Ker ? Že v drugem stavku si sam sebi odgovoril. " Klasični " žar program ne rabi nobenih dodatkov in fiksnega pokrova. To jaz naredim na weber compact 47 cm žaru za 120 eur. V debato, zakaj ne pokrov na pantih se pa ne bom spuščal. Večji žar je seveda zaželjen, torej 57 cm in glej verzijo master touch. Veliko cenejši od premium modela. Dodatke, če jih boš sploh rabil, lahko kupiš kasneje.Ker?
Optimalni model? Dodatki so precej zasolj€€ni…
Peklo se bo večinoma klasičen žar program, kak pulled pork, cel pišče…
Tako. Najbrz bos enako ceno dobil tudi v bauhausu, obiju, hornbachu. Vse imas na poti do majdica, edina razlika je, da si jih tam lahko ogledas na razstavnem oddelku. In primerjas v zivo razlicne modele in znamke.Najcenejše sem ga našel pri Madiču v Celovcu…
Ni potrebno nobeno posebno zlaganje oglja. Gre tudi z priloženimi košarami za brikete. Še vedno mi je uspelo obdržat 6 ur ali več konstantno temperaturo 130 st. za pulled pork, recimo. In brez difuzorske plošče.Fajn je ona plošča (difuzor) spodaj za cufano pečt pa tote zadeve kaj rabijo nizko temp. Se nerabis zajebavat z nekim posebnim zlaganjem oglja. Pa zgoraj maš celo površino na voljo za pečt potem.
Glej Master touch verzijo in brez panta.Ok, potem kupujem žar z odstranljivim pokrovom.
Glede cene pa je A-SLO slabih 100€ razlike, tako da ni zabrazmišljat kje ga kupit, za razliko se dobi nekaj dodatkov…
![]()
žar Na Oglje Weber Mastertouch Gbs E-5750
Razkošje in ustvarjalnost pri tem legendarnem 57-cm žarom na oglje hodita z roko v roki. Zaprt lovilec pepela, priročno držalo pokrova, rešetka za peko GBS za vse kulinarične eksperimente ter novost, konzola za vaš pripomoček iGrill - vse to je vaše jamstvo za pristen občutek peke na žaru na oglje.www.merkur.si
Tega, za razliko do premiuma si pa raje kak dodatek kupi, ker so panti res pain in the ass.
ŠŠe enkrat preberi celi moj post.Ni potrebno nobeno posebno zlaganje oglja. Gre tudi z priloženimi košarami za brikete. Še vedno mi je uspelo obdržat 6 ur ali več konstantno temperaturo 130 st. za pulled pork, recimo. In brez difuzorske plošče.