Krpa za gašenje

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Na internetih ne najdem nič pametnega, mogoče bo kakšen gasilec tukaj vedel. Kje kupiti krpo za gašenje? Predvsem je uporabna v kuhinji, če se vžge kakšno olje.

LP

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Za "gasilsko" krpo se nisem slisal, lahko pa uporabis kar kuhinjsko s tem, da jo pred uporabo rahlo zmocis in malo prelozis da je debelejsa. Za vecje projekte pa je dobra tudi mokra brisača. Dobijo se pa razne ampule ( link) oziroma gasilniki v obliki spreja.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Za ampule vem. Krpa za gašenje izgleda pa kot navadna kuhinjska krpa, le da zaduši ogenj in se ne vžge. Kakšno "svinjarijo" pa naredijo ampule, ko jih raznese?

LP

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Gasilna odeja je zelo koristna zadeva za začetne kuhinjske in domače požare. S kakim aparatom na gasilni prašek (ja, tko se menda po novem reče) narediš tako svinjarijo, da je manj škode, če kaj malega zgori
smile-1.gif

V google vtakni niz "gasilna odeja" in kupi svojim finančnim zmožnostim primerno. Pokličeš lahko tudi v firme, kjer prodajajo gasilnike (Gasilska oprema in še kakih sto njih), da se izogneš trem dodatnim preprodajalcem.

Aja... pa za tiste, ki bodo prišli brat: NIKOLI GASIT VROČEGA OLJA Z VODO... naredi bum, tak, velik BUM...

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Evo, ravno, ko sem oddal post sem našel. Nisem niti pomislil, da se reče odeja. To sem preizkusil na nekem tečaju in sem bil prav presenečen, ker na otip ji ne bi ravno pripisal takih sposobnosti.
Tole ceno sem našel, kar se mi ne zdi drago:

Gasilna odeja DIN 14155, 1,6 x 2 m 1 kos.: € 26,90

LP