Kulturna sramota

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Naj se Slovenija prosim že enkrat dokončno fizično razdeli na 2 oz. 3 dele (v 3-ji bi bili radi normalni), al pa naj ta država že enkrat za vselej propade. Itak si je ne zaslužimo. Oz. si zaslužimo celo dve.
bonk.gif

Odstopil strokovni svet (filmski) za Prešernovo nagrado (sklad).

Tole je pa kaplja čez rop, da še v kulturo vlečejo ideološki boj.

Sicer ne vem točno, kako tukaj deluje UO in kako strokovni svet.

Ampak, brez vsebinske obrazložitve je strokovni svet odstopil iz protesta, ker je UO dal eno od nagrad tudi Jožetu Možini za film o Opeki. Nadvse kulturno in primerno.
priden.gif

Čeprav imamo o Možini vsak svoje mnenje, o dokumentarnih filmih pa tudi nimam strokovnega mnenja, je ta dokumentarec že dobil svoje pozitivno mesto v slovenski filmski zgodovini. Če ga je UO izbral za nagrado, ga pač je. In kar se mene tiče, je prav da ga je dobil.

Odstopili so:
predsednica komisije za scensko umetnost Nataša Barbara Gračner in člani Tea Rogelj, Primož Jesenko, Samo M. Strelec, Jaša Jamnik, Jani Virk in Saša Tabakovič.

A to so isti, ki so spali na premieri?

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz sem pa pogledal njegov dokumentarec in si zasluži nagrado.

Očitno je moteče, ker je pač Pedro Opeka, ampak z gospodom ni nič narobe, ni sam kriv, da pripada za moje pojme "zločinski" organizaciji, sam zagotovo dela in misli najboljše. Kaj je ustvaril, se lepo vidi v dokumentarcu, ki nam približa razmere na tistem otoku.

Teta v ozadju Makarovičeva je verjetno poklicala te sapramiške in so odstopili.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.056
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Jaz sem pa pogledal njegov dokumentarec in si zasluži nagrado.

Očitno je moteče, ker je pač Pedro Opeka, ampak z gospodom ni nič narobe, ni sam kriv, da pripada za moje pojme "zločinski" organizaciji, sam zagotovo dela in misli najboljše. Kaj je ustvaril, se lepo vidi v dokumentarcu, ki nam približa razmere na tistem otoku.

Teta v ozadju Makarovičeva je verjetno poklicala te sapramiške in so odstopili.

aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Mogoče pa tu vendarle ne gre za ideologijo. Lahko da gre res za to, da se strokovna komisija ne strinja z vmešavanjem upravnega odbora v njihovo delo.

Al sem naiven?
smile-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Saj ni važno, če že niso ti protestniki ideološki, so pa predlagatelji. Eni so zihr. O strokovnosti tu žal nimam pojma.

Ni pa nikjer vsebinske obrazložitve, je samo užaljenost, ker ni po njihovo.

A je tako težko podelit ENO nagrado celo nekomu, ki ti ni všeč? UO očitno je bil in oni podeljujejo, ne?

Saj ni to matematika. To je umetnost, umetnost pa je subjektivna. Meni pa niso všeč depresivni filmi Tabakoviča in Gračnerjeve. Dajmo vsi odstopit ...

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Dobro, samo potem lahko en sklop nagrajencev izbere strokovna komisija, drugega upravni odbor, tretjega pa morda minister. Jebiga, dajte druge ljudi v strokovno komisijo, če vam izbor ni/ne bo všeč.

