krozi po mejlu sixth sense

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
http://www.ted.com/talks/pranav_mistry_the_thrilling_potential_of_sixthsense_technology.html

tehnično nič posebnega, a genijalna ideja ki jo limitira samo človeška domišljija
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ideja je vredna milijarde. Po moje bo zadeva čez 5 let nekaj, kar se bo dalo kupit v vsaki trgovini, čez 10 let pa dovolj razvita, da bo prepoznala karkoli boš pomolil pred njo.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ceprav, se mi zdi, da ideja ni tako nova, a dandanes se jo da očitno že s pravo tehniko tudi izpeljati... bo pa čas pokazal do kam seže miniaturizacija vsega, da boš lahko do prenšal dejansko okoli vrata.

tudi tisti revolucionarne mize, ko gor postavljaš zadeve pa se vse konekta itd, se še niso primle, pa so jih kazali že pred leti, je bil velik VAU faktor.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tam je bila vseeno ovira ogromna cena, to je pa po moje nekaj, kar bo tudi proizvajalcem dovolj zanimivo, da bodo zaželi množično proizvajat. Sicer pa bo po moje postal to nek dodatek mobilcem - vgrajen projektor, povezan preko omrežja na internet, kamera pa tak že je vgrajena.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
matr najbolj se mi zdi fenomenalno tisto, ko prime del teksta v knjigi in ga prime in takoj digitalizira

ker včasih še skenerji, ki imajo text prepoznavo, zajebejo kaj, ne vem kako oni kar to speljejo iz knjige, ki je malo postrani..

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Mogoče niso in so zajeli le sliko.
Ali če so: kako veš, da ni napak ?
grims-1.gif

Sicer je to demo, čist možno, da so kaj retuširali.

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Tole je meni malo za lase privlečeno. Recimo ta tekst. Kako rač. ve, koliko teksta si zagrabil (to se meni zdi vse tako površno) in tam kr sliko grafa zagrabi in ga potem editira s premikom prsta. Ne vem, saj zgleda res fascinantno, ampak ko bo v praksi, bo postalo zanimivo.
To se pravi, ima nekje na sebi nek projektor al kako?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Tehnologija, ki razmišlja namesto človeka. Odlična rešitev za butaste.
evil.gif
Čez 20 let bo folk na svetu enkrat bolj butast, ker jim ne bo treba pol stvari več razmišljat.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Jp, to je "fake" (oz. je demonstracija MOŽNE funkcionalnosti) .. sicer so ideje dobre, ampak senzorika v tisti škatli okrog vratu je preslaba da bi spoh omogočala vse te dejavnosti; druga stvar je pa rač. algoritem ki bi to obdelal. Celo v ne-real-time bi takšna obdelava s tako resolucijo, ki bi imogočala vse te dejavnosti, potrebovala superračunalnik in precej časa (in jasno dobre algoritme). Tako da vse to je TRENUTNO neizvedljivo predvsem zaradi HW, v drugi vrsti pa tudi SW (prepoznavni algoritmi) še niso tako dodelani da bi vse to znali (sicer z izredno močnim HW se algoritmi lahko spišejo "sami").

Skratka nič zelo revolucionarnega, samo skupek že obstoječih idej in rešitev predstavljen na nek polizan način!
tongue-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Mislim, da je ravno obratno in da zato, ker niso "G33KI" , zato ploskajo in se čudijo, ker g33ki to že vse vedo in se ne bi čudili...
grims-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.079
11.184
113
mikroprojektorji že obstajajo , vsaj kolikor sem gledal neke druge videe
smile-1.gif
je pa res, da bo tole funkcionalno bo še preteklo nekaj let.