Kruhopek

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Vem, da je pred "leti" že bila ta tema, pa vendarle me zanimajo najnovejši podatki. Torej, kateri kruhopek se splača kupiti, katero znamko, ali je še dobiti že narejeno maso za polnozrnat kruh v Lidlu?

Nekateri ste v tem času to napravo že uporabljali - izkušnje.

Ne bi rad, da se rostfrej iz vilic olušči že čez 8 mesecev. Torej povprašujem po vaših izkušnjah in katerega priporočate.
smile-1.gif


Najlepša hvala (ti dala).
 

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mi smo kupili pol leta nazaj Clatronic-ovega, za zdaj deluje bp.

Kupujemo pa moko v Hoferju, vse so zelo dobre, najraje pa imamo sončičen kruh. Pa vse se da spečt kar z osnovnim programom, ni treba nič posebej nastavljat. Samo not vsipaš, stisneš start in čez 3 ure imaš kruh.
 

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Mi smo kupili pol leta nazaj Clatronic-ovega, za zdaj deluje bp.

Kupujemo pa moko v Hoferju, vse so zelo dobre, najraje pa imamo sončičen kruh. Pa vse se da spečt kar z osnovnim programom, ni treba nič posebej nastavljat. Samo not vsipaš, stisneš start in čez 3 ure imaš kruh.

Tudi pri nas "meša" Clatronic.... ne bom rekel, da je najboljši, vendar do sedaj je še vedno opravil svoje delo, tako da.... Moka pa ponavadi Hoferjeva!
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Najbolje da iščeš pekač z najdaljo garncijo..ker crkne vsak po doberm letu.

Jaz imam Bomann-ovega (identičen Cliatornicu) pa mi je že crknil (in to 2 x v 14 dneh) - seveda še pod garancijo, drugače bi ga vrgel stran,

Mešanice imaš tudi v Sparu in Hoferju- tako da se ni za bati glede tega.

Kupi takega ki ima 2 mešala, potem se pa zgodba zaključi. Zanesljivost pa....če boš pekel 1 x tedensko bo držal nekaj časa. Pri nas pa v enem letu odkar ga imamo (nekaj manj) nismo kupili kruha v trgovini.

Glede porabe...za peko 1 kruha porabi pribl 1 kWh energije..torej 10 centov v dragi tarifi oz. 5 centov v poceni tarifi.
 

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Pri nas imamo Moulinex. Je bila neka akcija v Šparu in je bil cenej kot ostali. Dela pa super.

Uporabljam pa moko iz Lidla (najraje belo(svetlomoder ovitek) , chabata (temnomoder ovitek) ali pa s semeni (rumen ovitek).
Velikokrat pa dam samo 3 dl mleka, 1/2 kg navadne bele moje (Lidl, Hofer), kvas iz vrečke, 2 žlički soli in dadatke po želji. Receptov pa najdeš res malo morje.

No ene parkat je kruh letel (žal) tudi v smeti. Je bil brez kvasa ali soli. Pač ni bilo za pogoltniti. Pač se zgodi tudi Jimiju Oliverju (no saj upam).
 

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Še večja zmeda.

Aparat za peko kruha PAPK 1029S
http://www.neckermann.si/article.aspx?articleid=2616288 Izdelek je razprodan

Ima pa dobro lastnost:
Lepotna napaka zaradi nastavka za gnetenje
Zaradi specifičnosti delovanja aparata ostane v kruhu vedno luknja oziroma bolj ali manj velika raztrganina (ali dve), ki jo naredi nastavek za gnetenje (gnetilnik). Iz kruha ga lahko odstranimo šele, ko je že spečen. Poškodbe so večje pri aparatih z dvema gnetilnikoma, ki pa po naših izkušnjah ne zagotavljajo boljšega gnetenja. Najmanjše so bile poškodbe na kruhu, spečenem v Perfectovem aparatu, ki ima zložljiv nastavek za gnetenje: po končanem gnetenju se samodejno zloži in skoraj umakne iz kruha.

lepotna%20napaka.jpg
 

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Jah... metlice lahko z malo iznajdljivosti pred začetkom pečenja tudi ven vzameš (prvič malo pokvariš videz, potem pa gre
grin1.gif

Sicer pa imamo tudi mi enega, star že ohoho let, še vedno dela, res da ni v prepogosti uporabi, naredi pa kar soliden kruh
smile-1.gif
 

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Hm, pri nas intenzivno uporabljamo Lidlovega že kakšno leto in pol.
Nič ne kaže, da bi crknil (knock, knock), le gnetilke sem moral nove nabavit, ker so se stare oluščile.
 

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz imam Boomagovega že od decembra. Od takrat kruh zelo redko kupimo v trgovini. Aparat peče nekje vsaj 6x na teden po 1 štruco.

Moko (pripravljeno mešanico) kupujemo v Sparu. Belo in polbelo. Pa včasih zrnato.

Peče super, v bližini gnetilk je v pekaču teflon že malo zdrsan, drugače pa je ok. Pečemo ponavadi vse z osnovnim programom, dobre tri urce za kruh.

LP
 

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
enako pri meni. Na podlagi tistega vipovega testa, sem se odločil za boman. Pečeva približno 2x tedensko, uporabljava pa tudi lidlove moke. Zaenkrat super zadovoljna, sploh zato ker ni treba tistega pozlačenega 2 euro kruha v trgovini kupovat
cheer.gif
 

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Klik.
Sta pa gnetilki ravno pol cene kolikor sem takrat dal za kruhopek
grin1.gif
.

PS: Če boš klical si zapiši tip kruhopeka, ki ga imaš. Namreč sta dva in moraš to vedet.
 

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nam se na Clatronicu niti malo nič ni zdrgnil teflon (do sedaj). Je pa res, da se je že kak mesec po nakupu mešalka kar ''prilepila'' v posodo in jo živi bog ne dobi ven, tak da je zdaj kar stalno not. Kruh lahko še vedno normalno ven dobimo, pač treba obrnit posodo na glavo, malo strest in pade ven. Tista zareza/luknja na dnu kruha pa tudi ni tak grozna, da bi nas motilo.
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
glede mešalk.

jaz vedno predno dam noter mešalke nalijem na 'lulčke' malo jedilnega olja (skupaj eno veliko žlico). Tako je kruh boj sočen (fino je, če daš olivno olje...je res super kruh) pa še mešalki potem po peki kruha ostaneta v samem kruhu....ki jo potem (z minimalnimi poškodbami) vzameš ven z priloženo 'palčko'.