btw, dokumentarec o Opeki je izjemen.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Glej, če je dokumetarec všeč tako Snecerju kot 8888, potem že mora biti nekaj vreden.
zmaga.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Seveda gre za politiko in ideologijo... "stranka" "Solidarnost" že poziva UO k odstopu. Že iščejo publiciteto.
Glede na to, kakšna sranja se ponavadi producirajo v Slo verjamem, da je šla nagrada v prave roke.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Seveda gre za politiko in ideologijo... "stranka" "Solidarnost" že poziva UO k odstopu. Že iščejo publiciteto.
Glede na to, kakšna sranja se ponavadi producirajo v Slo verjamem, da je šla nagrada v prave roke.
Kdo je že Solidarnost? A to je Hanžek pa Koširjevka?
bonk.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Onadva sta TRS ... Solidarnost so "vstajniki" - lubej, liberalna akademija, ... osebe, ki imajo kar precej medijske pozornosti. So eni tistih nepremišljenih, ki podpirajo (in aktivno propagirajo) UTD.
Čakamo, da se oglasi še "verjamem"

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Onadva sta TRS ... Solidarnost so "vstajniki" - lubej, liberalna akademija, ... osebe, ki imajo kar precej medijske pozornosti. So eni tistih nepremišljenih, ki podpirajo (in aktivno propagirajo) UTD.
Čakamo, da se oglasi še "verjamem"
kako trs? a ni koširjeva v tisti... em... pač tistiki ki je nastala 2 tedna pred to tazadnjo? al je v obeh?
stupid-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.169
1.958
113
Emona / Carnium
KSZ

A ta zadeva spada pod dokumentarni film? Ker mene je močno spominjal na tisto oddajo (tv navigator) komercialne televizije, kjer neka družina potuje s kamperjem in sami skrbijo za kamero, naracijo in humor ter vse ostalo. Tko, reportažno vse skupaj deluje. Si nisem mogel pomagati, da ne bi med gledanjem pomislil: mater je Možina tišast.

Je pa delo Jožeta Možine prejelo nagrado na obskurnem filmskem festivalu, kjer je za uvrstitev v tekmovalni program potrebno plačati max. 105$ (vir: ITN). Lahko preko Paypala
hysterical-1.gif

Komisija je odstopila, ker so tam kot nekakšna strokovna referenca. Če se ne motim so (ne vem kdo) film uvrstili v ožji izbor mimo te komisije, kar naj ne bi bilo po protokolu al' nekaj takega.
Mogoče je pa rinjenje tega filma naprej kontra prešernovi (kresnikovi tut če prav vem?) za Čefurje raus?
evil.gif

Bottom line, film sploh ni presežek v smislu produkcije. Je pa res, da predstavi zgodbo Opeke, ki pomaga itd.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.622
3.988
113
TRS in Solidarnost pravita da gre za degragacijo stroke... menda so v upravnem odboru so ljudje, ki so amaterji pobrani s ceste:

Upravni odbor: dr. Janez Bogataj, mag. Srečo Dragan, dr. Kajetan Gantar, Jože Horvat, Slavko Hren, dr. Andrej Inkret, dr. Janko Kos, dr. Lado Kralj, dr. Jože Kušar, Lojze Lebič, Katja Pegan, Alenka Puhar, Hugo Šekoranja, Rudi Španzel in dr. Jože Trontelj.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.965
613
113
Verjetno so z odstopom protestirali proti premajni parcitipaciji države za njihov trud.

Urednica kulturne redakcije Dela Tanja Jaklič se je z novinarjem Igorjem Bratožem pogovorila o novosti, imenovani žepnine, ki jih uvaja zakon o uresničevanju javnega interesa za kulturo.

Kako je novost, ki bo predvidoma znašala 1500 evrov, sprejeta?

Prvi odzivi kulturne javnosti niso vzhičeni, je med drugim Bratož zapisal v današnjem Delu.

http://www.delo.si/zgodbe/multimedija/minute-za-kulturo-zepnine-za-cigav-zep.html

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik pediater pravi:

Tole je pa kaplja čez rop, da še v kulturo vlečejo ideološki boj.

Mogoče si pa zamenjal vzrok in posledico?

Hint - kulturno pljuvanje po ministru za kulturo v zadnji Janševi vladi