Kvalitetni CD-ji (za peko navigacij) in CD-pekači?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Hej vsem.

Mogoče je že bila kakšna podobna tema (iskalnik mi je vrgel preveč rezultatov, da bi se znašel), ampak zanima me, kateri CD-ji so zelo kvalitetni? Čeprav ne vem, kako se to 'izmeri/stestira', ampak rabil bi kvalitetne CD-je za peko avto navigacij, pri katerih na raznih forumih pišejo, da so za delovanje navigacije osnova kvalitetni CD-ji. Zanima me tudi, kje jih kupite.

Zanima me tudi, kateri CD snemalniki omogočajo zelo počasno CD snemanje (od 1x do 4x)? Praviloma so to vsi starejši snemalniki, pa vseeno me zanima, če kdo priporoča kakšnega specifičnega? Ima mogoče kdo kakšnega starega kvalitetnega za prodat?

Pa hvala lepa za odgovore.
Lp.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
90% pri peki Avto navi je pravi snemalnik, 10% je v medijih. Če dobiš kje Plextor PX-L890SA si na "dobri poti"
wink-1.gif
Meni je do zdaj kar sem testiral, vse posnel 100% uspešno, tudi za RNS-E in Travelpilot sisteme, ki sta izredbo občutljiva za kopije. Za snemanje priporočam imgburn in izključno Verbatim medije!

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
@Janch, pa kaj ni to neko bolj novi snemalnik? Ga prodajajo na mimovrste, enaa in še marsikje... Omogoča tako počasno snemanje (1x do 4x)?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
@stein, kaj to naj bi bil ustrezen CD snemalnik za pečt navigacije? Mislim, da celo imam takšnega v starem računalniku... Bo ga treba iz podstrešja prinest...

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
@raners,
to je nov snemalnik ja, ampak Plextor je eden izmed redkih novejših snemalnikov, ki ima tako tehnologijo smenanja, ki (še) ustreza navi standardom, oz bolje rečeno, da je ugoden za zapisovanje tovrstnih podatkov.
Glede hitrosti pa ni fora v snemalniku, temveč v mediju, kar pomeni, da če je na ploščku specificirana najmanjša hitrost snemanja 6x, ti tudi snemalnik ne more počasneje snemat, čeprav je teoretično to sposoben. Sicer pa če je pravi pekač, lahko uspešno zapečeš tudi z 16x hitrostjo..
wink-1.gif

Sicer pa, četudi nimaš "pravega" pekača, ni take panike, določene tipe navigacij, ki niso tako občutljive, lahko posnameš tudi z ostalimi pekači, recimo za BMW, Audi 2G sisteme in še kaj...

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Ok. Snemal bom navigacijo za Mercedes (najnovejšo, ki je na CD-jih)... Bom sprobal in tudi sporočil, kako je šlo (če bo šlo
smile-1.gif
)

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Prodam TEAC CD-W540E za 100 EUR
evil.gif

Teac CD-W532w (sicer mislim, da je w540e samo malo navit w532e) je bil zadnji iz logov TEAC-a potem so kupovali od Liteon-a bil pa je tudi najboljšiz naskokom najboljš cd zapisovalec za normalno ceno. Bral je brez težav na zelo spraskane medije in pisal na vse kar si mu dal.

Prazne Cdje proizvaja za prste ene roke firm, tako da mogoče je res Verbatimu za zaupat. neki vau razlik pa če nekaj časa ni več.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Prodam TEAC CD-W540E za 100 EUR
evil.gif

Teac CD-W532w (sicer mislim, da je w540e samo malo navit w532e) je bil zadnji iz logov TEAC-a potem so kupovali od Liteon-a bil
Je bil kar 540E zadnji TEAC snemač.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
No tukaj je eden od seznamov preverjenih pekačev za avto navi sisteme:

Pioneer is the MMI and RNS-E Favorite !!!!!!

