rabljena boscheva kot pa kopija originala. Enkrat mi je kopija zdrzala tocno en teden. Da ne bom omenjal, da sem potem naslednji dan za 5x manjso ceno dobil rabljeno bosch iz neke skode in deva. Teh lambd zamenjal za zvrhan cekar. Moras pa seveda se prepricat ce rabljena sploh dela
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Je bila ista kot za Opelice in je ni bilo rabljene dobre za dobit. Očitno na Opelicah tudi to crkuje...

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Saj to ni tako vazno od katerega avta je. Enkrat sem montiral iz skode 1.8 na fiata 1.1, kolegu pa sem jo zrihtal z fiata 1.2, ki jo je montiral na mazdo 1.8 in v obeh primerih je delalo brez problema (oz se vedno dela).
Vazno je samo kolk kablov ima lambda, je pa fajn da je isti konektor, ker potem tist cint in salabajzat, ni prijetno
smile-1.gif