Lahka pohodniška obutev?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
LP, mene pa zanima kaj uporabljate/kupujete za lažje do srednje težke pohode. Se pravi v planine? Iščem nek čevelj ki ni ravno pravi planinski "bater" torej da ga lahko uporabim tudi za kaj drugega... fino bi bilo da ima goretex. Nekaj gledam te Salomonke ampak 99% jih je v večini narejenih za tek po brezpotjih... aja... pa fino bi tudi bilo da ima čevelj nek izgled
smile-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.362
2.739
113
Predlagam bike24.de. Za ogled, kaj vse se dobi, kar se izgleda in cen tice.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sem na hitro pobrskal na tej strani, izbira je res izbira, cene pa ravno niso med najnižjimi sploh če prišteješ +10€ poštnine!

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Jaz za lažje imam kar Salomon Speedcross 3. En model z goretexom in enega brez. Moja isto. Kupljeno pri 21run.com.

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.362
2.739
113
Za videt na enem mestu, kaj se dobi je super. Cene pa...kvaliteta stane. Za tvoje potrebe sem gledal outdoor, shoes, men, approach in po ceni urejeno. Pa najdes kar nekaj odlicnih cevljev v rangu +/- 80 Eur. Ce kupis se kaj za oblect, kolo itd, pol se teh 10 eur postnine sloh ne pozna. Kje in kako pomerit, kaksna kopita ima posamezna znamka, modeli znotraj znamk itd. je pa jeba.

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
LP, mene pa zanima kaj uporabljate/kupujete za lažje do srednje težke pohode. Se pravi v planine? Iščem nek čevelj ki ni ravno pravi planinski "bater" torej da ga lahko uporabim tudi za kaj drugega... fino bi bilo da ima goretex. Nekaj gledam te Salomonke ampak 99% jih je v večini narejenih za tek po brezpotjih... aja... pa fino bi tudi bilo da ima čevelj nek izgled
smile-1.gif

Tek po brezpotjih je kar enak srednje težkim pohodom
smile-1.gif
.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hehe torej s temi ki sem jih prilepil?
smile-1.gif
Povej mi kako si pomeril velikost teh ževljev? Ko sem bil v Hervisu in jih testiral mi je rekla da naj si jih odvežem in dam čist naprej prste ter da mora biti od zadaj za 1 prst "lufta"? Sicer me bo nabijalo ko bom hodil dol po bregu...? In še eno vprašanje, kaj menite o tej "zaroti" da so te Salomonke iz Hervisa slabše kot ostale Salomonke ki jih drugje prodajajo? Da bi naj za Hervis delali posebne cenejše linije?

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hehe torej s temi ki sem jih prilepil?
smile-1.gif
Povej mi kako si pomeril velikost teh ževljev? Ko sem bil v Hervisu in jih testiral mi je rekla da naj si jih odvežem in dam čist naprej prste ter da mora biti od zadaj za 1 prst "lufta"? Sicer me bo nabijalo ko bom hodil dol po bregu...? In še eno vprašanje, kaj menite o tej "zaroti" da so te Salomonke iz Hervisa slabše kot ostale Salomonke ki jih drugje prodajajo? Da bi naj za Hervis delali posebne cenejše linije?

Add 1) trditev o velikosti je pravilna. Čevelj ti v resnici mora delovati "malo" prevelik, torej mora imeti "luft". Prej sem imel čevlje točne velikosti, oz. so imeli premalo "lufta" in so bili žulji in črni nohti.

Add 2) ravno zaradi teh "cenejših" linij sem nabavil Salomonke v Nemčiji (na že omenjeni strani 21run). Zelo hitra dostava preko naše pošte (če se ne motim 2 ali 3 dni) in plačilo preko Paypal-a.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hja... jaz sem imel te Salomonke gori in sicer zadeva je takšna, ponavadi imam obutev 43 ali 43,5. Če ni vmesne in če je 43 premajhen pač vzamem 44. Tukaj pa sem imel zdaj gori 43 in pol in sicer ko odvežem čevelj in dam prst čist naprej mi sicer prst gre not in čist od spodaj imam za prst "lufta", je pa res da prst težko dobim od zadaj not. Če veš kaj mislim povedat? Težko dobim prst not od zadaj, ko pa ga dobim do podplata pa je pri podplatu lepo "lufta"...

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Moraš računati, da se ti po več urnih pohodih ali tekih noge kar precej razširijo in so naenkrat za številko večje. Sam sem praviloma imel "točno" številko in je bilo po ravnem in do par ur vse v redu. Na res dolgih tekih in pri teku navzdol pa so se pojavile hude težave. Zadnje Salamonove čevlje sem tako vzel za številko večje in sem zadel v polno
cool-1.gif
.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.362
2.739
113
Ta Salomon je dober. Sploh za to ceno. Edino kar je narobe so posamezni komentarji nekvalitete. Kolegu so tudi razpadli. Jaz imam OK izkusnje s Salomon.