krmiljenje porabnikov preko interneta

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
V sosednji temi je govora o krmiljenju preko gsm modulov, tukaj pa bi lahko kako rekli o krmiljenju preko neta.
Na trgu obstaja že kar nekaj sistemov, vendar so vsi že dokaj sestavljeni in kar dragi.
Iščemo torej poceni in v bol DIY varjanti.

Mene osebno zanima:
- krmiljenje ogrevanja, luči, alarma, kamere... Vse to bi gledal/krmilil preko spletne strani, ki je hkrati otpimizirana tudi za mobilne telefone.
- bolj luksuz: v domačem wi-fi omrežju preko telefona krmiljenje IR aparatov(tv, radio, klima...)

Ima kdo kaj takega že doma?
Je našel kaj takega?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
170
63
Za tole bi rabil kak softPLC - PC, na katerem teče emulator PLCja ter WEB server.
nekaj takega SoftPLC2
Na tisti K/Bus potem lahko daješ skoraj kakršnekoli IO kartice (Wago).

Je pa to kar zahtevno, moraš znat precej programirat. Cenovno te tak sistem pride 2-3kEUR.

lp

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
170
63

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.456
1.916
113
Mogoče bi bilo za pogledat OpenRemote .

Lani je mel eden od vodilnih razvijalcev predstavitev na eni Java konferenci in stvar je zvenela zelo zelo obetavno. Dejansko rabiš samo PC ja, na katerega si naložiš vse skupaj in pol stvari krmiliš preko web vmesnika. Stvar podpira čuda vmesnikov in protokolov in je res orientirana popolnoma v DIY uporabnike (zaenkrat).

Njegova predstavitev je tukaj [pdf].

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
temo sem odprl bolj za klepet o teh stvareh. Vem, da obstaja kar nekaj tega, govori pa se bolj malo.
Sem pa sam velik navdušenec tega, vendar še nič ne uporabljam, ker nimam kje. Ko bom imel svoje stanovanje pa bom sigurno kaj naredil v tej smeri. Do takrat pa zbirajmo linke in kleptajmo, saj bo tudi komu drugemo lahko prov prišlo.