Kupovanje po internetu

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Živjo!

Prvič se srečujem z "problemom" kupovanja po internetu. Namreč, rad bi kupil eno knjigo preko Amazona. Za to pa potrebuješ kartico, rad bi si naredil PayPal, za to pa potrebuješ kartico, in pa tisto od Googla... potrebuješ kartico.

Zdaj pa me zanim, kaj rabim, da bi mi to delalo? Torej da bi lahko kupoval po internetu? Katere kartice sprejemajo? A je Visa vredu?

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Hvala!
Kaj pa Visa Electron? Verjetno tudi? (Sicer nevem, kaka je razlika, ampak predvidevam da sta si podobni...)

Mimogrede, ima kdo izkušnje s kupovanje knjig na bookdepository.co.uk , ker od tam sploh ni poštnine, ki pa od amazona je.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Sam imam Viso Electron pri Abanki. Pride me pa 0.95€ mesečno.
Razlika je da je Electron debetna kartica tako da lahko porabiš kolikor imaš na računu(ne moreš v minus)
Sem pa z njo bp plačeval tudi v angliji.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Hvala!
Kaj pa Visa Electron?

Viso electron priporocajo za spletne nakupe, torej da si na racun kartice nalozis toliko kot mislis porabit, da ce pride do zlorabe ti nemorejo nekega denarja dol pobrat oziroma vec kot si ga dal gor.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Aha, hvala!

Torej je ta Visa Electron kar vredu zadeva. Ampak, ali jo sprejmejo. Recimo na .bookdepository.co.uk pa to kartico sprejemajo, vsaj piše Electron...

Torej, a ta kartica dela na Amazoni in Paypalu? Pomoje ja, samo ziher je ziher. Na ostalih dveh pa tako ali tako piše da dela.

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
Jaz imama viso Electron, izdano pri Abanki, dela na paypalu brez problema.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Jaz sem skenslal Viso Electron, ker mi je šlo na živce stalno nakazovanje na račun, sploh pa čakanje na denar izven delovnega časa. Naredil sem si normalno Viso, limit na 300, plačujem pa vse prek PayPala, tako da je minimalna možnost zlorabe.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Torej je pa nekako vseeno a naredim Viso ali Viso Electronic, dela povsod, ja pa tudi ne bom zahteven uporabnik
smile-1.gif

Hvala!

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:

Mimogrede, ima kdo izkušnje s kupovanje knjig na bookdepository.co.uk , ker od tam sploh ni poštnine, ki pa od amazona je.

Bookdepository je zakon, sem že večkrat kaj kupila pri njih, tudi za smešno nizke vsote - par eurov. Vedno vse klapalo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Nevem, pa je ista clanarina za electron in navadno Viso, provizije itd? Skratka electron so baje naredili glih za spletne nakupe.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pri debetnih karticah je ravno to težava, kar je že nekdo omenil. - denar si moreš nakazat.
Če bi rad ob 11 zvečer nekaj kupil, vbistvu ne moreš, ker nimaš denarja. Moreš najprej nakazat, počkat do zjutri, da nardijo transakcijo in šele potem lahko plačaš.

Lahko pa si tolk organiziran, pa imaš vedno kakšnega stotaka gor za take primere, ko te zvečer prime, da bi zapravljal:)

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
JA sej ce si pa naredis na pravi limit 300eur pa tudi cez to vrjetno nemores kupvat in ga sred noci spreminjat?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
to je tudi res.

Samo jst imam rad limit zlo visoko;) Zakaj, ne vem, justincase:))

Pa pri navadni (mastercard) je jeba, ker ti lahko recimo do 300 zapraviš "navideznega" denarja, na trr je pa še vedno vidna cela plača katero pa lahko spuši z gotovino ali maestro.
Na konc mesca bojo pa naenkrat odbil teh 300 in boš tako 300 v minusu, ker boš recimo pozabil kolk si kje zapravil.

Pravim samo za primer. Vedno pa je treba bit malo organiziran in gre:)