Kupujem nov fotoaparat...

matej_

Guru
25. okt 2007
2.116
649
113
Zdravo!
Kupijem nov fotoaparat za domačo uporabo in ceno ne več kot 150€
Ker sem pri fotoaparatu totalni laik (znam dat na ON in slikat z Auto funkcijo ter znam zamenjat baterije drugo pa ne
redface-1.gif

kaj bi/bom slikal?: hm... tamalo ko se bo rodila (čez slabe 3 tedne) in vse njene vragolije, korake, joke, stoke, avione (bolj kot ne mirujoče)- šiht, za kak izletek, itd. čist navadne stvari nič kompliciranega.

Sedaj vas pa fprašam
evil.gif
;
Kaj kupit? da bo kvalitetno, vzdržljivo (da nebo crknalo po enmu letu) lepe slike, ....
Help please!

Hvala
pozdrav.gif

p.s.: talam zvezdice....

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Poglej Canon a480.

Ta dva ustrezata tvojim zahtevam. Panasonica sem probal in mi je bil všeč. Tud slike so bile vredu (kakšnih hudih odstopanj v tem razredu itak ni). Če hočeš pa bolj robustno zadevo pa poglej za Canonom A590, če je še kje v prodaji. Je malo večji (men bolj sede v roko) in cenejši ampak po moje zelo ql za ta denar (okoli 100€ mislim da je bil).

matej_

Guru
25. okt 2007
2.116
649
113
Sedaj pa nagradno vprašanje;
Kaj je boljše?

Panasonic dmc lz10e
ali
Canon a590??

Čeprav sta kar malo velika (kot mobi raglja) ampak bi že preživel
smile-1.gif

lp matej_

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Panasonic je dražji in posledično boljši v nekaterih karakteristikah (ločljivost zaslona, ves slik na sekundo, večji zoom). Pri canonu dobiš za ceno panasonica še nekaj dodatne opreme. Je starejši ampak pomoje v praksi ne boš opazil bistvene razlike.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Sam sem A590 na Mimovrste dobil za 140EUR. V kompletu s torbico, 4GB sandisk kartico (brez čitalca), polnilcem, 6 AA baterij in še en Canon ruzak kot darilo.
Poglej še tam, če bi rad 7EUR prišparal.
grin1.gif