Kvalitetna obnova dolenjske avtoceste

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Na kar precej dolgem odseku dolenjske avtoceste (Dobruška vas - Drnovo) so v zadnjih dveh mesecih preplastili celoten asfalt.
Moram pohvaliti izvajalce (mislim, da je delalo eno hrvaško podjetje), da tako dobre preplastitve nisem videl že vsaj deset let. Niti ene same grbinice.
V primerjavi s severno obvoznico pred leti, ko sem mislil, da so z jajčastimi valarji šibali po asvaltu.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
Super novica.

Moram iti sprobat, ker v večini zadnje čase polagajo asfalt katastrofalno.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Na kar precej dolgem odseku dolenjske avtoceste (Dobruška vas - Drnovo) so v zadnjih dveh mesecih preplastili celoten asfalt.
Moram pohvaliti izvajalce (mislim, da je delalo eno hrvaško podjetje), da tako dobre preplastitve nisem videl že vsaj deset let. Niti ene same grbinice.
V primerjavi s severno obvoznico pred leti, ko sem mislil, da so z jajčastimi valarji šibali po asvaltu.

Niso izvajali hrvati:

Izvajalec del preplastitve dolenjskega avtocestnega odseka med Dobruško vasjo in Drnovim je novomeško gradbeno podjetje CGP,

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Za asfalte običajno velike firme na večjih projektih ne jemljejo podizvajalcev. Na delu severne obvoznice, kjer je slabo položen asfalt, se je blamiral takrat hvaljeni hrvaški GP Krk, še en odsek prej (že 6 let nazaj) pa je speglal v nulo avstrijski Strabag - in je še vedno speglan.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.523
955
113
Za asfalte običajno velike firme na večjih projektih ne jemljejo podizvajalcev. Na delu severne obvoznice, kjer je slabo položen asfalt, se je blamiral takrat hvaljeni hrvaški GP Krk, še en odsek prej (že 6 let nazaj) pa je speglal v nulo avstrijski Strabag - in je še vedno speglan.

Ni res....Na prehitevalnem pasu ob betonski ograji na levi strani te lepo vsakih 50 m dvigne pokrov obcestnega jaška....

Projektant je obcestni jašek vrisal preveč blizu voznega pasu.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vsakodnevno grem tam, pa me še enkrat ni dvignilo. Da ti ne voziš preblizu betonski ograji?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Pa mislim, da je ravno to podjetje delalo, GP Krk. Mogoče pa so se zdaj naučili, kako se dela :)

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
Glavni problem je da je velikokokrat Asfalt prehladen ker se ohladi na tovornjaku, V nemčiji vozijo asfalt v termo muldah oziroma izoliranih kripah da se ne ohladi pa tudi pred vgradnjo še dodatno grejejo asfalt na enem stroju pred finišerjem.