Kupovanje Mp3-jev

5klemen5

Zelenc'
20. maj 2009
3
0
1
Zanima me, kateri mp3 se izplača kupiti. Predvajati mora mp3, wma, flac in lahko še kateri format zraven.
Gledal sem tega: http://www.mimovrste.com/artik...z-12gb#pictures
Ta je zdaj zelo poceni glede kaj zmore. Po internetu zelo hvalijo kvaliteto zvoka, kar je zame pomembno (baje da ima tudi slušalke kar dobre priložene).
Ima kdo kakšen predlog? Bi bil to dober nakup, ali naj počakam/se odločim za kaj drugega.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Špilal bo vsak.

Predloga nimam, lahko pa ti dam v razmislek: zakaj s seboj nositi 2 napravi (če imaš telefon)? Ako telefon ne podpira mp3-jev in ostale šare je mogoče smiselno zamenjat njega?

p.s.
pa naslov lahko popraviš, ker nima veze s tematiko

5klemen5

Zelenc'
20. maj 2009
3
0
1
Hmmmm. Mogoče. Samo se mi zdi, da telefoni ne tako dobro predvajajo glasbe. Pa tudi zaradi tega, ker imam kakšenkrat raje ob sebi samo glasbo, brez nepotrebnih motilcev (izklopljen mobitel). Mobitel mi pa dobro dela, tako da ga ne bi menjal. bolj poceni bi prišel skozi, če bi kupil samo nov MP3- zraven bi prodal starega, ki je dobro ohranjen, tako da bi novega dobil ''skoraj zastonj''.
Če bi se pa že odločil za nov telefon, kateri dobro predvaja glasbo?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Iskreno povedano nimam pojma. Niti približno nisem tako zahteven poslušalec, da bi lahko med temi igračami izbral med dobrim in slabim zvokom. Itak je največ odvisno od slušalk.

Malo na pamet: pojem predvajalnikov je ipod. ipod touch je v bistvu iphone brez telefonskega dela, zato pomojem ni bojazni, da recimo iphone dela slabo. Vsaj jaz sem z njim zadovoljen (ampak kot sva ugotovila nisem neko merilo, kaj šele audiofil). Kdor ni, kupi aftermarket slušalke in se mu nariše nasmešek na obraz.
smile-1.gif

Potem imaš legendo Walkmana, ki ga je SE reinkarniral v telefonih. Jih ne poznam ampak nimam razloga, da bi dvomil v njihov zvok.

In potem še vsi ostali, za ketere razmišljam podobno.

Sicer pa vsakomur svoje. Kot rečeno: špilala ti bo vsaka škatla, ajfon ali plastik-fantastik plejer za 20€.

5klemen5

Zelenc'
20. maj 2009
3
0
1
Kar imam jaz izkušnje s predvajalniki so kar razlike, tako da ni prav vse od slušalk odvisno. Je pa res da bolj drago kot je, manjše so razlike.
Za mobitele pa sem si kar mislil da bo tako, ker nihče pri njih ne napiše kako dobro delajo predvajalniki glasbe in kako delajo slušalke-ker dostikrat so posebni priključki, tako da si ne moreš pomagat z boljšimi.
Mogoče je problem v tem, ker iščem neko vzdržljivo zadevo, ki bi jo imel več kot kakšno leto in da bi dobro špilala brez mesečnih popravil. In da ne bi bila preveč draga.
Mogoče pa sem samo jaz utopičen v teh časih, kjer niso stvari nikoli tako dobre kot bi lahko zlahka bile.
Jah, en kompromis bo treba verjetno naredit, ne?