Kupec iz Srbije

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Torej dal sem oglas na avto.net za Lanosa in kliče me model iz Srbije da bi ta avto kupil...
Če prideva skupaj, kako se tej reči sploh streže, ker raje ga zapeljem v jamo kot pa da imam sitnosti... To da moram bankovce za kupnino pred izročitvijo vozila preveriti na banki mi je jasno...
smile-1.gif
Kakšni so nadaljni postopki? Ali je bolje da prodam preko posrednika?

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
pomoje je najboljša rešitev če pokličeš uvoznika pa preveriš oz probaš najdt na netu preko oznake motorja.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
Pa tebe boli qurac,če avto izpolnjuje to al ono,ČE pride (ta če zna bit velik),je na tebi,da narediš pogodbo pri kakem hendlerju,nato overiš,z vsemi papirji potem odjaviš vozilo,tablice vrneš,kupec pa si naj sam dalje ureja.
To je to.
Lp.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.044
442
83
tam ko se terc po tori rola
Roberto sprašuje kako je s prodajo v Srbijo, ne z nakupom iz Srbije. Avto bo prodal.
Takole: sodelavec je imel podoben primer. Oktavijo je prodal kupcu iz Ukrajine. Na delovni dan se dobita, in če prideta skupaj s ceno, gresta do posrednika (avtohiša ali kaj takega ki posredniško prodaja avte) in tam naredita kupoprodajno pogodbo. To se nese na Upravno enoto in avto odjavoš in vrneš tablice. Na osnovi tistega papirja iz posredniške hiše in stare prometne pa novi kupec doma registrira avto, oziroma dvigne preizkusne tablice in se odpelje domov.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To sem hotel vedeti. Tudi motor, glede na oznako v homologaciji je EURO3 norme. Sicer imam podatek za drug model Dajvuja, ampak korejčki ne komplicirajo tako kot v evropi...
CHEVROLET TACUMA 1.6i 16V 77kW MPV A16DMS MPi E-TEC 02/05 67 27 VI EURO3

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
kolikor je meni znano more bit avto EURO 3 da se lahko izvozi v Srbijo, res pa je da to rabi kupec ne prodajalec.se oproščam

dokaz