Lakiranje, help (Suzica...?)

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Torej stanje je tako, stoji pa bolj slabo
smile-1.gif

V klubu sem se spravil obnavljat ene police. Nanje se odlagajo mokre kape pa dežniki pa tako, pa so ratale hrapave in nevarne za v roko si zapičit kak kos lesa. Ko sem jih pobral dol in začel obdelovati, se je izkazalo da je čelo hrastovo, polica pa iz na hrast furnirane panelke
rolleyes-1.gif
t.i. do smrekovih letvic.

OK. In sem se spravil to lakirat. Nekako sem sklenil, da bi bil primeren debeloslojni prozorni lak za zunanjo uporabo in kupil Sadolin Extra . S tem sem polakiral že dvakrat, vmes narahlo zbrusil, nazadnje potegnil s vodobrusnim 500 ampak še vedno zadeva ni dovolj gladka
cry12bpy.gif

Izgled ni važen ker so police visoko, važno da so gladke in s tem nenevarne za rokica.

Kakšni so sploh postopki za lakiranje lesa, npr pohištva iz vezane plošče?

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Ja človek božji kaj mi pa delaš?
shocked-1.gif

Lejga, tale tvoj sadolin je bolj za ograje in kakšne nadstreške...dost dobra barva vendar sikkens je pa še boljši. Zapomni si to. Problem je pa ta , da s to barvo ali lakom zelo zelo teško dosežeš glatkost lesa. Ko enkrat premažeš moraš čakat kakšen teden da lahko začneš brusit, saj če boš prej boš vse skupaj uničil in škoda dela. Problem je tudi ker ta lak ali barva ne zadosti otrdi lesenih vlaken in zaradi tega je brušenje problem na kubik..

Torej kaj storiti da bo stanje tako in da bo dobro stalo:

Kot prvo KUPIT TOLE:

IN OBVEZNO TOLE

drugače se ti bo lak sušil en ali dva meseca...
grims-1.gif

lak in trdilec zmešaš skup v razmerju 3 lak: 1 trdilec.... Obstojnost bo okoli enega dneva v zaprti embalaži potem se ti bo strdilo....torej zmešaš toliko kot ga nucaš..

In potem namažeš...s penzelnom ..še bolj priporočljivo pa s pištolo, vendar za tvoje police bo tudi penzel dober
zmaga.gif
..ne se bat.

No namažeš in to tako da lak kr "plava"
zmaga.gif

Potem ta prah od laka (ga veliko rata) spihaš in še enkrat polakiraš (POZOR--NE SME BITI NA SONCU-
17758-icon_confused.gif
, drugače boš pri montaži imel kr nekaj prask.

Ta lak je zelo lahek za delat
grims-1.gif
in tudi po veliko letih ima še zmerom zadovoljivo obstojnost, je pa od HELIOSA.

Za tiste tvoje police bo dobro če samo s temeljnemu lakom štrihaš.
zmaga.gif
.. za kakšne bolj nobel stvari pa uporabi končnega kjer imaš različno stopnjo sijaja...vendar ti priporočam da kupiš največ 50 stopnjo drugače boš imel preveč težav...že stopnja 50 se sveti kot hudič..40 je najboljša za obdelavo..temelnji se pa tudi sveti...

In še za konec ...kar te bo najbolj teplo...ta heliodur lak je več kot pol CENEJŠI od tvojega kupljenega sadolina..

V merkurju ne vem če ga bo dobil.
uf-1.gif
ali pleskar trgovina (to je ena in ista trgovina)(industrijska cona)

Evo dost maš...zdj se pa spravi spokat štrihat...
10.gif

Aja...čez tisto kar si štrihal LAHKO greš s tem lakom čez
zmaga.gif

AJDE
10.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Profi has spoken
cheer.gif

Maš 5 zvezdic ampak se ne poznajo kaj preveč
smile-1.gif

Tako bom naredil kot si rekel. Res tale moj lak lesa ne otrdi, izgleda kot da ne bi bil čisto suh
shocked-1.gif

Če nimajo v Merkurju imajo pa verjetno v Monicolorju, bom že nekje dobil

Enivej, najlepša ti da...mislm, hvala
nahrung002.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Zdaj se je našel še en lak za parket
confused-1.gif
a ga je škoda za ponucat?
1267227-lak.jpg

