Kupujem posestvo - kje naj iščem?

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Sem v fazi nakupa posestva, kjer se bo čez nekaj let gradila hiša. Ker je tukaj kar nekaj razgledanih članov, prosim za pomoč in kakšen nasvet bi mi tudi prav prišel.

Iščem parcelo,

- ki bo velika vsaj 500 m2 (najraje tam okoli 1000 m2 do 2000 m2)
- ki me bo oglobila za največ 40.000€
- kjer bo mirna, zelena (rad imam naravo), sončna okolica
- kjer bo vsaj dokaj blizu pošta, trgovina,...
- ki ne bo preveč bogu za hrbtom
- ki bo še vseeno od Ljubljane oddaljena do cca 40min (avtocesta)

Gledam na primer parcele okoli Ivančne Gorice, Bič, Moravče, itd...

Ima kdo kakšen nasvet, kako najti tisto pravo parcelo, kako ste jo vi našli? Parcele gledam na spletni strani <a href="www.nepremicnine.net" target="_blank">Nepremičnine.net</a> . Je še kakšna uporabna stran?
Na kaj moram še paziti?

Že vnaprej hvala za pomoč!
nahrung002.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
narobe si se lotil. zadal si si parametre, ki se bodo spreminjali. predvsem cena.

kako bi se jaz lotil oz sem se nekoč.

1. kaj maraš, kaj ne amraš. men zavijanje okol ivančne bolj najeda kot hor na horenskem. potem mi boma bolj para zivce kot stu (100) na notranjskem, ampak me matra mraz..lalala..in izbereš vsak cca 'oblake' tvoje posesti. pomagaš si s karto.
2. ko imaš par oblakov kamor bi se lahko anselil začneš z natančnejšim lociranjem..drugega reda. čtaš vse kar ni dovoljblizu/stran ac, zeleznica, nek razvit kraj..
3. potem greš na mikro. cerkve, zvoniki, guristične točke, infrastruktura..net, telefon..
4. zdej maš n maloh con kjer bi sedlo.
5. odpreš nepremičnine in salamonca..preletiš cene..upoštevaš še t akriterij z odmikom 30%
6. bicikel pod rit, motro, avto..in v naravo. gledaš, iščeš, firbcaš.

kaj iščeš. iščeš kar si ugotovil, d aje primerno po vseh merilih le cena je mal problematična. in potem iščeš 'nesrečne', ki morajo prodat.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.818
113
Kako ti je pri takem načrtu uspelo, da si spregledal kriterij soseda?
evil.gif

Drugače pa dober načrt.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
softi je kar lepo napisal, kako se naredi Swot analizo.
smile-1.gif

Sam bi ( če bi še lahko ) investiral v parcelo(e) v zasavski regiji oziroma do Trbovelj. Iz smeri ljubljane ( Trojane ) proti Izlakam imaš kar nekaj lepih parcel. Tudi v okolici Zagorja ob Savi. Tu bodo parcele pridobivale na kvaliteti bivanja. Vožnja iz Lj. do Trojan je 20 minut, še 10 do Izlak.

Trbovlje nima prihodnosti, Hrastnik žal še manj.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz bi bolj nad ig šel..kurešček, vrh and želimljami, dol prot grosuplju..

al pa--še kak km stran pa poti žužebergu, mokronogu..

ampak..vsak ve kaj mu sede..zavijanje, nabijanje zvonov, firbcni sosedi

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
Ja pred Domžalam pa stoji cela avtocesta tko kot vsak dan...Nej pogleda raj okol dolskega proti litiji, cca 20 min do Lj, Litija cca 30-50 min do Lj odvisno od ''konice'' na cesti
wink-1.gif

Drugač Litija, če dobiš ok parcelo, vse na kupu, tud mir lahk najdeš
wink-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
in litija..k stoji od golovca, wtc do sentjakoba domžal vse..pa una depresivna špranja brez sonca.

