Kupovanje tujih valut, spletno bančništvo?

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Kot piše v naslovu, bi rad kupoval tuje valute preko spletne banke. Zanima me, če katera od bank v Sloveniji to omogoča? Da imam, npr. dva računa, enega v eurih, drugega pa recimo v avstralskih dolarjih. Da, ko si zmislim, kupim za 1000€ dolarjev. Ko mi je, jih pa prodam nazaj, oz. konvertiram v € in obratno.
A je to sploh možno? Za odgovore se vsem vnaprej zahvaljujem.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.690
6.456
113
NLB Klik in SKB NET to imata. Nova valuta se pojavi kot dodatna postavka na seznamu.

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Torej bi se rad šel forex na svojem bančnem računu.
smile-1.gif

Sparkasse vem, da to omogoča. Ne spomnim se pa točno koliko časa traja izvedba naročila... ali je takoj ali en dan...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
448
83
Pomojem to omogoča večina spletnih bank. Odpreš (pod)račun v drugi valuti in že lahko prenašaš sredstva med njimi, mene recimo ob sprostitvi depozita vedno vpraša v dobro katerega računa naj se prenese stanje. Na spisku so tudi vsi računi v tujih valutah.

Edino za relevantne valutne tečaje se je dobro prej pozanimat.

Nisem pa tega nikoli počel, tako da...

aja: probanka je to (dokler bo
tongue-1.gif
)

Nazadnje urejeno:

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Žal sparkasse ne omogoča. In mislim, da tudi druge banke ne. Gre za eno bolj specifično valuto, tu je težava.
Forex, bi se pa šel ja. Konkreten znesek, bi rad vložil v eno azijsko valuto.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Običajno je možno menjat samo v tiste valute, ki jih imajo na njihovi tečajnici.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
To verjetno omogoča vsaka spletna banka. Vprašanje je edino, če se splača, ker so provizije dokaj visoke. Trenutno se mogoče splača kupiti $, ker je € kar visoko.
Pa še en namig: NLB posodobi tečaj na klik-u le enkrat dnevno.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
A to bi rad počel zato, da bi zaslužil? Banke imajo previsok razpon (spread) med nakupno in prodajno ceno, bo predolgo trajalo preden se ti bo poznalo.

Če bi se rad s tem igral potem izberi rajega enega izmed varnih ponudnikov forexa, izberi čimnižji leverage (vzvod), ali pa nobenega če boš vlagal visoke vsote.

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Kolikor, sem se uspel danes pozanimat na naših bankah, to žal ni možno. Gledam tujino, to mislim, da bi šlo, samo so precej hujše provizije. Poleg tega je zopet problem odprtja računa za tujca.
Samo razpon med nakupno in prodajno ceno, me ne skrbi. Ker nebi, jaz to kupoval in prodajal na dnevnem redu. Ampak počasi. Tako, da bi bilo zelo malo transakcij.
Še hint, Indija. Mislim, da se bo to zelo hitro obrnilo, in da bi se dalo v par mesecih zaslužit dobrih 10% brez problema.