Priponke

• 1267227-lak.jpg
    1267227-lak.jpg
    72,1 KB · Ogledi: 415

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Heliodurja ni bilo nikjer za dobit, tako da sem polakiral kar s tem na sliki
smile-1.gif

Sicer so me prodajalci iz trgovin kjer sem spraseval za Helodur strasili, da se mi bo po lakiranju z PU lakom cez sadolin naredila mreza in se bo zacelo luscit, zato sem najprej poskusno par polic potegnil, pa je bilo vse ok
zmaga.gif

Je pa super lak, sicer smrdi ko 100mater, ampak naredi super gladko in lesk
cheer.gif

Pa sploh ga nisem veliko porabil
tongue-1.gif

A cem sedaj se kaj zbrusit ali pustim tako kot je?

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Heliodurja ni bilo nikjer za dobit, tako da sem polakiral kar s tem na sliki
smile-1.gif

Jst sem ti reku da se v trebnje zapelji k agniču
grims-1.gif

Citat:
Sicer so me prodajalci iz trgovin kjer sem spraseval za Helodur strasili, da se mi bo po lakiranju z PU lakom cez sadolin naredila mreza in se bo zacelo luscit, zato sem najprej poskusno par polic potegnil, pa je bilo vse ok
zmaga.gif

Heliodur in ta tvoj parket sta na PU osnovi in se NE BO NIČ zgrizlo če boš šel čez kakšen sadolin ali belton....

Sem že pajcaj z beltonom...namazal s čopičem ...zbrisal barvo da sem dobil oddtenek lesa in takoj nato s pištolo poštrihal ...seveda z heludurjem in je bilo vse dobro.

Pa včasih tudi kakšno staro pohištvo obnavljam in potem poštriham s tem lakom...pa do zdaj ni bilo še nobenih komplikacij...

Ti pa reči tistim svojim glupim prodajalcem naj raje šiht zamenjajo in naj gre raje v tekstilno branžo gate za muflone
hysterical-1.gif

Citat:
Je pa super lak, sicer smrdi ko 100mater, ampak naredi super gladko in lesk
cheer.gif

Zapomni si..zapiši si...
write.gif
NI DOBER

Citat:
Pa sploh ga nisem veliko porabil
tongue-1.gif

Povej koliko m2 si poštrihal
sprasujem se.gif

Citat:
A cem sedaj se kaj zbrusit ali pustim tako kot je?

Zmerom se NAJMAN
write.gif

Ajde stari
nahrung002.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ej, jest sem iz Kranja
smile-1.gif

Polakiral sem pa tm ene ....ene 20m2 vse skupaj recimo.

Še 1x hvala za vse nasvete
zmaga.gif

lelo

Zelenc'
22. avg 2011
5
0
1
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Torej stanje je tako, stoji pa bolj slabo
smile-1.gif

V klubu sem se spravil obnavljat ene police. Nanje se odlagajo mokre kape pa dežniki pa tako, pa so ratale hrapave in nevarne za v roko si zapičit kak kos lesa. Ko sem jih pobral dol in začel obdelovati, se je izkazalo da je čelo hrastovo, polica pa iz na hrast furnirane panelke
rolleyes-1.gif
t.i. do smrekovih letvic.

OK. In sem se spravil to lakirat. Nekako sem sklenil, da bi bil primeren debeloslojni prozorni lak za zunanjo uporabo in kupil Sadolin Extra . S tem sem polakiral že dvakrat, vmes narahlo zbrusil, nazadnje potegnil s vodobrusnim 500 ampak še vedno zadeva ni dovolj gladka
cry12bpy.gif

Ojoj, men se zdi da bi blo najboljš zamenjat furnir, pol naj ti pa mizar še polakira po želji . jaz bi tako desko že odnesel h kakšnemu mizarju, škoda živcev. tile ti naredijo po naročilu in so menda ugodni http://www.mizarstvo-ipavec.si/oddajte-povprasevanje

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
He, he, verjetno so net imeli že prej, le da sedaj zmanjkuje dela, pa je treba malo reklame.