kruta realnos t je..gorenska..ali ivančna, trebnje, še nižje...pa mogoče logatec.. smer domžale, litija, moravče..zame osebno no go..je pa res da ne zavijajo tok

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:

kruta realnos t je..gorenska..ali ivančna, trebnje, še nižje...pa mogoče logatec.. smer domžale, litija, moravče..zame osebno no go..je pa res da ne zavijajo tok

Ma kaj kruta realnost, malo si razširite obzorja madona. Na našem koncu recimo Unec, Rakek imaš v bistvu skoraj vse na sončni legi, ravninsko, gozd je ponavadi takoj za bajto, veliko možnosti rekreacije po naravi, do Ljubljane je pa 25min. (35km po AC)

BTW: do Trsta je 55Km, Koper 70km, Opatija 70km...

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dolenc..mislm.notranjc..ne seri

vi imate idilo..sem zapisal..upam da ze kje..pri vas je men najtaleps..ne zavijate zlo..pa lepoooo je

sam kake so pa temp pozimi, kok je snega in kdaj se začne poeltje.

mam znance na blokah, v postojni..pozim je do 10 razlike.kar men..balkanopiteku ne sede

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
glede na ceno lahko pogledaš še v smeri proti litiji...smer, ne toliko tja. Kolikor sem si zapomnil od nekoga, k katerem sem šel pogeldat hiško, je dal cca. 20 jurjev zaparcelo, je pa reč kakih 20 km izven lj smer proti litiji...(pa ne me vprašat za kraj :p)

Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
dolenc..mislm.notranjc..ne seri

vi imate idilo..sem zapisal..upam da ze kje..pri vas je men najtaleps..ne zavijate zlo..pa lepoooo je
mam znance na blokah, v postojni..pozim je do 10 razlike.kar men..balkanopiteku ne sede

Ne mešaj ti Bloške planote in Postojne s Cerknico in Rakekom, BTW. Bloke so od nas stran 25km. Na Blokah je res mraz, to pomeni pozimi odstopanje 10 stopinj navzdol v primerjavi z našimi konci, v Postojni pa burja piha in je res nevzdržno.

Pri nas pride zadnje zime v mrzlih jutrih tam do -20, ampak to je seveda par takih dni na zimo. Če pa tega ne zdržiš pa ne vem no...

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
Za parcelo na Gorenjskem, ki bi bila po napisanih željah, avtorju teme manjka ca. 100k. Je to drago ali ne pa naj vsak presodi sam. Lahko pa po ceni ki jo je napisal dobi gozd ali kmetijsko prve klase.

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Parcele na gorenjskem so res drage, pa ni važno a gre za kranjsko goro, kranj ali pa eno selo bogu za hrbtom
stupid-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
glede na ceno lahko pogledaš še v smeri proti litiji...smer, ne toliko tja. Kolikor sem si zapomnil od nekoga, k katerem sem šel pogeldat hiško, je dal cca. 20 jurjev zaparcelo, je pa reč kakih 20 m izven lj smer proti litiji...(pa ne me vprašat za kraj :p)

Mene ne zanima kraj, me pa zanimajo podatki o parceli za tak denar (kvadratura, komunalna opremljenost, možnost gradnje ...)?
Pa če je naklon manjši od 45 %
evil.gif

Drugače pa bi rekel, da bo težka dobit solidno gradbeno parcelo za tak denar (dobro, do 500 kvadratov ne bi smel bit proberlm, 1000 pa je bolj misija nemogoče) ob napisanih pogojih. Kolikor jaz spremljam zadeve se cena na kvadrat začne okrog 50 euročkov. Za manj prodajajo samo taki, ki to iz raznoraznih vzrokov morajo ...

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
Tri stvari mi tukaj ne gredo skup:
- solidna parcela (lokacija, dostop, naklon, dokumentacija)
- 500 kvadratov
- 40k EUR