Krvavec

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Vceraj,sem po dolgem cajtu obiskal to smucisce.
Obiskovalcev zelo malo,ce ne bi bilo enih 6 avtobusov hrvatov mislim,da bi bilo prazno.
Vreme ni pripomoglo temu seveda,saj na vrhunje snezilo ves dan.
Proge katastrofalne,vec je spominjalo na turno smuko,se posebej iz vrha dol.
Po pogovoru z prijazno oskrbnico ene od koc,golaz je bil odlicen,mi pove da je celo noc snezilo in da proge,kot po obicaju pripravijo vecer prej,kar ni nic cudnega.
Karta,dnevna 31€,glede razmere prog absolutno prevec,vsaj da bi zjutraj se enkrat ratrak spilli vsaj po nekaterih progah in ostale rasji zaprli ce drugace ne gre.
Za povprecnega smucarja (bil sem z sinom ki je zacetnik) so bile razmere dokaj zahtevne in uzitek se hitro spremeni v prevelik napor in nevarnost.
Zame velik minus vsekakor...vreme gor ali dol....smucal sem ze velikokrat v sneznih razmerah,ampak,da ob 10.30 so ze vse proge razj.... pa se ne
jezen.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.761
5.910
113
Jaz sem bil pred kakim tednom gori in lahko povem čisto nasprotje tvojim izjavam. Moraš se zavedat da nobeno smučišče na svetu ni vrhunsko če ponoči sneži. Ratraki gredo na delo zvečer in če do jutra nemeče nekaj cm ali celo nekaj 10 proti temu ne moreš nič, razen da se ratrakira celo noč in do 8:00 ko se odpre smučišče. Sicer popolnoma razumem tvoje razočaranje, ampak izbral si najslabši možen dan.

Glede na slovenske razmere, se mi Krvavec zdi več kot super smučišče. Proge so bile utrjene, zdržale so do tam 13 ure. Potem ko se je sonce obrnilo in doseglo večjo moč so se komaj zmehčale. Presmučal sem 37 kilometrov (po alikaciji in GPS informacijah sodeč, skupaj z sedežnicami pa 68). Če bi Slovenija imela še več Krvavcev, potem mislim, da nebi imeli želje hodit v tujino na smučanje.

V glavnem, jaz sem smučišče zapustil z dobrimi občutki in se bom še kdaj vrnil tja, čeprav mi je do tja 2 uri vožnje.

P.S.
Ko sem pred leti, ko je bil Kanin še odprt, tja prišel po snežni noči, se ni dalo smučat niti nekaj po 9-ti uri, ker je enostavno proga bila kot z Ursusom zorana njiva. Tako da sem od smučanja imel vsega skupaj 3-4 spuste, ostalo je bilo martinčkanje na soncu. Za info, povezava do Sela Nevee je bila zaprta zaradi plazu. Tako pač je, če greš na smučišče tisti dan ko je ponoči snežilo.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Potem upam da kdaj ne gres v Francijo smucat...so isti
wink-1.gif

Pa Italijo...

Pa Avstrijo...

smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Sej pravim,da sm zbral verjetno najslabsi mozni dan.
Krvavec je zelo prijetno smucisce.
Sam glede na razmere lahko bi,kot pravis se enkrat sli zjutraj pa vsaj delno sanirali dolocene proge.
Prva tura je bil vrh Krvavca,presenecenje ogromno 😃

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Moj namen ni pljuvat po smuciscu,se strinjam,da za nase razmere je vrhunsko

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
tudi jaz nisem bil mogoče zadnjih 5-8 let gor .Me nekako ne vleče gor!

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Krvavec je odličen, če greš poleti s kolesom iz Ljubljane na Zvoh.
Moje zimske izkušnje so bile zmeraj dobre, razen večne ledene plošče med Tiho dolino in anteno. Gneča je pa sorazmerna s kakovostjo, cel dan tako ali tako ne moreš aktivno bezljati okoli.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Krvavec je odličen, če greš poleti s kolesom iz Ljubljane na Zvoh.
Moje zimske izkušnje so bile zmeraj dobre, razen večne ledene plošče med Tiho dolino in anteno. Gneča je pa sorazmerna s kakovostjo, cel dan tako ali tako ne moreš aktivno bezljati okoli.

Kako prosim?
Če si vzamem prosto in grem smučat, to pomeni da smučam. Mesec nazaj z ženo na Obertauern od 9:10 do 16:10 - s 20 min premorom za kavo in germknedl. Na sedežnico sem samo 1x čakal več kot 5 minut (in manj kot 10).

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
čist odvisno kako smučaš. če smučaš tako kot je treba, imaš 3 ure vrh glave, pa še za to rabiš veliko kondicije.
vse ostalo je pa dričanje po hribu navzdol.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
čist odvisno kako smučaš. če smučaš tako kot je treba, imaš 3 ure vrh glave, pa še za to rabiš veliko kondicije.
vse ostalo je pa dričanje po hribu navzdol.

hysterical-1.gif

in kaj ima veze al se "smučaš" al "dričaš"
sprasujem se.gif

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.576
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Saj je prav povedal. Tudi sam ce grem smucat vzamem 4urno karto, kar je vec kot dovolj ce sevedagres smucat ne pa se na plazo kazat. Res pa je da nisem nabit skondicijo. Pred leti pa je bilo se cel dan premalo.