Kuharska knjiga

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39

Rabil bi neko "univerzalno", kjer je notri vse od obar, zrezkov do peciva. Mama ima neko 10-15 let staro, ampak se je zagotovo ne da dobit več.

Torej, kaj priporočate, da ne bom izumljal tople vode?

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
ta je meni najljubša. . . mogoče zaradi recepta za ričet
grin1.gif

http://www.bolha.com/oglas1275856094

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Sestra mati Felcita Kalinšek - edina najboljša slovenska kuharica - vse ostalo so približki

lp D

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Zadnjič mi je padla v roke Kuharica JNA letnik 1982 če ima kdo kaj takega me zanima nakup !

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Jz ne zajebavam. Pa če drugega ne, ma lepe platnice
cool-1.gif

Sam je pa tako, da kuharice je hudič svetovat...en bi rad 2 strani teksta za jajca na oko spečt in natančno kok kapljic olja noter v ponev, pa da prej olje segret, pa jajc pazljivo ubit, da se ne razbije in dat točno 3,5 zrna srednje mlete soli notr
evil.gif
.

Tale moja svetovana je takšna, da imaš cele jedilnike notr, sklopi so pa npr. jedi z govedino, jedi z drobovino, ribje jedi....potem je pa še juhica, priloga, sladica (ki ni iz npr. drobovine). Če mi je sorting všeč, se še nisem čist odločila. Ima pluse in minuse.
Na začetku poglavja imaš še kak koristen nasvet, sami recepti so pa večinoma kratko napisani.

Kalinškova je pa tudi dobra, ja. Samo malo draga (una za 100€)- bomo božičku pisat moral al pa kej takšnega.

Kar je pa še meni fajn, pa skor nikol ni tako, je pa, da bi povsod moralo biti ene 5cm praznega prostora ob robu, da se da kaj pripisat, da se kakšna ugotovitev ve za naslednjič (sploh pri sladkarijah).

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.657
113
Exactly
467716-post_slo.gif

Doma so me vedno učil da kuhat je treba z nosom....

Najprej odpreš hladilnik in pogledaš kaj maš na razpolago.....nato razmisliš kaj paše skupaj......dokupiš če ti manjka kaj pomembnega.....na hitro (ampak RES NA HITRO) je dovoljeno tudi pokukat v kuharico za smernice

In hrana je na mizi

Fotr mi je vedno govoru da kuharce so za babe (ker so bl slabe kuharce...razn potic štrudlov & stuff...)
evil.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Druže pa valjda te nije ostavila
evil.gif

Ne skrbi ni ! A sem imel zadevo v rokah ...pa je " ne moreš da belivaš" zato bi jo imel ..npr. priprava želv .. in taka eksotika !
evil.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Fotr mi je vedno govoru da kuharce so za babe (ker so bl slabe kuharce...razn potic štrudlov & stuff...)
evil.gif

ja, ker štrudli in potice imajo veze s kuhanjem... ti pa si očitno pravi kuhar
evil.gif

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Vzeto na znanje
smile-1.gif

http://www.emka.si/avtorji/felicita-kalinsek/26878

Sicer pa tudi jaz stavim nanjo.

Kot je videti Velike slovenske kuharice trenutno ni na zalogi, a verjamem da bo kmalu nov ponatis.
Če me spomin ne vara jih je že več kot 20, seveda pogosto nekoliko dopolnjenih. Moj izvod npr. še nima ničesar o mikrovalovki.

Edit: Osebno mi je zelo všeč tudi Napotnikova Kuhinja za prave moške -> http://bit.ly/abp2sj , a ta ne ponuja osnov, pač pa res zanimive recepte.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.657
113
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
Kaj pa knjiga od Saša Veronika-nekaj ful dobrih receptov....

Druže patriote ne bere reporterja
evil.gif