110 Firmware 1.39
111D Firmware 1.29 seems crucial
112D firmware 1.09
112BK Firmware 112L
115 and 115D
116D
DVR-A09XLB Firmware1.59
212D Firmware 1.21

Lite On
DH20A3S
SHOW-1633S Firmware BS0Y
DH20A3H with Speedpatched Firmware!
LH-20A1S

LG
4167B
LG GSA-H62N/H66N

Sony
DW-D26A Use Lite On BitSetting Util
DW-D56A Use Lite On BitSetting Util
DW-Q30A Use Lite On BitSetting Util Firmware YYS7
DRU-700A

NEC
3540A Firmware 1.04
ND-6850A

A Open
DUW 1616L-31

Plextor
716A
PX-880SA
PX-L880SA

Asus
2014L1T
2014S1T (100% Guarantee for burning DX CD's!)
20B1ST (100% success rate with DX CD's at 16 speed using Verbatim full printables)

NEC 3540a FAIL
LG 4167B FAIL

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Jaz za lancio Phedro, ima Magneti Marelli sistem, pečem na Verbatim z nekim Philips pekačem in vedno dela BP, tudi hitrosti ne omejujem, vrti na polno.
To omenjam zato, ker naj bi tudi ta sistem bil sila občutljiv na CDje, pekače in vrsto CDjev.
Glede na ceno CDjev danes me pa sploh čudi, da ne probate s prvim, ki vam pride pod roko, namesto da najprej sprašujete in o tem debaterate 3 tedne.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
No, ti sklepaš iz posamičnega na splošno, ker imaš pač srečo, da tvoj sistem v avtu (NIT G1), ni pretirano občutljiv na kvaliteto kopije.

Generalno gledano pa DL DVD-ji, ki se potrebuijejo za različne sisteme (BMW, AUDI, VW..), niso ravno poceni, da bi jih laično 10 vrgel proč in bi šele takrat začel razmišljat, da pa pekač vendarle ni zmožen kavalitetno opravit svojega dela...

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
NEC ND-2500A gre tudi z 4x ...... kar se tiče medija pa bi tudi jaz rekel da so verbatim nekak najbolj ziher.....čeprav mogoče ni slabo pri nakupu preverit tudi državo porekla.....menda so made in india dokaj kvalitetni.....so se pa dali včasih dobit tudi made in japan, a jih že dolgo nisem nikjer zasledil....na srečo še mam pol tortice slednjih....do zdaj vsi brezhibni

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Kot rečeno, v prvi vrsti je pomembno za kateri tip navigacije se snema kopije. Rekorder je na pravi preizkušnji, takrat ko se snema recimo kakšen RNS-E za Audi, da ne govorimo o Travelpilot (Blaupunkt DX). Tudi za VAG so problemi...No kot zanimivost lahko poudarim tudi to, da so zelo primerni mediji za snemanj Verbatim in sicer printable, saj imajo večji svetlobni odboj kot klasični.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
V čem je štos? Delajo proizvajalci namenoma tako občutljive pogone za v avto al je kje drugje haklc?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Jap, proizvajlci kartografij za avto navigacije se vse bolj trudijo zaščititi svoje medije proti piratskim kopijam. To jim kar dobro uspeva, vendar je njihov problem v nekaterih rekorderjih, ki so kljub vsem njihovim trudom, sposobni presneti originalne medije in te informacije o "sposobnih" modelih se hitro razpasejo po različnih forumih. No, vsekakor imajo tukaj zraven zasluge tudi različni profiči iz tujih forumov, ki so v nekaterih primerih znali iz originalov "izluščiti" zaščito in zadevo spet prepakirati nazaj, da se da uspešno skopirat.

No še dve zanimivosti:

1. Blaupunkt TravelPilot E ali EX ima specifično zaščito, zaradi katere je nemogoče skopirat oz uporabljat neoriginalno kartografijo, torej nerešljiva uganka za vse hekerje

2. Lite On (ne vem točno modela) je pred časom naredil rekorder ki je bil (nevede) sposoben brez problema 100% presneti vse tipe navigacij. Zaradi tega so pod velikim pritiskom proizvajalcev avto-navi sistemov bili prisiljeni ta model zelo hitro umakniti iz tržišča..

smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
OK, vse jasno. Vse kaže, da mam jaz z mojim RT3 sistemom pol še kar srečo.

Btw, tut za enega Mercedesa sem enkrat naredil CDje in je vse špilalo. Kaže, da sistemi, ki papajo CDje niso tako problematični, kot tisti z DVDji.

Kako pa je s sistemi, ki optičnih medijev sploh nimajo, imajo pa recimo diske al pa kartice?