Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kaj je primerljivo veseljaku na podrocju kjer ni veseljaka.
sem mislil da so na alterju zbrani sami strpnezi do drugace mislecih,pa vidim da je vec nestrpnezev kot strpnezev
Glede na to, da odgovarjaš meni, predvidevam, da tole z nestrpneži leti name. Nimam prav nič proti slovenski glasbi, v bistvu prav rad poslušam tudi narodno zabavno glasbo (celo modrijane, o katerih veliko berem na tem forumu). Vseeno pa ne mislim, da je slovenska glasba hendikepirana proti tuji do te mere, da je potrebno predpisovati kdaj in koliko se jo bo predvajalo. Sploh pa ne zaradi jezika. Kvote se mi zdijo normalne in pravilne za državne radije in televizijo, kakšen izbor pa bodo imele komercialne postaje pa naj bo odvisno od njihove ciljne publike.
Radijske postaje se pač odločijo kakšno glasbo bodo predvajale. Tako kot se je Veseljak odločil da bo vrtel slovensko glasbo in s tem cilja na določeno publiko, tako tudi naprimer Radio 1 cilja na publiko, ki rada 12x na dan posluša Katy Perry in Avicii-ja. In moje mnenje je, da imajo pravico izbirati kaj vrtijo, glede na to, da očitno obstaja dokaj velik del poslušalcev, ki jim očitno tak stil programa ugaja. To za komercialno postajo pomeni dobiček in konec koncev so za to v tem poslu. Zato mene ne moti, da na vsakem radiu ni vsaka druga pesem slovenska. Res pa je, da živim na območju z dokaj veliko izbiro radijev.
Mogoče je res premalo postaj, ki bi se osredotočale na kvalitetno slovensko glasbo vseh zvrsti, Kaj pa je za koga kvalitetna glasba pa je druga tema.